Valheiden verkossa

Brittipoliitikko Arthur Ponsonby totesi aikoinaan, että ihmisen kyky valehdella ei ole niinkään ihmeteltävää kuin hänen kykynsä uskoa valheisiin. Tähän voisi lisätä, että se vasta käsittämätöntä on, kun ihminen asian valheeksi tiedostaen koittaa selittää sen itselleen totuudeksi. Siinä ovat harmaat aivosolut melkoisessa mykkyrässä! Tällaisessa valheen suossa ovat venäläiset nyt kaulojaan myöten. Eikä ylösnousemista juurikaan näy.

Kuinkahan moni ranskalainen uskoo presidentti Macronin käsittämättömään lausumaan, että Putinia ei saa Ukrainan sodassa ajaa nurkkaan, eikä antaa hänen menettää kasvojaan?!…. Ukrainalaisia siviilejä pommitetaan päivittäin tyrannin käskystä tohjoksi asuntojensa nurkkiin, ja nämä eivät menetä vain kasvojaan vaan koko päänsä. Lapsetkin! Mutta Ranskan johtaja on enemmän huolissaan Kalsarimyrkyttäjän tulevaisuudesta. – Voi yhden kerran, ja toisenkin!?

Putinin valheet ja toiminnan tuomitseva selvä lausuma kuultiin brittiedustajan suulla YK:n turvallisuusneuvoston istunnossa, jonka Venäjä oli kutsunut koolle mukamas Ukrainan likaisen pommin uhkan vuoksi. Brittiedustaja kysyi, että kuinka kauan tätä Venäjän valheellista toimintaa ja hölynpölyä aiotaan sietää? Samaa kysyy puoli maailmaa; varsinkin Ukrainan siviilit.

Ikävä kyllä Putinin länsivaltojen johtajien silmille heittämiä valheita ja sumutusta näemmä aiotaan sietää ikuisuuksiin. Itänaapurin johtaja pitää länsiherroja suorastaan pilkkanaan. Eivätkö nämä sitä huomaa, vai eivätkö välitä? Luulisi, että ihan itsekunnioituksen vuoksi välittäisivät!

Löytyyköhän vielä joku maailmanpolitiikkaa seuraava henkilö, joka on niin naiivi, että näkee ihmiskunnalle tässä mielettömässä menossa jonkinlaisen valoisan tulevaisuuden? Ellemme hävitä itseämme ydinsodalla, niin toinen vedenpaisumus olisi kohdallaan. Yritettäisiin sitten ihmiskuntana alkaa uudelleen alusta. Mutta, ihmisen raadollisuuden tiedostaen, tulisiko sittenkään ihmisten ja kansojen välisestä rauhanomaisesta yhteiselosta tämän valmiimpaa? Enpä usko!

 

+6
PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu