Sähkömarkkinoista MOT-ohjelmassa

Piti esittää lisäkommenttini Arto Luukkasen hyvään blogiin, mutta kun se ei onnistu, niin teen oman.

Olen ehkä kaksinkertaisesti yksinkertainen ihminen, mutta sellaisenakin ymmärsin Ylen MOT-ohjelman perusteella, että sähkömarkkinat, joiden Energiateollisuuden johtaja totesi toimivaksi. eivät toimi. JOS sähkömarkkinat jotenkin toimivat, niin kenen hyväksi? Sähkön myyjien, nylkemällä kuluttajia oikein olan takaa. Viidellä miljardilla eurolla puolessa vuodessa!?

Ei tarvitse omata kuin Elon laskuopin alkeet kun ymmärtää, että joku mättää kun sähköä tuotetaan parilla sentillä kWh, ja sitä myydään asiakkaille 20-40 senttiä kWh. Ja sähköenergiaa tuotetaan vanhaan malliin. Eikä loppumisesta ole merkkiäkään. Esitetty markkinahinnoittelun peruste on JÄRJETÖN. Markkinahinnoittelu perustuu kalliimpaan energiantuotantoon, kaasuun. Esitetty kuvio veti sanattomaksi.!?

Energiaviraston johtajakin perusteli naureskellen(!), että jos sähkön hintaa pakotetusti lasketaan, niin se loppuu kun kuluttajat alkavat viettämään ”sähkönkäyttöjuhlia”, eikä hän sellaista halua nähdä. Arvoisa johtaja, EIKÖ TAVALLISILLA KANSALAISILLA OLE PALJON TÄHDELLISEMPÄÄKIN RAHANMENOA TÄNÄ PÄIVÄNÄ KUIN KÄYTTÄÄ SÄHKÖÄ TARPEETTOMASTI??

Eikö energianhintaa voisi laskea lähemmäksi kohtuutta ja katsoa syntyykö sähkönkäyttöpartyjä? En todellakaan usko tällaisiin juhliin kun ihmisten leivästä on kyse. Kyllä on johtajat kaukana tavallisten ihmisten elämästä ja rahankäytöstä.

Tätä sähköenergian loppumista jankutettiin puoli vuotta. Sähkökatkoja piti tulla vähittäin ja tukuttain. Oliko lähelläkään? Energiaviraston propagandaa sähkönmyyjien hyväksi.

Vaikka en ymmärtäisi asiakokonaisuutta, niin uskon Aalto-yliopiston professoria enemmän kuin sähkömarkkinalobbareita. Peter Lund esitti sähkön kuluttajien järjettömän k…tuksen sen verran kansantajuisesti.

Nyt pitää kotitalouksien katsoa tarkasti, kun päästään ”normaali” tilanteeseen,  koska päästäänkään, mitkä sähkön myyjät ovat olleet röyhkeimmästi kuluttajien kukkarolla, ja valita sähkön tuleva toimittaja sen mukaan. ( Ne keitä ei ole höynäytetty monen vuoden määräaikaiseen kalliiseen sopimukseen.)

PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu