Peterin joulukalenteri 8.12.2017

Kahdeksas luukku aukeaa ja esittelen tänään pitkäaikaisen kollegani. Meidät kummatkin valittiin vuonna 2011 eduskuntaan, emmekä tunteneet toisiamme aiemmin. Edellisellä vaalikaudella opin tuntemaan häntä etäämmältä suoraselkäisenä ja rohkeana miehenä. Tämä poliisimies oli tullut vuotta aiemmin tunnetuksi johtaessaan poliisin väkivaltarikosyksikköä ja työskenneltyään mm. rikosliigojen toiminnan torjumiseksi pääkaupunkiseudulla. Tästä poliisista tuli kansanedustaja Kari Tolvanen.

Poliisityössä ansioitumisen lisäksi Kari on tullut tunnetuksi haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten puolustajana. Hän on puolustanut väkivallan kohteiksi joutuneita lapsia ja vanhempia. Hän on myös toiminut riittävien mielenterveyspalvelujen puolesta. Vuodesta 2014 Kari on Mielenterveyden Keskusliiton puheenjohtaja.

Eduskuntatalon remontin aikaan istuimme kaksi vuotta vierekkäin Sibelius-talossa. Monissa asioissa olemme yhtä mieltä. Arvostan Karissa eniten hänen lämmintä persoonaansa. Hänen mainio huumorintajunsa helposti monesti istumista pitkien iltaistuntojen aikaan.

Rauhallista joulua Karille ja hänen perheelleen.

xxxx

Peterin joulukalenteri – kehutaan edustajakaveri päivässä

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä eduskunnassa useiden kollegoiden kanssa eri puolueista. Suomi 100 juhlavuoden hengessä tulen omassa joulukalenterissani esittelemään upeiden työtovereiden joukosta valitsemani 24 kollegaa ja heidän hyviä puoliaan, kertoo KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman.

– Poliittinen ilmasto on muuttunut kovemmaksi näiden kuuden vuoden aikana, jonka olen ollut eduskunnassa. Kritiikki ja kovat sanat ovat arkipäivää. Niin ei suinkaan tarvitsisi olla, vaan keskustelukulttuurin olisi syytä olla kunnioittavampi toisia kohtaan. Emme voi muuttaa toisiamme, itseämme voimme. Meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa kehitykseen ja antaa samalla jotain yhteisöllemme, hän toteaa.

– Emme ole edustajatovereitten kesken kaikesta samaa mieltä. Mutta he ovat kaikki hienoja ihmisiä. Peterin joulukalenterissa tulen keskittymään heidän hyviin puoliinsa ja siihen, miten olen oppinut tuntemaan heidät, Östman kertoo.

– Suomen 100-vuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vietetään teemalla ”Yhdessä”. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat sadan vuoden ajan rakentaneet omaa maataan ja tehneet yhteisiä päätöksiä. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea yhdessä ja antaa suuntaa Suomen tulevalle kehitykselle. Historiamme sisältää surua ja iloa. Veteraanit puolustivat itsenäisyyttämme. Oman rakkaan isänmaan puolustaminen ja sen jälleenrakentaminen yhdistivät kansaamme. Edeltävät sukupolvet tekivät sen yhdessä.

Seuraa joulukalenteriani blogissani sivulla www.peterostman.fi

Dela

peterostman
Kristillisdemokraatit Pedersören kunta

Peter Östman, kansanedustaja, KD:n Varapuheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu