Halla-aho vs. Närpiön tomaatit

Kuva: Petra Nyqvist

 

Lähenevän kuntavaalikauden voi aistia puolueiden lähtiessä mylvien kuopimaan tannerta.

Perussuomalaisten sorkankuopiminen maaseutuelämää kohtaan jatkui eilen puheenjohtaja Halla-ahon julistaessa sodan Närpiön kasviksille.

”Kun ostat Närpiön kasviksia, maksat sekä kassalla että verotuksessa.” kirjoitti puheenjohtaja Twitteriin.

Oheen oli postattu kuva, jossa kerrotaan että Närpiössä maahanmuuttajien osuus toimeentulontuen ja työttömyystuen saajista on noin puolet. Kummaksi tämän havainnekuvituksen tekee kuitenkin se, että Närpiö on täystyöllistetty kunta, jossa työttömien osuus on alle 3%. Näin ollen toimeentulotukia ja työttömyyskorvauksia maksellaan siellä vain kouralliselle ihmisiä, joista muutama on maahanmuuttaja.

Valtaosa kurkuista ja tomaateista kasvatetaan juuri Närpiössä. Perussuomalaisissa vastustetaan närpiöläistä vihannestuotantoa tämän pikku sumutuksen avulla, mutta samalla haikaillaan ja flirttaillaan EU-eron eli Fixitin suuntaan. Eli näin voidaan pyllistellä samalla omalle huoltovarmuuskeitaalle ja uskotella itselle että joku valtio olisi hurjan kiinnostunut käymään kauppaa juuri EU:n ulkopuolella perunakuopan reunoilta kurkistavan Suomen kanssa. Näin uskotteli itselleen Boris Johnsonin Britanniakin, joka heitti sunnuntaina EU-sopimuslusikan nurkkaan. Britanniassa on jo annettu suositus olla hamstraamatta ruokaa jotta sitä riittäisi, ja satamissa on täysi kaaos. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin sujuu lampaanlihan myynti ulkomaille 70% tullilla. Ainakin saa päättää itsenäisesti itse, ottaako se päähän vai ketuttaako se.

Ongelma taitaakin olla siinä, että närpiöläiset tomaatit ja kurkut puhuvat ikivanhaa ruotsin murretta, ja kasvihuoneiden työntekijöistä suuri osa on ahkeria maahanmuuttajia. Keitä tällä tomaattisodalla yritetään vaalien alla kiihotella, jää nähtäväksi.

PetraNyqvist

Kirjoittaja on luontoselvittäjä ja ympäristösuunnittelija Turunmaan saarilta. Hyvän tarinan, elokuvan ja faktatiedon ystävä. Valeverkkoja setvivän Sylttytehtaan perustaja. #TurPo

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu