KD on valmis hallitusvastuuseen

Kristillisdemokraatit saivat eduskuntavaaleissa 4,2 prosentin kannatuksen, mikä on 0,3 prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisissä eduskuntavaaleissa. Saimme viisi kansanedustajaa. KD:n kokonaisäänimäärä valtakunnallisella tasolla on puolueen historian neljänneksi paras tulos, 130 694 ääntä, mikä on yli 10 000 ääntä lisää edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna. Vain hieman yli 2000 ääntä puuttui, jotta meillä olisi 7 paikkaa. Vaasan vaalipiirissä, joka on pitkään ollut yksi KD:n vahvimmista vaalipiireistä, nousimme 0,3 prosenttiyksikköä 6,9 prosentin kannatukseen.  

Itse saan aloittaa neljännen kauteni eduskunnassa. Suuri kiitos äänestäjilleni luottamuksesta. Kiitos myös kaikille sponsoreille ja vapaaehtoisille. Panoksenne oli erittäin tärkeä.

KD meni vaaleihin sloganilla ”äänestä Suomeen suunnanmuutos”. Seuraavan hallituksen on käännettävä Suomi-laivan suunta, jotta tulevat sukupolvet voivat elää kestävälle pohjalle rakennetussa maassa, joka turvaa hyvinvointiyhteiskuntamme. Suomi tarvitsee kasvuohjelman sekä toimenpiteitä julkisen talouden sopeuttamiseksi, koska kestävyysvajeemme on hyvin haastava. Velkakierteen katkaisemiseksi tarvitaan sekä lyhyen että pitkän aikavälin toimia.

Perheiden, lasten ja nuorten syrjäytyminen sekä alhainen syntyvyys ovat yksi syy kestävyysvajeen kasvuun. Siksi perhepolitiikalla on ratkaiseva rooli Suomen tulevaisuuden kannalta. KD haluaa edistää päätöksiä, jotka luovat luottamusta tulevaisuuteen ja tukevat perheiden, lasten ja nuorten hyvinvointia sekä kaikkien kansalaisten osallisuutta, mutta myös yksilöiden omaa vastuuta.

Ikääntyvän väestön palvelutarpeisiin on kyettävä vastaamaan ja hyvinvointialueiden resurssiongelmat on ratkaistava. Yksi tärkeimmistä toimenpiteistä on myös kotimaisen maatalouden huoltovarmuuden ja kannattavuuden parantaminen. 

Suomen menestys perustuu yritystemme kilpailukykyyn. Ilman kannattavia yrityksiä ja yritysystävällistä ilmapiiriä ei ole mahdollista saavuttaa korkeampaa työllisyyttä tai sopeuttaa valtion taloutta. 

Kristillisdemokraatit ovat valmiita kantamaan vastuuta ja osallistumaan erilaisiin hallituskoalitioihin, kunhan hallitusohjelma on puolueen arvojen ja tavoitteiden mukainen. 

Vaalikampanja oli intensiivinen, ja keskustelun sävy oli toisinaan tarpeettoman kärjekäs. Nyt vaalit ovat ohi ja hallitustunnustelijaksi on nimitetty kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. Spekulaatiot käyvät kuumina siitä, ketkä istuvat hallituksessa. Media osallistuu tähän spekulointiin mielellään. Ristiriidat korostuvat etenkin sosiaalisessa mediassa ja voidaankin kysyä, onko se eduksi demokratian rakentamiselle? Vai lisääkö se polarisaatiota entisestään? Vaalikauden päätöspuheenvuorossaan presidentti Niinistö muistutti, että ”näinä aikoina on erityisen tärkeää pystyä tekemään yhteistyötä nopeasti heti vaalikauden alkaessa, jopa ennen kuin hallitus on muodostettu. Siksi on syytä vaalia sovinnon siementä.” Viisas neuvo, jota minä ja KD-ryhmämme yritämme noudattaa.

peterostman
Kristillisdemokraatit Pedersören kunta

Peter Östman, kansanedustaja, KD:n Varapuheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu