Toimittaja Ukkolan taistelut Yle-myllyjä vastaan

Viime päivinä toimittaja Sanna Ukkola on hyökkäillyt entistä työnantajaansa, Yleä kohtaan kolumnein ja kipakoin ”paljastuksin”, joiden keskiössä ovat Ylen vastuullisuusperiaatteet ja se, miten koko kansan rahoittama Ylellä halutaan, että koko kansan kaikenkarvaisuus myös näkyy ja kuuluu.

Viestipalvelu Twitterissä eli X:ssä hän kyselee mihin esimerkiksi Yle tarvitsee hyvän käytöksen ohjeita sekä turvallista tilaa henkilöstölleen ja vierailijoilleen. ”Paljastuksiin” kuuluu myös ”woke” ja moniäänisyyteen tähtäävä diversiteettikoulutus, jonka hän esittää olevan jotenkin merkillinen.

Moni vastaisi hänelle mielellään, mutta Ukkola ei tunnetusti kannata juuri moniäänisyyttä, vaan on tehnyt Twitteristä itselleen turvallisen tilan, jossa ei kaiu korviin ainuttakaan erimielistä soraääntä. Hän on blokannut satoja, ellei tuhansia käyttäjiä erimielisyyden perusteella. Vastataan sitten täällä, jospa vaikka jokin lävistäisi bunkkerin kokoisen kuplan.

Ukkola kirjoittaa kolumnejaan tällä hetkellä Iltalehteen, joka on samaa Alman median konsernia kuin tämä Uusi Suomi. Pieni googletus osoittaa, että Alma medialla on täysin samankaltaisia vastuullisuusperiaatteita kuin Ylelläkin. Itse asiassa kaikessa modernissa yritysmaailmassa noudatetaan nykyään ESG/vastuullisuusperiaatteita, ja toimijoilla on jopa velvollisuus raportoida omasta vastuullisuudestaan ympäristöä ja yhteisöä kohtaan, sekä noudattaa hyvää ja kestävää hallintotapaa.

Ukkolan pöyristellessä diversiteettikoulutuksesta, on Alma medialla vastaava järjestelmä. Almalaisille on tehty sivujen mukaan DEI-koulutus, (Diversity, equity and inclusion) jotta yhdenvertaisuus, monimuotoisuus ja inkluusio toteutuu. Almassa edistetään myös monimuotoista työelämää ja aliedustettujen ryhmien inkluusiota aivan muina wokettajina. Ehkei Ukkola ole vain tutustunut konsernin arvoihin.

Mitä tulee hyvän käytöksen ohjeisiin, ne ovat ihan yleisiä kaikissa yhteisöissä urheilusta yritysmaailmaan. Mutta tottahan sitä voi pöyristyä hyvien tapojen edistämisestäkin.

Miksi tästä sitten pitäisi siis kiinnostua? Ukkolan politisoidun journalismin kiihottamina viisi perussuomalaisten kansanedustajaa teki selvityspyynnön Ylen monimuotoisuuskoulutuksista.

Alma Median yksi vastuullisuusikoni

PetraNyqvist
Sitoutumaton

Kirjoittaja on luontoselvittäjä ja ympäristösuunnittelija Turunmaan saarilta. Hyvän tarinan, elokuvan ja faktatiedon ystävä. Valeverkkoja setvivän Sylttytehtaan perustaja. #TurPo

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu