Ekokapina ja minä

Ollaan nyt mitä mieltä tahansa itse mielenosoituksesta, niin kyllä sanoma on aika tärkeä ja kaikkine pitäisi ottaa koppi siitä! Me voimme tehdä tälle jotain ja meidän pitää tehdä tälle jotain! Asiaa kyllä helpottaisi, jos saisi pari vastausta näihin edellä oleviin ajatuksiin.

Kaikista näistä erilaisista kannan ostoista huolimatta olen jäänyt odottamaan jonkinlaista kuvaa siitä ” yhteiskunnasta” missä tämä hiilineutraalisuus ja nykyinen tapa asua ja elää (tai siis tuleva) on hyvässä tasapainossa ja asukkaiden mieltymykset otetaan huomioon. Kuitenkin viime kädessä se on se asukas, joka maksaa laskun, tavalla tai todella.

Olisi pirun mukava kuulla Ekokapinan vetäjien selittävän miten energia tuotetaan tulevaisuudessa? Mitkä ovat ”sallittuja” tuotantotapoja ja paljonko voidaanko olettaa, että näillä tavoilla tuotettu energia riittää kasvavaan tarpeeseen? Onko ydinvoima ok? Millä teknologialla saadaan lisää energiaa varastoitua auringosta, se kun tuottaa tälläkin hetkellä yli 90 % meidän energiamme kulutuksesta?

Lopetetaanko energian kulutuksen kasvu? Laitetaan katto tähän ja yli ei mennä! Ihminen, joka tällaista edes ajattelee, niin olisiko aika miettiä historiaa ja mitä se meille opettaa energian kulutuksen osalta. Jos tällainen raja olisi tehty vaikkapa vuosi 1900, niin mitä olisi jäänyt tulematta? Mitä jäisi nyt keksimättä, jos tällainen raja vedetään tähän päivään

Kun tuohon on vastattu siten että itsekin ymmärrän ja hyväksyn, niin seuraava kysymys: Mitenkä ruokatuotanto ilman päästöjä? Jos nyt lehmä/lammas otetaan pois tuotantoketjusta, niin ei siinä paljoa vihanneksien määrä kasva lautasella vaan puuron määrä ja nimenomaan kaurapuuro. Ihminen kun ei voi käyttää heinää ravinnokseen! Voidaanko ne pellot ja tilat muuttaa esim. papuviljelmiksi, joilla nyt kasvaa eläinten rehua eli heinää? Mitenkä korvataan eläinperäiset rasvat, niitäkin tarvitaan! Mitenkä voi, yksi suuri allergeenin poistaja, jota ilman on vaikea elää terveellisesti! Mitenkä maito? Jos nyt joku väittää, että evoluution tuottama tapa laittaa nisäkkäät juomaan elämän alussa maitoa on väärin, niin menkää ja tutustukaa aiheeseen lisää.

Kuinka riisinviljely? Suurin yksittäinen ilmastokaasujen muodostaja ja huonon ravinnon lähde? Eikö sitä voisi lopettaa ensin ja muuttaa ne tilat perunatiloiksi, poistuisi nälänhätäkin samalla! Mitenkä pähkinät; täysin väärä tapa tuottaa yhtään mitään, jos katsotaan veden kulutusta. Tai avokadot, pois meidän lautasiltamme nyt ainakin. Lista on loputon….

Palataan liikenteeseen myöhemmin!

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu