Sallitaanko Venäjän armeijalle helppo maihinnousu Ahvenanmaalle?

Nyt kun Ruotsikin on Natossa miksi Ahvenanmaata ei viimeistään aleta linnoittamaan? Ole jo ajat sitten alettu? Kun katselee Pohjanlahden suun karttaa, niin huomionarvoista on, että Ahvenanmaa sijaitsee lähempänä Ruotsin kuin Suomen kiinteää valtioaluetta. Hyvin lähellä Tukholmaa.

Kun tämän tiedostaa miksi Ruotsi ja muut Itämerelliset Natomaat eivät sallisi – suorastaan vaatisivat! – Suomelta kyseisen saariston linnoittamista:  aseistaa  sotilastretigisesti hyvin tärkeä alue? Eikä ahvenanmaalaisillakaan luulisi olevan suurempaa vastustusta asiassa. Myöhäistä on heidänkään huutaa Suomen armeijaa ja Natoa apuun kun venäläiset maihinnousualukset ovat jo rannassa. Luullaanko, että r…ä  kääntyy takaisin kun huudetaan ettei linnoittamattomaan saareen saa tulla? Ja auttamatta ovat myöhässä vastatoimet maamme armeijaltakin. Takaisinvaltaus vaatii kosolti verta.

Oheisen linkin takaa löytyy jatkosodan ajalta kirjaesittely Somerin saaritaistelusta. Saarella oli pienehkö suomalaispuolustajien joukko, joka esti puna-armeijan maihinnousun saarelle. Venäläisiä oli moninkertainen määrä. Kuinka olisi käynyt ellei saarta olisi vähääkään linnoitettu? Sinne olisi pesiytynyt vihollinen, ja pois ajaminen vaatinut suuren uhrimäärän. Tämä on syytä huomioida nyt Ahvenanmaan kohdallakin.

Ahvenanmaan saariston demilitarisoinnin purku ei vaadi muuta kuin ikivanhan sopimuksen toteamisen täysin vanhentuneeksi. ( Samalla Venäjän konsulaattikin tulisi tarpeettomaksi.) Sotilaalliset olosuhteet maailmassa ovat niin paljon muuttuneet. Miksi asiaa ei ole ryhdytty ajamaan? MIKSI? Sopimuksen allekirjoittajamaat ovat lähes kaikki Naton jäseniä, ja nyt Ruotsikin, mikä intressi heillä olisi jatkaa Ahvenamaan linnoittamattomuutta? Ei todellakaan minkäänlaista intressiä. Mahdoton ajatus kun tämän päivän viholliskuva  on tunnettu. Annetaanko Putinin armeijan pesiytyä saarelle kun vastaan panemassa ei saa olla yhtään ukkoa? Mitä ihmettä Suomen puolustusvoimat ja Naton johto ajattelevat?!!

Työkaverini totesi aikoinaan itseään tarkoittaen, että ei hänellä paljon järkeä ole, mutta pyrkii sen kaiken käyttämään. Samaan kannattaisi pyrkiä Suomen valtiojohdon.

Mikään sopimus ei ole ikuinen. Nyt kuitenkin näköjään on olemassa yksi sellainen. Vai onko? Presidentti Niinistö ei ajanut asiaa, miksi?, mitä tekee uusi presidentti armeijan ylipäällikkönä? Nyt Stubbin olisi mahdollisuus saada ensimmäinen ”sulka hattuunsa” hoitamalla tämä Ahvenanmaa-asia pois hiertämästä.

PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu