Tyyntä myrskyn edellä

Kuva: Ruotuväki

Ukrainan suurhyökkäystä odotellessa – se tulee kyllä aikanaan – on lännen aseapua kiihdytettävä siihen mittaan, että hyökkäys viedään ehdottomasti perille: Venäläisjoukot ajetaan, ainakin suurimmalta osin, rajansa taa. Tähän ei saa vaikuttaa minkäänlainen sodan eskaloitumisen pelko, vielä vähemmän olemattoman ydinsodan.

Luulen, että Ukrainan johto lähtee neuvottelupöytään hyökkäyksensä jälkeen vaikka Krim ja Donetsk jäisivät vielä venäläisjoukoille.  Mustanmeren pohjoisrannikosta ei varmasti käydä kauppaa.

Tykistökranaattien vähyydestä on jatkuvasti ollut puhetta. Eikö niitäkään saada Nato-maiden taholta tarpeeksi sorvattua kun hyökkäys on alkamassa?! Annetaan edes näitä tykistöaseita ja kranaatteja niihin ja unohdetaan hetkeksi hävittäjät. Toki hyvin tärkeitä ovat nekin hyökkäyksessä, mutta saanti pitkissä kantimissa. Mikähän on ukrainalaisten saamien panssareiden tilanne?

Kuinka on nyt käynyt niin, että maailman vahvimmaksi usein kehuttu Venäjän armeija on epätoivon vimmalla kaivamassa rintamansa täyteen puolustusesteitä ja -kaivantoja? Stalinhan totesi, että puna-armeija on hyökkäysarmeija, puolustus on toisarvoista sen rinnalla. ( Tämä doktriini kyllä petti pahasti kesäkuussa 1941, kun oltiin Saksan vastaisella länsirintamalla hyökkäysryhmityksessä.) Nytkö on hyökkäysusko loppumassa? Mahtaa Stalinia marsalkoineen ahdistaa siellä alakerran kylmällä puolella!

Ettei vaan ala länttä vaivata sotaväsymys, sillä sitähän Putin jatkuvasti odottaa? No, tuota ”väsymystä” saadaan nukkua pois pitkään, jos Putinin joukot päästetään nyt liian helposti nousemaan ylös itse itselleen kaivamistaan poteroista. Seuraava hyökkäyskohde saattaa silloin olla kohta jo näköpiirissä.

Kun rauhanneuvottelut aikanaan alkavat, niin Ukrainalla pitää olla niihin hyvät lähtökohdat. Pidetään siitä lännessä aseavun myötä huolta, kyllä Ukrainan armeija hoitaa varmasti oman osuutensa.

PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu