Vaalipäällikkö Pekka Katajan turvallisuus jälleen tulilinjalla?

Kuvankaappaus KL:n blogista. Kansallissosialisti ampuu.

 

Tänään teen poikkeuksellisesti kaksi juttua samaan blogimerkintään, kahdesta erillisestä tapauksesta. Molemmat tapaukset sivuavat kuitenkin tuttuja aihepiirejäni: turvallisuuspolitiikkaa, ekstremismiä ja valemedioita.

Yritin eilen saada Twitterissä Perussuomalaiset rp:n johtoa kiinnostumaan siitä, miten ns. Kansallismielisen liittouman leirillä on jälleen harjoiteltu ampumista, tällä kertaa ei ministerien kasvokuviin vaan vitsaillen miten ”kataja” on tulilinjalla. Näillä hassunhauskoilla katajavitseillä viitataan tietenkin Perussuomalaisten vaalipäällikön Pekka Katajan ampumiseen. Aimo osa leiriraportista on pelkkää makaaberia vitsintynkää miten katajat olisivat olleet rauhoitettuja (mikä ei edes pidä paikkansa, vain harvinaiset puumaiset pylväskatajat ovat joskus olleet – terveisin ympäristösuunnittelija) tai miten oli väistämätöntä osua katajaan.

Miksi Kansallismielinen liittouma siis haluaa pelotella Pekka Katajaa? Liittouma koostuu lähinnä PS-puolueesta poispotkituista, rukkaset saaneista, liian radikaaleista, etnonationalisteista, kansallissosialisteista ja Soldiers of Odineista. Liittoumassa on kuitenkin myös näkyvä PS-puolueeseen kuuluvien edustus, johon ilmeisesti ei olla reagoitu puolueen johdossa riittävän voimakkaasti.

Kauna liittyy liittouman johtohahmon Tero Ala-Tuuhosen päätymisestä yhdeksi Katajan murhayrityksen epäillyksi. Sittemmin Ala-Tuuhonen on vapautettu epäilyistä, joskin häntä epäillään edelleen ampuma-aserikoksesta. Katajan epäsuosion taustat laitaoikealla liittyvät taas mahdollisesti Katajan rooliin portinvartijana radikaaleimman aineksen ja vaalipaikkojen välillä.

Mutta kun liittoumassa vitsaillaan Katajan turvallisuudella, on Perussuomalaiset rp:ssä aika havahtua ennen kuin joku kyy povella saa hulluja ideoita. SUPO on lisäksi antanut juuri varoituksen, että äärioikeistolainen terrori on samalla uhkatasolla kuin ääri-islamistinen – kakkostasolla, siis kohonnut.

Minkäänlaista responssia en kuitenkaan saanut, joten täytynee luottaa siihen että poliisi ja muu yhteiskunta kiinnittää huomiota. Minä välitän Pekka Katajan turvallisuudesta, ja siitä, etteivät ekstremistiset ryhmittymät ala hyppiä demokraattisesti toimivien silmille.

********************

Toinen aiheeni on pseudomedioiden sotkeutuminen omaan näppäryyteensä. Tässäkin blogissa on seurattu jo vuosia Paavo Tajukangas-pseudonyymin valeuutisia PT-mediassa. Eilen kävi ilmi, että Soldiers of Odinin perustaja Mika Ranta on saanut rangaistuksen kunnianloukkauksesta jakaessaan Tajukankaan ”uutisia”. Tyypillinen tapaus: Tajukangas on napannut netistä jonkun ulkomaalaisen kuvan ja keksinyt sen ympärille halveksuttavan tarinan. Nyt jutun jakajat joutuvat siis pulittamaan asianomaiselle, kun salanimen takana kykkinyt ”Tajukangas” pääsee pälkähästä.

Eräänlaisen tragikoomisen vivahteen tuo Tajukankaan twiittailu, että miksi muut saavat rapsut. Salanimi ja keksitty päätoimittaja ”Henrik Ihander” eivät tietenkään ota vastuuta tästä, vaan muut joutuvat maksumiehiksi. Tajukangas elää myös kuvitelmassa että asumissaan maissa Suomen lait eivät päde, mutta kuten muistamme hyvin Ilja Janitskinin tapauksesta, rikoksia voi tehtailla vaikka Vanuatulla, mutta jos ne kohdistuvat Suomeen, ne voidaan tarvittaessa käsitellä täällä.

Tähän liittyy valemedioiden kuluttajansuoja, jota ei siis ole. Pseudomediat eivät ole journalismia, vaan poliittisia pamfletteja, poliittista öykkäröintiä tai taloudellista opportunismia, jossa ei kunnioiteta mitään sovittuja sääntöjä. Niihin ei kannata kenenkään luottaa, ei edes omien seuraajien, jotka voivat joutua pulittamaan sakot. Tietenkään joku Paavo Tajukangas ei uskalla paljastaa henkilöllisyyttään, sillä hän joutuisi oikeasti pitämään huolta ettei tule levittäneeksi humpuukia, sontaa ja laitonta materiaalia.

Ja sellainenhan vaatisi rohkeutta, vastuuntuntoa ja luotettavuutta, mitä yksinkertaisesti ei ole. Nyt kun pseudomediaskene kohisee tapahtuneesta, olisi aika tulla omalla henkilöllisyydellään esiin, ettei poliisin tarvitse sitä erikseen kaivaa.

PetraNyqvist

Kirjoittaja on luontoselvittäjä ja ympäristösuunnittelija Turunmaan saarilta. Hyvän tarinan, elokuvan ja faktatiedon ystävä. Valeverkkoja setvivän Sylttytehtaan perustaja. #TurPo

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu