Muutamia väyliä auttaa omaa kansaamme

Lista ei ole millään tavoin kattava, vaan vain inspiraatioksi tarkoitettu. Auttamista voi tehdä lukemattomin eri tavoin, esimerkiksi kierrättämällä tavaroita Fidan tai UFF:in kautta ja tarjoamalla vahävaraiselle mahdollisuuden hankkia vaatteita tai muuta tavaraa edullisesti. Facebookissa on monia hyviä ryhmiä, jotka löytää aika hyvin Facebookin hakutoiminnolla. Ja tottakai lähimmäisiä voi auttaa ilman mitään järjestöäkin, pitämällä korvat ja sydän auki arjessa ja toimien tarvittavalla tavalla. Tämä on erittäin tärkeäkin väylä mielestäni.

Kotimaanapu  https://kotimaanapu.fi

Kotimaanapu on auttajien verkosto, joka mahdollistaa avun antamisen yksilöityyn ja ratkaistavissa olevaan hätään. Kotimaanapu auttaa hädänalaisia suomalaisia ja Suomessa asuvia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Kotimaanavun varoin tehtävä paikallinen avustustyö toteutetaan Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien diakoniatyön kautta. Apu menee perille diakoniatyöntekijöiden välittämänä ihmiseltä ihmiselle.  Kotimaanapu on osa Kirkkopalvelut ry toimintaa.

Pelastusarmeija https://www.pelastusarmeija.fi/

Pelastusarmeija on kaikille tuttu kristillinen hyväntekeväisyysjärjestö, joka tarjoaa apua ihmisille fyysisissä ja hengellisissä tarpeissa. Se tarjoaa muun muassa ruokaa, majoitusta ja sosiaalipalveluja.

Hope ry https://hopeyhdistys.fi/

Hope toimii vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. Tavoite on,  että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Yhdistys jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia. Lisäksi se tarjoaa lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto https://www.mll.fi/

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on lastensuojelujärjestö, joka työskentelee lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. He tarjoavat muun muassa perhepalveluita, lastensuojelun tukipalveluja ja koulutusta

Commu-sovellus https://commuapp.fi/

Commu on mobiilisovellus, jonka avulla voit pyytää ja antaa apua lähialueellasi. Anna ja pyydä apua, juttele ja kuuntele, talkoile ja tee vapaaehtoistyötä.

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry, ”Hurstinapu” https://hurstinapu.fi/

Järjestö aloitti toimintansa 1960-luvulla ja sen perusti sosiaalineuvos Veikko Hursti. Laupeudentyö ry:n toimintaa johtaa nykyisin Veikon pojan Heikin tyrär Sini Hursti. Järjestö toimii jakamalla vaate- ja ruoka-avustuksia ympäri vuoden niitä tarvitseville sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia, joista näkyvimmiksi ovat muodostuneet vähävaraisille ja syrjäytyneille suunnatut perinteiset juhlat Köyhien Linnanjuhla Hakaniemen torilla itsenäisyyspäivänä sekä Joulujuhla Helsingin messukeskuksessa jouluaattona. Yhdistys toimii yhteistyössä useiden Suomen paikkakuntien ruuanjakelu yhdistysten kanssa.

 

 

perttupulkkinen

Kestävänä pitämieni perusarvojen puolesta, yleensä myönteisessä sävyssä - silti joskus roiskaistenkin. Lähellä sielua "tarsolainen trilogia" usko, toivo ja rakkaus, sekä tahto, maalaisjärki ja huumori. Tunnistan riskin syyllistyä tekopyhyyteen tietyissä aiheissa, vaikka yritän välttää sitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu