EU aikoo survoa 30 miljardia Balkanin ruutitynnyriin

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Layen on syksyn aikana käynyt Balkanilla lupailemassa sikäläisille valtioille jopa 30 miljardia euroa EU:n tukirahaa. Tämä sisältyy suunnitelmaan saada Balkanilla sijaitsevia valtioita liittymään Euroopan unioniin. Jo nyt siihen on korvamerkitty 9 miljardia ja lisäksi suunnitelmissa on 20 miljardia lisää jos asia etenee. Tokihan EU:n uskottavuus onkin lähellä nollaa niin kauan kun esimerkiksi Euroopan talouden mahtimaa Albania on unionin ulkopuolella.

Balkanilla sijaitsevilla valtioilla ei olisi itsekseen oikeastaan mitään edellytyksiä päästä unionin jäseniksi, mutta sitä varten EU rientääkin apuun. Homman nimi on käytännössä siis se että EU rahoittaa näitä kyseisiä maita niin kauan ja niin paljon että niiden talousluvut saadaan näyttämään ainakin paperilla EU-kelpoiselta. Kun kelpoisuus EU:n omilla rahoilla täyttyy ja maat pääsevät jäseniksi, saadaan mekin täällä Suomessa taas lisää elätettäviä nettosaajien joukkoon. Ja sitähän ne Balkaninkin maat tulevat olemaan hamaan tulevaisuuteen asti. Kun jo nykyisellään EU:sa on ainakin tusinan verran jäsenvaltioita joita siellä ei pitäisi missään nimessä olla, niin nämä laajentumissuunnitelmat ovat täysin järjettömiä

Eikä tämä ole edes mitään uutta EU:n historiassa. Esimerkiksi Viron bkt:sta oli jossain jäsenyyden alkuvaiheessa ainakin 10 prosenttia EU:n tukirahaa. Kyllä jos Suomikin saisi EU:lta 20 miljardia vastikkeetonta avustusta niin alkaisi meidänkin talousluvut näyttämään aivan toisenlaisilta.

Vaikka Balkanin maiden jäsenyys onkin vielä pitkähkön matkan päässä, se saattaa kuitenkin edetä hyvinkin nopeasti. Kun EU latoo miljardien lahjusrahoja paikallisille poliitikoille niin kyllä se pistää äkkiä vipinää kinttuun. Kun EU:n tukirahoilla saadaan talous siellä nousuun niin vallassa olevat poliitikot saavat erittäin todennäköisesti jatkokausia ja lopullinen maali on myös näille maille maittava, eli päästä ikuiseksi elätiksi EU:n siivelle.

Suomen kaltaisille rahoittajamaille tästä ei olisi kuin haittaa. Nettomaksut nousisivat ja vapaan liikkuvuuden ansiosta saataisiin katukuvaan vaihtelun vuoksi albanialaisiakin kerjäläisiä romanialaisten rinnalle. Sen päälle tulisi vielä paikalliset rikollisliigat. Esimerkiksi Ruotsista voi kysyä miten hyvin Balkanilta tulleet rikollisklaanit on viranomaisten hallinnassa.

+8
Petri Laitinen

Vapaa ajattelija. Taattua mutuilua ja välillä ihan tutkittuakin tietoa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu