Tiedotusvälineiden on kerrottava totuus ekokatastrofista

Kestävyystutkijoiden viesti on hyvin selvä ja yksiselitteinen: ekokatastrofi etenee monella rintamalla kohti peruuttamatonta käännekohtaa, josta ei voi palata. On ihan mahdollista, että se käännekohta on ohitettu jo. Vaikka tekisimme nyt kaikkemme, olemme jo matkalla huomattavasti epävakaampaan maailmaan. Siinä maailmassa ilmaston ääriolosuhteet ovat yleisempiä, maatalouden harjoittaminen hyvin vaikeaa ja ilmastopakolaisuus arkipäivää. Vuosisadan loppupuolella moni maailman rannikkokaupungeista tulee olemaan asumiskelvoton.

Tiedotusvälineissä ekokatastrofi näyttäytyy irrallisina uutisina takasivuilla. Aihe on tiedotusvälineiden silmissä kuriositeetti, jota ei ymmärretä. Etusivut on varattu talous-, urheilu- ja päivänpoliittisille aiheille. On korkea aika kouluttaa toimittajat ymmärtämään aikamme keskeisintä ongelmaa, ja viestimään se kansalaisille.

Tiedotusvälineiden rooli on keskeinen ekokatastrofin tietoisuuden levittämisessä. Jos tiedotusvälineet eivät kerro totuutta, kansalaiset eivät ymmärrä ongelman vakavuutta, eikä poliitikoilla ole painetta tehdä tarvittavia muutoksia. Tilannetta voi verrata siihen, että lehdistö ei olisi kirjoittanut kylmän sodan ydinaseuhkasta mitään. Olemme nyt yhtä vakavan tilanteen edessä, sillä erotuksella, että jokaisella on nyt tavallaan pääsy ydinaseisiin, ja niitä myös käytetään.

Ekokatastrofin on oltava kaikkea uutisointia läpäisevä kattoteema. Kaikissa uutisissa on kerrottava uutisoinnin aiheena olevan tapahtuman vaikutukset ekosysteemeille ja tulevaisuudelle.

+2
peschtom
Eläinoikeuspuolue Keuruu
Ehdolla kuntavaaleissa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu