Pääsiäissunnuntai on Suuri Voitonpäivä

Mitä enemmän maailma kuohuu sotien. ja terrorismin takia, sitä enemmän on aihetta pysähtyä pääsiäisen sanoman äärelle. Vaikka itse ole kovin hyvä noudattamaan mitään vuosittaisia tradioita, niin tunnistan silti pääsiäisen hengellisen merkityksen.

Pääsiäinen on yksi kristinuskon tärkeimmistä juhlista, ja sen hengellinen merkitys ulottuu syvemmälle kuin vain värikkäisiin munien maalaamiseen tai herkullisten aterioiden nauttimiseen perheen kanssa. Se on aika, jolloin kristityt ympäri maailman juhlivat Jeesuksen Kristuksen ylösnousemusta, joka symboloi voittoa synnistä ja kuolemasta.

Ristin Salaisuus

Pääsiäinen alkaa palmusunnuntaista, jolloin muistetaan Jeesuksen saapumista Jerusalemiin. Tämä tapahtuma symboloi voitokasta kuninkaallista saapumista, mutta samalla se muistuttaa meitä myös ristin kärsimyksestä, joka odottaa vain viikon päässä. Ristiinnaulitseminen, joka tapahtui pitkäperjantaina, on kristillisessä perinteessä keskeinen tapahtuma, joka korostaa Jeesuksen uhria ihmiskunnan puolesta. Se muistuttaa meitä syntien sovituksesta ja antaa meille mahdollisuuden jättää taaksemme menneet virheet ja alkaa uusi elämä.

Tyhjä Hauta: Toivo Ylösnousemuksesta

Pääsiäisen ydin on kuitenkin sunnuntaissa, joka tunnetaan myös ylösnousemuksen päivänä. Raamatun mukaan Jeesus nousi kuolleista kolmantena päivänä ristiinnaulitsemisensa jälkeen. Tyhjä hauta ei vain todista historiallista tapahtumaa, vaan se symboloi myös voittoa kuolemasta ja synnistä. Kristityille se on merkki toivosta ja iankaikkisesta elämästä, joka on tarjolla kaikille, jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen.

Uusi Alku

Pääsiäisen hengellinen merkitys on siis syvä ja moniulotteinen. Se kutsuu meitä pohtimaan elämämme suuntaa ja arvojamme uudelleen. Se rohkaisee meitä kohtaamaan omat ristimme ja vaikeutemme luottavaisina, sillä tiedämme, että ylösnoussut Kristus on voittanut maailman. Pääsiäinen on kutsu uuteen alkuun, uuteen toivoon ja uuteen elämään Jeesuksen Kristuksen kautta.

Pääsiäisen Sanoma Tänään

Vaikka pääsiäinen juhlistaa tapahtumia yli kaksi tuhatta vuotta sitten, sen sanoma on yhtä merkityksellinen tänään kuin se oli silloinkin. Se muistuttaa meitä siitä, että jokainen meistä voi kokea uudistumisen ja pelastuksen Jeesuksen Kristuksen kautta. Se kutsuu meitä elämään armossa ja rakkaudessa, jakamaan toivoa ja iloa ympärillemme sekä rakentamaan parempaa maailmaa yhdessä.

Pääsiäinen on siis paljon enemmän kuin vain loma. Se on hengellinen juhla, joka kutsuu meitä syventymään uskoomme ja löytämään voiman ja toivon Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksessa. Tämä pääsiäisen sanoma kulkee läpi aikojen ja kutsuu meitä jokaista astumaan osaksi suurinta juhlaa, jonka kristinusko voi tarjota.

 

perttupulkkinen

Kestävänä pitämieni perusarvojen puolesta, yleensä myönteisessä sävyssä - silti joskus roiskaistenkin. Lähellä sielua "tarsolainen trilogia" usko, toivo ja rakkaus, sekä tahto, maalaisjärki ja huumori. Tunnistan riskin syyllistyä tekopyhyyteen tietyissä aiheissa, vaikka yritän välttää sitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu