Delfiinejä Kemiönsaaren edustalla

Pullokuonodelfiini. Kuva: Wikipedia

Olen kirjoittanut ennenkin blogimerkintöjä delfiineistä, mutta en olisi uskonut kirjoittavani tätä.

Åbolands Fiskarförbund on tänään ilmoittanut pullokuonodelfiinihavainnoista Kemiönsaaren Taalintehtaan edustalla. Asiasta tiedottaa valokuvin myös Annonsbladetin somesivu.

Ja pakko se on kai uskoa, sillä kuvien perusteella selkäevä ei täsmää pyöriäiseen, joka on sekin äärimmäisen harvinainen näky. Kuvissa ei näy eläimen päätä.

Kyse on pienestä parvesta, jossa on ainakin kolme yksilöä, kertovat lähteet.

Vuodelta 2006 on jonkinlainen tieto parista pullokuonodelfiinistä samoilla seuduilla. Nämä jäivät ilmeisesti verkkoihin. Edit. Olli Loisa tiesi kertoa että kyseessä oli tavallinen delfiini, ei pullokuonodelfiini.

Edellisen kerran pullonokkadelfiinistä on tehty Suomessa havainto vuonna 1952, ja sitä ennen löytyy yksi aiempi havainto vuodelta 1905. Tuolloin yksinäinen naaras löytyi myöhemmin ammuttuna Hankoniemen lähistöltä.

Mikäli kaikki tämä todellakin pitää paikkansa, on siis kyseessä historiallinen havainto. Delfiineillä saattaa tosin olla aika kylmä näissä lämpötiloissa. Yleensä delfiinit eivät viihdy alle kymmenen asteen vesissä.

PetraNyqvist

Kirjoittaja on luontoselvittäjä ja ympäristösuunnittelija Turunmaan saarilta. Hyvän tarinan, elokuvan ja faktatiedon ystävä. Valeverkkoja setvivän Sylttytehtaan perustaja. #TurPo

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu