Jokaisen kansakunnan tulisi 100% teholla pyrkiä ratkaisemaan omat ongelmansa!

Maailma on sekaisin kuin rikkinäinen seinäkello, mm. koska ei ymmärretä otsikon periaatetta.

Se todellakin on niin yksinkertaista, että kun jokainen kansakunta aikuisten oikeasti laittaisi kaikkensa peliin omien sisäisten ongelmiensa ratkaisemiseksi, ongelmien määrä alkaisi dramaattisesti maailmassa vähetä.

Tietenkin sillä lisäyksellä, että kaikki maat lopettaisivat ongelmien aiheuttamisen naapureilleen.

Suomalaisina pystymme ratkaisemaaan Luoman suoman viisauden avulla suomalaiset ongelmat, mutta Venäjän aggressiivisen ulkopolitiikan tuomia lisäongelmia emme luonnollisesti kaipaisi.

Samaa pätee kaikkiin maihin. Mutta monet kansat ovat kollektiivisen pahuuden, tyhmyyden ja/tai mielisairauden vallassa, ja homma ei edisty. Typerät amatöörit sähläävät, ja nykyään kaikki sähläävät globaalisti kaikkea.

Maailman pahin uhka ei edelleenkään ole ilmastonmuutos eikä energiakriisi, vaan kansakuntien sisäinen kollektiivinen tyhmyys/pahuus/mielisairaus.

Maapallo voisi olla lähestulkoon paratiisi, jos muuttaisimme ajattelutapaammme viisaammaksi ja ratkaisukeskeisemmäksi. Tosin suomalaisia en ole tässä ensimmäisenä syyttämässä. Mehän olemme onnistuneet kohtalaisesti.

perttupulkkinen

Kestävänä pitämieni perusarvojen puolesta, yleensä myönteisessä sävyssä - silti joskus roiskaistenkin. Lähellä sielua "tarsolainen trilogia" usko, toivo ja rakkaus, sekä tahto, maalaisjärki ja huumori. Tunnistan riskin syyllistyä tekopyhyyteen tietyissä aiheissa, vaikka yritän välttää sitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu