Anni Sinnemäen puoliso vaatii rautaa rajalle ja sen yli

Helsingin apulaispormestarin Anni Sinnemäen (vihr.) puoliso Anton Monti vaati Twitter-ketjussaan Suomea valloittamaan sodassa menetetyt alueet Viipurista Petsamoon takaisin venäjältä. Samalla rypälepommituksen alle joutuivat myös virolaiset joita Monti kuvailee nimityksellä ”kultturiset jätteet” ja ”loiset.”

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että venäjä saa aivan hyvin pitää varastamansa Karjalan. Vanha viisaus tietää sanoa että kaikki mihin venäläinen koskee muuttuu kakaksi ja tämä pitää myös Karjalan kannalta paikkansa. Maat on pilattu ja infra on ikiaikaista joten kyseisestä alueesta ei koituisi Suomelle muuta kuin harmia ja järjettömän iso lasku. Petsamon kautta Suomelle avautuisi toki väylä Jäämerelle, mutta siihen ne hyödyt loppuukin.

Sitä taas en tiedä ovatko virolaiset jotain hyötyneet neuvostoaikana, mutta virolaisten kutsuminen loisiksi on tietyllä tapaa kyllä totta ainakin näin nykypäivänä. Virohan kuuluu samaan kehitysmaiden porukkaan kuin koko muukin EU:n syleilyyn otettu itä-Eurooppa. Viro ja nämä mut maat osaavat kyllä kupata EU:ta, mutta samalla niiden tuoma hyöty on täysin mitätön. Jos näitä maita kutsuu nimellä loisvaltio niin tuskin siinä kovin väärässä ainakaan tuolta edellä mainitulta osin on.

Mutta kaiken kaikkiaan varsin räväkkä avaus Montilta. Toki kun on kaiken lisäksi alkanut parisuhteeseen yhden sotienjälkeisen ajan vastenmielisimmän suomalaisen poliitikon kanssa niin kyllä siihen rohkeutta tarvitaankin.

Petri Laitinen

Vapaa ajattelija. Taattua mutuilua ja välillä ihan tutkittuakin tietoa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu