Suomen pelastamiseen tuhon tieltä tarvitaan kaikkia

Poliittiselle kansalaiskeskustelulle on tyypillistä, että vastuu Suomen pelastamisesta lykätään eduskunnalle ja presidentille. Harvinaisempaa on, että poliitikko uskaltaa työntää vastuuta takaisin kansalle. Tämä johtunee siitä, että hän pelkää äänestäjiensä vastareaktiota. Joskus harvoin oikeistolainen poliitikko saattaa väheksyä vähäosaisia tai pienituloisia ja vastuuttaa heitä tilanteestaan liikaakin. Voi unohtua, että mahdollisuuksien tasa-arvo ei läheskään täydellisesti toteudu tosielämässä, tasan eivät todellakaan käy onnen lahjat. Liike-elämässä taas vastuuta sysätään eettisissä valinnoissa kuluttujille: voit valita, kuinka vapaan ja kuinka onnellisen kanan munia haluat ostaa.

Kanojen onnellisuutta tärkeämpää tosellisuutta kuitenkin mielestäni on, että joissakin isoissa asioissa, kuten valtion velkaantuminen, perheiden hyvinvointi, vanhusten hoito, erilaisten ihmisryhmien syrjääntyminen, hyvinvointialueiden toiminta jne. Suomi on pulassa ja jopa tuhon tiellä! 

Ainoa ratkaisu on mielestäni todeta yks’kantaan, että ME KAIKKI OLEMME VASTUUSSA SUOMEN TULEVAISUUDESTA. Jos haluamme pelastaa Suomen tuhon tieltä, kenenkään ei tulisi olla vapaamatkustaja tavalla eikä toisellakaan. Kaikkia meitä tarvitaan työhön, jotta Suomi nousisi kestävän tulevaisuuden tielle.  Viisastelijoita on liikaa, työntekijöitä liian vähän.

perttupulkkinen

Kestävänä pitämieni perusarvojen puolesta, yleensä myönteisessä sävyssä - silti joskus roiskaistenkin. Lähellä sielua "tarsolainen trilogia" usko, toivo ja rakkaus, sekä tahto, maalaisjärki ja huumori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu