Tämän päiväisestä välikysymyskeskustelusta

Oli osin masentavaa seurattavaa monien kansanedustajien puheenpito. Lyhyet kommenttipuheenvuorot luettiin paperista, ja luettiin etukäteen valmistettu teksti, vaikka se ei enää sopinut keskustelun kulkuun. Lasketeltiin sama alkulitania, ennen kuin päästiin kysymykseen, vaikka se oli tarpeetonta toistoa edellisten kommentoijien ulos antiin. Eli, ei pystytä elämään siinä hetkessä kun keskustelu etenee. Muuttamaan alkuperäistä puheenvuoroaan. Ilman paperia. Kirjoitettu, mikä kirjoitettu, puhumpa sen!

Ministerit vastasivat huonosti, tai ei ollenkaan esitettyihin kysymyksiin, vaikka ne esitettiin toistetusti ja korostetusti. Puheita pidettiin paljolti muusta kuin itse välikysymyksestä. Minä ymmärsin, että välikysymys koski ulkoministeri Haaviston tekemisiä tai tekemättä jättämisiä.

On toki istuntosalissa vielä hyviäkin puhujia. Onneksi.

Kännykän käyttö salissa on järkyttävää. Kännyn ei anneta olla pöydällä kuin pari minuuttia kun jo sormet hamuavat näppäimille. iPadit auki pulpetilla. Tämä näyttää koskevan myös vanhempia kansanedustajia. Eduskunnan kokouksissa olisi syytä kieltää kännykän käyttö. Ehkä tulisi vähemmän asian vierestä puhumista, kun huomionsa kiinnittää kollegojensa puheenvuoroihin, ei peukaloiden heilutukseen!

Ei ministeriaitio ole mikään some-kerho. Ei ainakaan pitäisi olla.

Näyttää tuo kansanedustajan työ olevan hektistä, mihinkähän on kiire?, kun ei meinata pysyä paikoillaan. Kun istunto on päätetty alkavaksi esimerkiksi klo 14.00, niin miksi ei saavuta paikalle ajoissa, vaan vasta toisten jo puhuessa?! Potkikoon avustajat avustettavansa saliin, jos eivät nämä sinne itse osaa ajoissa lähteä.

En huomannut yhdessäkään puheenvuorossa otettavan kantaa siihen, että al-Hol-leiriläiset, joita ollaan hakemassa Suomeen, ovat uskonnoltaan islaminuskoisia, ja radikaaleja sellaisia. Heidän ylin lakinsa on sharia-laki. Kuinka heihin voidaan soveltaa minkäänlaista länsimaista oikeudenkäyttöä, minkään länsimaisen lain puitteissa? Eihän radikaali islamilaisuus tunnusta YK:n ihmis-ja lasten oikeuksien sopimuksia. Ne tuskin ovat isis-väelle minkään arvoisia?

Luovuttaako todellinen islaminuskoinen äiti lastaan vääräuskoisten kasvatettavaksi? Tai mahdollinen lapsen muslimisukulainen? Entä suostuuko äiti itse länsimaiseen yhteisöön todella indoktrinoitavaksi? En usko! Käännynnäiselle luopiomuslimille on ankarat sanktiot – kuolematuomioon asti. Koskenee myös vanhempia lapsia? Ikärajaa en tiedä.

Onko näitä kysymyksiä palautusasiassa kuinka paljon mietitty?

Edustaja Packalen kysyi, että onko selvitetty ovatko ”suomalaiset” al-Hol-leiriläiset yleensä tai enää edes Suomen kansalaisia?  Myöskään lapset. En huomannut vastausta.

 

PerttiRampanen

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä. Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu