KD on valmis hallitusvastuuseen
Kristillisdemokraatit saivat eduskuntavaaleissa 4,2 prosentin kannatuksen, mikä on 0,3 prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisissä eduskuntavaaleissa. Saimme viisi kansanedustajaa. KD:n kokonaisäänimäärä valtakunnallisella tasolla on puolueen historian neljänneksi paras tulos, 130 694 ääntä, mikä on yli 10 000 ääntä lisää edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna. Vain hieman yli 2000 ääntä puuttui, jotta meillä olisi 7 paikkaa. Vaasan vaalipiirissä, joka on pitkään ollut yksi KD:n vahvimmista vaalipiireistä, nousimme 0,3 prosenttiyksikköä 6,9 prosentin kannatukseen.
Itse saan aloittaa neljännen kauteni eduskunnassa. Suuri kiitos äänestäjilleni luottamuksesta. Kiitos myös kaikille sponsoreille ja vapaaehtoisille. Panoksenne oli erittäin tärkeä.
KD meni vaaleihin sloganilla ”äänestä Suomeen suunnanmuutos”. Seuraavan hallituksen on käännettävä Suomi-laivan suunta, jotta tulevat sukupolvet voivat elää kestävälle pohjalle rakennetussa maassa, joka turvaa hyvinvointiyhteiskuntamme. Suomi tarvitsee kasvuohjelman sekä toimenpiteitä julkisen talouden sopeuttamiseksi, koska kestävyysvajeemme on hyvin haastava. Velkakierteen katkaisemiseksi tarvitaan sekä lyhyen että pitkän aikavälin toimia.
Perheiden, lasten ja nuorten syrjäytyminen sekä alhainen syntyvyys ovat yksi syy kestävyysvajeen kasvuun. Siksi perhepolitiikalla on ratkaiseva rooli Suomen tulevaisuuden kannalta. KD haluaa edistää päätöksiä, jotka luovat luottamusta tulevaisuuteen ja tukevat perheiden, lasten ja nuorten hyvinvointia sekä kaikkien kansalaisten osallisuutta, mutta myös yksilöiden omaa vastuuta.
Ikääntyvän väestön palvelutarpeisiin on kyettävä vastaamaan ja hyvinvointialueiden resurssiongelmat on ratkaistava. Yksi tärkeimmistä toimenpiteistä on myös kotimaisen maatalouden huoltovarmuuden ja kannattavuuden parantaminen.
Suomen menestys perustuu yritystemme kilpailukykyyn. Ilman kannattavia yrityksiä ja yritysystävällistä ilmapiiriä ei ole mahdollista saavuttaa korkeampaa työllisyyttä tai sopeuttaa valtion taloutta.
Kristillisdemokraatit ovat valmiita kantamaan vastuuta ja osallistumaan erilaisiin hallituskoalitioihin, kunhan hallitusohjelma on puolueen arvojen ja tavoitteiden mukainen.
Vaalikampanja oli intensiivinen, ja keskustelun sävy oli toisinaan tarpeettoman kärjekäs. Nyt vaalit ovat ohi ja hallitustunnustelijaksi on nimitetty kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. Spekulaatiot käyvät kuumina siitä, ketkä istuvat hallituksessa. Media osallistuu tähän spekulointiin mielellään. Ristiriidat korostuvat etenkin sosiaalisessa mediassa ja voidaankin kysyä, onko se eduksi demokratian rakentamiselle? Vai lisääkö se polarisaatiota entisestään? Vaalikauden päätöspuheenvuorossaan presidentti Niinistö muistutti, että ”näinä aikoina on erityisen tärkeää pystyä tekemään yhteistyötä nopeasti heti vaalikauden alkaessa, jopa ennen kuin hallitus on muodostettu. Siksi on syytä vaalia sovinnon siementä.” Viisas neuvo, jota minä ja KD-ryhmämme yritämme noudattaa.

Gratulis vaalimenestyksestä! Kertoisitko ystävällisesti, mitä kristillinen arvopohja sinulle merkitsee käytännössä? Sopeuttaminen ja hyvinvointiyhteiskunta; miten se toimii?
Ilmoita asiaton viesti
Of course both you KD and RKP Will join once PS and K are partners
Ilmoita asiaton viesti
What do you think, which ministerial post the Jesus Democrats would primarily like?
Ilmoita asiaton viesti
I would think education to stop propaganda on 3% of population setting the agenda beyond their right to equality
Ilmoita asiaton viesti
What do you think, would the Jesus Democrats perhaps also be interested in the vacancy of the Minister of Justice, in which case they could perhaps put a brake on the functionality of the new trans-law by giving instructions to the authorities not to act? In other words not to do anything.
Ilmoita asiaton viesti
Se 2000 ääntä olisi vaan pitänyt keskittyä johonkin tiettyyn vaalipiiriin tai kahteen.
Ilmoita asiaton viesti
…Valmis kuin partiopojat-ja tytöt, ilmeisesti jo ennen kuin Orpo ehti kaivaa ja tarjota kyselykaavakkeensa…? Salkkua pukkaa, vaikka ryhmän tuplaaminen meni suutariksi ja tuli vain torjuntavoitto.
– Hjalliksella meni tosin vieläkin huonommin ”kymmenkertaistamisensa” kanssa.
Edellisellä kerralla oli ”kynnyskysymyksiä.” Mm. että tasa-arvoinen avioliittolaki ja uskonnonopetuksen heikentäminen on TORJUTTAVA!
– Mutta v-tuiksi meni molemmat. Oliko nyt?
( Esim. ne Haloskan ”hukkaamat” jv-miinat, sen tulevan raja-aidan viereen…?)
Ilmoita asiaton viesti
RKP:n tavoin KD käy hallituspuolueeksi lähes kaikkiin koalitioihin. Kun lisäksi KD:n puoluejohdolla on pelisilmää yrittää saada omia agendojaan hallitusohjelmaan – toisin kuin vaikkapa kepun johdolla, joka käpertyy nyt vain itseensä – KD tulee saamaan jopa melko tärkeänkin ministerinsalkun Orpon hallituksessa.
Ilmoita asiaton viesti
…Mitkähän ne KD:n ”Ikiomat agendat” mahtavat tällä kertaa olla…?
Keskiolut ja epäsiveelliset julkaisut ovat ainakin jo KD:n agendojen historiaa?
– Ehkä ne sieltä hallitusohjelmasta pompsahtavat aikanaan erityisesti näkyviin?
Pienin saa usein yhden, viimeisen, vähiten halutun ja keveimmän salkun, jotta jaksaa sitä toivottavasti neljä vuotta kantaa.
Päivi Räsänen näyttää olevan jälleen menossa oikeuteen?
Tällä kertaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen-valituksellaan!
– Ovat kuulemma kotiseurakunnassa Riihimäellä, päättäneet antaa kirkkotilat käyttöön myös samaa sukupuolta olevan parin avioliittoon vihkimistä varten….?! – Ja eihän sellainen kunnon kristillisille sovi!
Mieheksi ja naiseksihan ”hän” heidät loi…?
– Ei kuitenkaan kelvanne Orpolle ”agendaksi?”
Ilmoita asiaton viesti
Jeesusdemarit haluaisivat opetusministerin pallin pumpatakseen jeesuspropagandan takaisin kouluihin. Toisaalta niitä kiinnostaisi varmaankin myös oikeusministerin palli jolloin ne voisivat ohjeistamalla viranomaisia olemaan toimimatta ainakin yrittää jarruttaa uuden translain toimivuutta.
Ilmoita asiaton viesti
Mm. katolisen saarnamiehen Soinin voimakkaasta tuesta huolimatta KD on auttamattomasti taantuvan ja hiipuvan vähemmistön iltaruskon puolue. Siitä supistuvasta vähemmistöstä on jo saavatus sinänsä joidenkin harvojen kerätä ääniä niin paljon kasaan, että yltää edes eduskuntaan.
Tolkun ihmisten, tieto-ja järkiyhteiskunnassa mm. kirkon jäsenpako ja jumaluskon hiipuminen etenevät vauhdilla (16% uskoo enää jumalaan) ja USKONNOTTOMUUS on kasvavaa valtavirtaa.
– Tällä menolla lähestyy se hetki, jolloin jokin tulevista hallituksista erottaa kirkon valtiosta, uskonnolliseksi yhteisöksi muiden vastaavien joukkoon, kilpailemaan ”sieluista ja kymmenyksistä.”
Tuolloin loppuu mm. uskonnonopetus valtion kouluissa, eikä pressakaan enää viran puolesta ”siunaile” vielä uskovaista vähemmistöä puheensa päätteeksi.
Ihme ettei tuosta jumaluskovaisten 16%:sta, ja kirkon rajusta jäsenkadosta jo ”huolestuta” millään taholla ja suunnalla…?!
( Koti, uskonto ja isänmaa, Miekka, risti. kypärä+ jv-miinat, Raamattu, ”rynnäri” ja Räsänen.)
Ilmoita asiaton viesti
Pitäisikö mielestäsi uskonnon/uskontojen opetus kouluissa poistaa vaiko vain kristinuskon opetus? Mitähän esimerkiksi maamme kymmenet tuhannet muslimit tekevät, jos heidän uskontoaan ei heidän lapsilleen saisi koulussa enää opettaa? (Heillehän uskonto ei ole ”vain” uskonto, vaan olleellinen osa heidän kulttuuri-identiteettiään.)
Itse olen sitä mieltä, että uskonto omana oppiaineena voitaisiin poistaa ja siirtää uskonnoista kertominen esm. historian ja yhteiskuntaopin oppisisältöihin, mutta jos KD on hallituksessa, näin ei tule tapahtumaan.
Ilmoita asiaton viesti
Nea
What does trans law contain – if equal rights at adult age – Justice! If not it’s child abuse to give hormones or surgery like also circumcision is mutilation when child not capable of legal consent .
Ilmoita asiaton viesti
KD:lla on ollut selkeä luottamusta herättävä linja. Persut mielestäni turhaan petaavat nyt itselleen paikkaa oppositiossa, koska ei Suomen perustuslaissa lue, kuinka iso palkan on oltava.
Sen tulee olla ihmisarvoinen.
Sekä Persujen että demareiden kannattaisi huomata, että hallitus muodostuu tarvittaessa myös ilman heitä (monivärihallitus 111 paikkaa).
Ilmoita asiaton viesti
…Ei vain innostanut äänestäjiä KD:n ”selkeä ja luottamusta herättävä linja” nytkään, vaikka Räsänenkin teki tyypillisen ”ulostulonsa” vasta vaalien jälkeen…?
– Pöyristyi ja hirmustui kotiseurakuntansa hankkeista luovuttaa kirkkotilat myös samaa sukupuolta olevien parien avioliittoon vihkitilaksi ja ilmoitti aikovansa tehdä valituksen Korkeimpaan (maalliseen) hallinto-oikeuteen?!
( Itse tein aikoinaan Forssan vanhainkodin uskonnottoman asukkaan kanssa vastaavanlaisen valituksen saarnakaapelista, kirkon saarnatuolista vanhainkodin yksikanavaiseen keskusradioon.
(- Iäkäs asukas oli valittanut, että hänen kotirauhaansa häiritsevät siellä ”melskaavat mustahelmat” ja nyt vielä tulossa olevat saarnakaapelisaarnatkin.)
– Ei mennyt täysin läpi, mutta kaapeli pysyi kelalla vuoden ja kaupunki joutui uusimaan yksikanavaisen keskusradionsa.
Kyllä te helvetin kalliiksi kaupungille tulitte, valitteli demarien kunnallispoliitikkokin!
Ehkä kansanedustaja ja ex-ministeri onnistuu paremmin valituksensa kanssa?)
Ilmoita asiaton viesti
No kyllähän tähän maailmaan mielipiteitä mahtuu. Eipä Räsäsen jutut taida edustaa puolueen kantaa, vaan ovat ihan hänen omiaan.
Tokkopa valitus mihinkään toimenpiteisiin johtaa… (jollei omaan nilkkaansa kopsahtaviin mittaviin oikeudenkäyntikuluihin)
Ilmoita asiaton viesti
Helpompaa olisi kun olisi rajat pienenä asetettu ja kannettu vaan itkien karkkihyllyltä pois ja kaupasta ulos…
Hankalia tuppaa tulemaan ihmisistä, joita on pienenä kohdeltu kuin Kiinan viimeisiä keisareita. Hih.
Ilmoita asiaton viesti
…Kyllä vain puolueen näkyvän, ärhäkkään johtohahmon mielipiteet tahtovat puoluetta ja puolueen kantoja edustaa ja Räsäsen tapauksessa leimatakin.
– Käsittääkseni Räsäsen ulostulot ja esiintymiset ovat puolueen sisälläkin nähty yhdeksi syyksi siihen, että puolue on koettu vanhoilliseksi, ahdasmieliseksi ja ääri-uskonnolliseksi, sisäänpäin lämpiäväksi pienkuppikunnaksi, – Viimeistään nyt myös, jopa ääri-oikeistolaiseksi?
– Salkkua varmaan kärkkyy puheenjohtajan takana myös Räsänen ja blogisti, mutta toivottavasti puheenjohtaja sen ainokaisen itseoikeutetusti saa…? Hän tuskin, Räsäsen lailla käyttää julkista, näkyvää asemaansa mm. homouden ja abortin vastaisiin taisteluihinsa, eikä tarvitse, Räsäsen lailla esim. Soinin ”tukea” sanojensa ja kannanottojensa tueksi?
– Tuskin päätyy ja lähtee myöskään eri asteisiin oikeusinstansseihinkaan henkilökohtaisen, tulenpalavan vakaumuksensa puolesta.ja takia?
Ilmoita asiaton viesti