Kommunismi oikeuteen

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saanut oikeutetusti laajan kritiikin. Useat kannanotot ovat sitä mieltä, että Putin pitää asettaa kansainvälisen oikeuden eteen syytteeseen hyökkäyksestä Ukrainassa ja siellä sitten tapahtuneista rikoksista. Tässä ei saa kuitenkaan unohtaa sotilaita tai ketään muutakaan, jotka ovat syyllistyneet sotarikoksiin. Kaikki teot ja väitteet kaikilla tasoilla pitää tutkia ja nostaa syytteet, mikäli on edes epäily rikoksista. Tietenkin johtaja ja hänen lähipiirinsä, jotka ovat ohjeita ja määräyksiä jaelleet vastaavat suurimmasta taakasta, mutta se ei poista syyllisyyttä tekojen tekijöiltä.

Kommunismi, proletaarin diktatuuri, on kuitenkin kaiken tämän tragedian takana. Historiasta voimme lukea, että olemme jotenkin pystyneet tuomitsemaan kaikki diktatuurit mm. Natsit, Fasistit, mutta todellinen iso diktatuuri on jäänyt välistä ja se on nimeltään kommunismi. Varsinkin se terrorismin aate mitä Neuvostoliitto harjoitti pitää yksiselitteisesti vihdoinkin tuomita! Väitän, että niin kauan kuin tätä ei tehdä, venäjälle nousee toistuvasti uusia ’putineita’.

Meidän pitää tuomita kommunismi. Ja kaikki sitä aatesuuntaa tukevat henkilöt ja yhteisöt; teidän pitää yhdessä sanoa, että kannatitte diktatuuria, jonka tarkoituksena oli tukahduttaa kaikki ne periaatteet, mitä tällä hetkellä Ukraina puolustaa joko suoraan tai epäsuorasti. Kommunismi, kuten Putinin edustama diktatuuri, haluaa tukahduttaa poliittiset vastustajat, rajoittaa kansalaisoikeuksia, vääristää historiaa, haluaa henkilöpalvontaa jne. Vapaus, tasa-arvo, avoimuus, demokratia, on diktaattorin pahimmat viholliset. Samat kuin kommunismin! Valitettavasti emme vieläkään saa kaikkia toimijoita tilille, vaan osa pitää jättää myöhäisempään tilintekoon, joka tulee varmasti!

Eurooppa, muut demokraattiset maat ja venäläiset eivät ole tehneet tiliä Neuvostoliiton aiheuttamista kollektiivisista rikoksista. Nyt meille on auennut kuin vahingossa tilaisuus pestä tämä likapyykki todella ja siirtää Neuvostoliitto ja sen edustama hirmuhallinto lopullisesti historiaan. Neuvostoliitto pitää asettaa syytteeseen postuumisti sen aiheuttamista rikkomuksista tasa-arvoa ja ihmisyyttä kohtaan, vapauden riistosta, kansanmurhista ja muista lukuisista raakuuksista, mitä Neuvostoliitto harjoitti ennen ja jälkeen toisen maailman sodan aina hajoamiseensa asti.

Nykyinen Venäjän hallinto käyttää historiaa hyväkseen vääristelemällä tai vähättelemällä koko Neuvostoliiton tekemiä rikoksia; Stalin on loistava johtaja, joka vain murhasi lukuisia neuvotokansalaisia ja mm. pakkosiirsi Virolaisia. Niitä raakuuksia ja vääriä tekoja mihin Puna Armeija syyllistyi Saksassa välittömästi sodan jälkeen ja jälkeenpäin koko Itä Euroopassa ei ole tuomittu mitenkään. ”pitäähän valloittajien saada nauttia” Stalin kommentoi. Suomikin on saanut kokea tätä vääristymää mm. partisaani-iskujen muodossa, jotka olivat puhtaasti sotarikoksia, mutta tekijät ovat juhlittuja sankareita.

Mistähän nykyinen Venäjän sotaväki on saanut mallinsa, jota parhaillaan harjoittaa Ukrainassa raiskaamalla, tappamalla siviilejä ja edelleenkin syyllistymällä juuri niihin samoihin rikoksiin, joita sama armeija harjoitti 40-luvulta lähtien hyvin järjestelmällisesti? Koska likapyykkiä ei pesty sodan jälkeen ja tuomittu tekijöitä. Natsit oikeutetusti kyllä laitettiin oikeuteen, Länsiliittoutuneet käsittelivät vähäiset rikokset itse, mutta Puna-Armeija ei mitenkään, päinvastoin!

Meidän pitäisi asettaa syytteeseen kommunismi ja sen seuraajat ja johtajat, aivan kuten tehtiin Natseille Nürnbergissä. Tietenkään tämä tehtävä ei ole helppo, koska useat toimijat ovat vielä elossa. Mutta ehkä juuri sen vuoksi tällaisesta oikeudenkäynnistä tulisi todella läpinäkyvä ja todellinen, kun osa syytetyistä pääsee puolustamaan omia näkemyksiään, miksi halusi aikoinaan tai nykyisinkin kannattaa moista diktatuuria. Varmasti saisimme enemmän oppia ja tietämystä, jotta vastaavalta vaaralta vapaata, demokraattista yhteiskuntaa voidaan puolustaa yhä tehokkaammin ja kehittää siitä vielä parempi avoin ja tasa-arvoinen hallintomalli, mitä kommunismin edustama diktatuuri tai muu diktatuuri ei voi koskaan olla!

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu