Presidentti Niinistön haastattelusta MTV3:ssa

Se mitä presidentti Niinistö toi esiin haastattelussaan koskien korona-epidemiaa oli asiallista ja selvää. Mutta haastattelija kysyi myöskin kuin ohimennen tulevasta perinteisestä Voitonpäivän juhlinnasta Venäjällä, että aikooko presidentti matkustaa kyseiseen juhlaan?

Niinistö vastasi, että hänet on juhlaan kyllä kutsuttu, mutta ei paljastanut sitä, onko Moskovaan menossa. Totesi jotenkin näin, että menoasia on kutsujan ja kutsutun välinen, eikä kuulu muille. Väärin herra presidentti!  Kansalaisille kuuluu mitä suuremmassa määrin tietää, aikooko presidentti matkustaa Venäjälle tuohon juhlaan Suomen tasavallan presidentin ominaisuudessa. Monet suomalaiset tulevat kysymään: miksi juhlaan, joka ei kuulu mitenkään meille, piti mennä? Jos taas Niinistö matkustaa Moskovan punaiselle torille sotilasparaatia vastaanottamaan yksityishenkilönä, se on sitten hänen oma asiansa. Toivottavasti ei mene!

Suomen juhlinnaksi 2.maailmansodan päätteeksi rittää tietous, että säilytimme itsenäisyytemme ja omanarvontuntomme kovien taistelujen jälkeen juuri tuota voitonpäiväänsä viettämään valmistautuvaa maata vastaan. Emme antautuneet ehdoitta, emmekä muutenkaan, vaan yhdessä vihollisen kanssa sopien solmimme aselevon 4.9.1944.  Armeijamme oli suurimmillaan ja aseita melkoisesti, joten pakkoa ei ollut. Elleivät henkilöuhrit ja aineelliset vahingot, ja muut aselevon jälkeiset tapahtumat,  olisi olleet niin ikäviä, voisi em. päivää jotenkin juhliakin.

Kunnia ja kiitos rintamamiehille, lotille ja kotirintamalle, että päivää 4.9.1944 voidaan, jollei juhlia, ainakin muistella pystypäin vielä tänäänkin.  Suomen armeija seisoi lyömättömänä rintamassa.

PerttiRampanen

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä. Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu