Greg Johnsonin Breivik-sympatia johtaa pakkopalautukseen

Olen blogeissani tehnyt merkintöjä valkonationalistien herätyskinkereiden kehityksestä Suomessa ja muualla. Tänä viikonloppuna äärikansallismieliset valkonationalistit sonnustautuivat pukuihin Norjassa, Scandza Forumissa. Teemana oli koreasti ”Ihmisen biodiversiteetti”. Puhujalistalla oli rivi tiedeurallaan slintanneita ja sittemmin pseudotieteilystä innostuneita tohtoreita, myös Suomessa asuva antropologi Edward Dutton, jota Perussuomalaiset rp:n puoluelehti on käyttänyt lähteenään.

Suomessakin Awakening -tapahtumissa vieraillut yhdysvaltalainen valkonationalisti Greg Johnson sai Norjassa vihasaarnaajan kohtelun. Norjan poliisin turvallisuuspalvelu PST:n määräyksestä Johnson on pidätetty ennen konferenssia, ja hänet pakkopalautetaan ensi kädessä. Syynä nuivuudelle on mitä ilmeisimmin Johnsonin kirjoitus ”Breivik: A Strange New Respect vuodelta 2012. Tarkastelkaamme siis otteita siitä.

Alkuun hän kertoo pitäneensä Breivikiä narsistisena dorkana joka voi vahingoittaa valkonationalistien asiaa, mutta äityy sittemmin ylistämään Breivikin esiintymistä oikeudessa älykkääksi ja hyvin perustelluksi, ja asettuu tukemaan lähes kaikkea muuta Breivikin perustelemaa paitsi temppeliritarisaagaa. Breivikin tekoja hän ei sinänsä hyväksy, sillä ne eivät ole liikkeelle tarpeeksi hyödyllisiä. Väkivallan hän silti hyväksyy per se. Johnson kantaa kortensa kekoon tuomalla mukaan teoriansa siitä, miten valkoiset ovat kansanmurhan kohteena.

Johnson kuvailee Breivikiä valtionsa monikulttuurisuuden uhrina, erehtyväisenä ja virheitä tehneenä. Johnson ei koe siksi voivansa tuomita kovin ankarasti Breivikiä. Hän on myös ”awakened man” eli herännyt mies, joita on aivan liian vähän. Itse asiassa Johnson kokee Breivikin tehneen rikokset rakkaudesta. Hän maalailee myös Breivikin tulevaisuuden profeettana, jolle naiset haluaisivat synnyttää lapsia. Johnson ei tunnu ymmärtävän, ettei Breivik tule koskaan asettamaan jalkaansa vapauteen, sillä hän innostuu kirjoituksen lopussa visioimaan Breivikiä jopa tulevaisuuden nobelistina tai pääministerinä.

Johnson on jatkanut valkoisen kansanmurhan idean jalostamista semminkin teoksessaan ”The White Nationalist Manifesto”, jota hän myi Turussa viime keväänä Awakeningissa, jonka ovat järjestäneet Suomen Sisuun liittyvä julkaisu Sarastus ja disinfo-häirikköryhmä Monokulttuuri FM. Kirja sisältää muun muassa mukabiologisia rinnastuksia valkoisen rodun ja harvinaisten eläinlajien välillä.

Norjalla on näemmä nollatoleranssi Johnsonille, Breivikiä ymmärtäville ekstremistille, joten onkin mielenkiintoista, onko hän ensi keväänä jälleen Suomessa Awakeningissä puhumassa äärikansallismielisyydestä innostuneille. Suomen Sisun tili ilmoitti minulle eilen Twitterissä, että heidän lempipuuhaansa on ”kiihottaminen ja luominen” .

PetraNyqvist
Sitoutumaton

Kirjoittaja on luontoselvittäjä ja ympäristösuunnittelija Turunmaan saarilta. Hyvän tarinan, elokuvan ja faktatiedon ystävä. Valeverkkoja setvivän Sylttytehtaan perustaja. #TurPo

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu