Venäjän kansaa ei saa kohdella Ukrainan sotaan syyllisenä. Eikö?

Mikä itku ja parku on eräillä tahoilla ollut Suomessa kuultavissa ”tavallisten” venäläisten kohtelusta Ukrainan sotaan liittyen. Ettei vaan heitä kohdeltaisi pahasti; ei varsinkaan mainitun sodan osapuolena. Viimeksi on paruttu tässä venäläisille turisteille myönnettävien viisumien ajatellussa lopettamisessa.

A-studiossa Ben Zyskovicz perusteli hyvin kantansa edellä mainitusta asiasta keskusteltaessa. Onhan se käsittämätöntä, että kun Venäjä (kansoineen) käy julmaa hyökkäyssotaa Ukrainassa, naisia, lapsia ja vanhuksiakin vastaan, niin Venäjältä tullaan Suomeen turistimatkalle!? Olletikin, kun presidenti Putin on juuri uhannut maatamme milloin milläkin kauheuksilla Natoon liityttäessä.

Eräs asia ei keskustelussa noussut esiin: kuinkahan paljon nyt akuuttia sotilasvakoilua harrastavia henkilöitä tulee maahamme turisti-statuksella tutkailemaan puolustusvoimiemme touhuja? Jo Neuvostoliiton aikana joka kivi käännettiin jos vain pienikin tiedonmurunen oli vakoillen saatavissa; vaikka ”vakoillut” asiat oli usein löydettävissä suomalaisista lehdistäkin!?

Tilanne nyky-Venäjällä vertautuu paljolti 30-luvun loppupuolen Hitlerin johtamaan natsi-Saksaan. Tuolloinhan, kuten nyt Venäjällä, Saksan kansa lähes poikkeuksetta kannatti johtajansa politiikkaa, sodan käymistä myöten. Siitä syystä koko kansaa pidettiin osasyyllisenä natsien johdon ohjeistamiin julmiin tekoihin. Tämä syyllisyys on nyttemmin myönnetty sodan jälkeisen Saksan johdon taholta.

Koskahan syntyy tilanne, että Venäjän kansa saadaan historian tuomiolle osasyylliseksi presidentti Putinin johtamaan sodankäyntiin, siinä suoritettuihin lukuisiin sotarikoksiin, sillä kansaa ei voi syyllisyydestä vapauttaa kun suurin osa kannattaa johtajansa sotatoimia. Vaikka olisivat asioista kuinka tietämättömiä ja aivopestyjä. Vieläkin suurin osa venäläisistä muistelee Stalinia ansiokkaana johtajana ja kaipailee ”generalissimusta” takaisin. No, Putinhan näyttää olevan Stalinin reinkarnaatio.

Onpa presidentti Putin, käytän presidentti-titteliä vaikka hän onkin siitä luopumassa, sillä näyttävämpi johtajanimike pitäisi löytyä, noussut valtion johtoon millä tavoin tahansa, rahalla, opposition nujertamisella, vaalivilpillä tai muilla konsteilla. niin venäläiset ovat hänet joka tapauksessa johtajakseen valinneet. Tai antaneet virkaan nousun tapahtua. Poikkeukset sikseen! Ja näyttävät seisovan vahvasti johtajansa takana tässä Ukrainan sodassakin. –  Kanssasyyllisiä ehdottomasti ovat!

+18
PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu