Perusteeton väkivalta tulisi tuomita tasapuolisesti kaikkialla ja aina!

 

Väkivallasta keskustelu olisi helpompaa, jos väkivallan käsite rajattaisiin tarkoittamaan kaikkea muuta väkivaltaa paitsi

  • oikeasuhtaista voimankäyttöä itsepuolustuksessa
  • oikeasuhtaista oikeusvaltion suorittamaa puolustussotaa (mukaan lukien oikeusvaltioiden keskinäiset puolustusliitot)
  • oikeusvaltion viranomaisten oikeasuhtaista voimankäyttöä rikollisuuden torjunnassa ja yhteiskuntarauhan säilyttämisessä
  • YK:n rauhanturvaajien rauhanturvatehtävissä mahdollisesti pakottavasti suorittama väkivalta
  • (huomattavasti kyseenalaisemmin,  kenties ei ollenkaan, Yhdysvaltain ”maailmanpoliisin” roolissa suorittama väkivalta).

Tällöin ei tarvisisi mitään lisäselvennyksiä, kuten perusteeton väkivalta. Kaikki jäljelle jäävä väkivalta olisi juuri sitä perusteetonta väkivaltaa.

Myös Natoon minun on pakko suhtautua kriittisesti sen takia, että Erdoğanin Turkki on mukana siinä.

Mutta, pääasiaan. Minun ei tarvitse miettiä, kenen puolella olen, jos tuomitsen (perusteettoman) väkivallan, kun vain tuomitsen sen kaikkialla samoin perustein, yhtä ankarasti.

Tuomitsen TODELLAKIN ANKARASTI sekä islamin että arabisosialismin nimissä tehdyn väkivallan, minkä olemassaolosta ei ole minkäänlaista epäilystä.

Tumitsen TODELLAKIN ANKARASTI sionismin nimissä tehtävän väkivallan, jos sellaista on. En ole aivan yhtä varma sen olemassaolosta ja mittakaavasta, mutta jos sellaista on, tuomitsen sen.

Jos on kristinuskon, buddhalaisuuden, hindulaisuuden tai ateismin nimissä tehtyä väkivaltaa, ILMAN MUUTA tuomitsen sen. Samoin kommunismin, putinismin ja Juche-aatteen nimissä tehdyn väkivallan.

Maksimaalisen väkivallattomuuden tavoittelu sekä yksilöiden, yhteisöjen että kansakuntien osalta on EHDOTTOMAN OIKEIN mielestäni.

Vaikka en ulota ”ahimsa”-ajattelua eläimiin, vaan pelkästään ihmisiin, niin sanana ahimsa istuu tähän, olletikin, että en ole hindu.

Älä tapa, älä pahoinpitele, älä vahingoita toista ihmistä.

 

 

perttupulkkinen

Kestävänä pitämieni perusarvojen puolesta, yleensä myönteisessä sävyssä - silti joskus roiskaistenkin. Lähellä sielua "tarsolainen trilogia" usko, toivo ja rakkaus, sekä tahto, maalaisjärki ja huumori. Tunnistan riskin syyllistyä tekopyhyyteen tietyissä aiheissa, vaikka yritän välttää sitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu