Totuus Oulun kaupunkiin kohdistuvasta trollaus- ja disinformaatiokampanjasta

 

Minä jätän politiikan. En minä siihen tämmöisen vuoksi lähtenyt.” kirjoitti minulle Twitterissä Kokoomuksen Teija Ruokamo Oulun kaupunginvaltuustosta, kun ihmettelin miksi Turvallinen Oulu -hankkeeseen kohdistuva trollaushyökkäys ei herätä enempää kommentointihaluja. Ruokamo vihjaa myös, että hänellä on perhe.

Ruokamolla on perheellisenä liikenaisena varmasti paljon muutakin mietittävää kuin politiikka, mutta kaupunginvaltuustoon kohdistuva sitkeä ääriliikkeen häiriköinti on oikeasti tarkoitettu uuvuttamaan sen parissa toimivia ihmisiä.

Viikonloppuna häiriköivä äärioikeistolainen valtuustoryhmä Asyl alkoi trollata kaupungin seksuaalirikoksia ehkäisevää hanketta levittämällä ivaten videonpätkää, jossa Oulun kaupungin Nopsa-tiimi tanssii TikTokissa eri versioina kiertävän seksuaalikasvatuksellisen meemitanssin ”No-no-square” – siis kontekstoimatta ja esittämällä vilpillisesti että 2,5 miljoonan hankkeen lopputulema olisi se. Kuten äärikansallismielisillä yleensä jostain syystä on tapana haluta näyttää kotimaansa ja kotikaupunkinsa aina mahdollisimman huonossa valossa, trollausvetoapua haettin nytkin ulkomailta. Näin varavaltuutettu Tiina Wiik sai lällätellä kaupunginvaltuutetuille, että katsokaa ny miten ulkomaillakin teille nauretaan.

Vaan eipä Wiikkään tullut ajatelleeksi, että TikTok on nimenomaan meemivideoiden kiertoon erikoistunut lasten ja nuorten alusta. TikTokissa on tiedetty esiintyvän runsaasti seksuaalisia saalistajia, joten kansainvälinen tanssi on vain yksi monista sisäsyntyisistä tavoista, joilla TikTokin käyttäjät taistelevat saalistajia vastaan. Ja juuri sen tyyli saa ihmiset levittämään sitä, kuten trollaaja Tiina Wiikinkin, erittäin onnistuneesti. Kiitos tämän videon, minäkin bloggaan nyt aiheesta.

Tässä esimerkki mistä tanssivideo on oikeasti peräisin.

Mutta Asyl levitti myös pahantahtoista disinformaatiota kaupunkinsa ammattilaisten työstä. Turvallinen Oulu näyttäisi olevan pikaisella perehtymisellä erittäin laaja ja yksityiskohtainen hanke, jossa työskentelee rautainen ammattilaisten joukko. Nuorten itsevarmuutta ja tietoisuutta lähdetään tukemaan jo lapsuudesta asti. Kaupungin sivuilta löytyy runsaasti suunnitelmia, raportteja, väliraportteja ja muuta materiaalia joka osoittaa hankkeen olevan varsin ansiokas.

https://www.ouka.fi/oulu/kehittamishankkeet/turvallinen-oulu-hanke

Asylillä itsellään ei ole mitään annettavaa hankkeeseen muuta kuin hiekkakakkujen rikkominen. Heidän oma ratkaisunsa oli ”palkata äärioikeistolaisia kuolemanpartioita”. Tämän Junes Lokka kävi kertomassa hennon värisevällä äänellä kaupunginvaltuustolle. Myöhemmin Ouka sensuroi Lokan puheen Youtube-videoltaan, syystä jota en tiedä, mutta oletan ettei kaupunki halua menettää tiliään bannien vuoksi yhden törttöilevän valtuutetun takia. Lokalla lienee myös omat kanavansa tappofantasioittensa kylvämiseen.

Seksuaaliseen turvallisuuteen Asylillä on muutenkin lähinnä negatiivinen vaikutus. Lokka tunnetaan huorittelusta ja raiskauksien toivomisesta naisille. Vasta hiljattain hän hekumoi yksityiskohtaisesti miten haluaa sadan pakistanilaisen raiskaavan henkihieveriin historiantutkija Katja-Maria Miettusen, Tiina Wiik hymistellen vierellään. Myös Nopsa-Tiimin erästä naistyöntekijää Lokka on ehtinyt jo huorittelemaan ja mielisairaaksi kutsumaan.

Mitään asiaan liittyvää osaamista heillä ei ole tarjota. Tiina Wiik on ilmoittanut korkeimmaksi tutkinnokseen peruskoulun, joten siltä pohjalta on aika paha lähteä kumoamaan ammattiväen työtä. Ehkäpä tämäkin kampanja olisi pitänyt aloittaa jo parikymmentä vuotta sitten?

 

PetraNyqvist

Kirjoittaja on luontoselvittäjä ja ympäristösuunnittelija Turunmaan saarilta. Hyvän tarinan, elokuvan ja faktatiedon ystävä. Valeverkkoja setvivän Sylttytehtaan perustaja. #TurPo

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu