Elokapina voisi muuntua lailliseksi toritapahtumaksi – win-win-win

Sitä ei voi hyväksyä, että Elokapinasta on tullut virtahepo poliisin olohuoneessa. Jos Elokapinaa ei mitenkään suitsita, se saattaa lopullisesti karata käsistä. Jos taas poliisi turvautuu varomattomasti liian rajuihin otteisiin, sekään ei ole hyvä, vaan on kolaus poliisin ja Suomen maineelle.

Poliisin on varmistettava, että se on askeleen edellä Elokapinaa ja pystyy toimimaan liikkeen tulevissa tempauksissa optimaalisella tavalla, jos Elokapinan toimintatapa ei muutu – mutta tässä blogissa luonnostelen paremman vaihtoehdon.

On ymmärrättävä, että Elokapinan piirissä on todennäköisyydellä X jonkin verran anarkisteja, jotka voivat hyväksyä lain rikkomisen, julkisen tai jopa yksityisen omaisuuden rikkomisen, olipa liikkeen julkilausuma linjaus mikä hyvänsä.

Toisin sanottuna, Elokapina ei välttämättä luota demokraattiseen prosessiin vaan on sitä mieltä, että äärimmäisiä toimia tarvitaan.

Mutta, tässä esittelen nyt vaihtoehdon, joka on win-win-win:

Vertaan elokapinalle tyypillistä tien tukkimista Jyväskylässä ajettavan Suomen ralli (aemmin nimeltään mm. Secto Rally Finland, Neste Rally Finland ym. ym. ja kauan, kauan sitten Jyväskylän suurajot) aiheuttamaan tietutokseeen Jyväskylässä. En tiedä miten nykyään on, mutta vuosikymmeniä sitten keskustasta joku tie meni rallin takia tukkoon, kenties useampikin. Oletan, että heillä oli/on jokin sopimus jonkin tahon kanssa, mahdollisesti Jyväskylän kaupunkin kanssa. Eikö Elokapina voi pyrkiä samaan? Kait sitä joistain kunnista, ja varmaan vihreästä Helsingistä varsinkin, löytyy tienpätkiä, jotka voidaan kansanjuhlan nimissä tilapäisesti sulkea autoliikenteeltä viranomaisen päätöksellä. Tapahtumille voisi löytyä huomattavasti enemmän sympatiaa, ja paikalla voisi olla vegaanimakkaran, lähitilan raikkaan tyrnimarjamehun ym. teemaan sopivien tuotteiden myyntiä.

Elokapinahan sai rahaa Koneen säätiöltä, joten jos tällainen tienvuokraus kaupungilta maksaisi rahaa, niin tässä se käyttökohde olisi. Vastaavasti torimyynnillä liike voisi rahoittaa itseään laillisesti.

Kuvituskuva: iloinen ja laillinen versio Elokapinasta! Win-win-win. Suomi nauttii iloisista toritapahtumista.

 

 

 

 

 

perttupulkkinen

Kestävänä pitämieni perusarvojen puolesta, yleensä myönteisessä sävyssä - silti joskus roiskaistenkin. Lähellä sielua "tarsolainen trilogia" usko, toivo ja rakkaus, sekä tahto, maalaisjärki ja huumori. Tunnistan riskin syyllistyä tekopyhyyteen tietyissä aiheissa, vaikka yritän välttää sitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu