Hussein al-Taee vaihtoi vaalitaktiikkaa

Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa SDP:n Hussein al-Taee markkinoi itseään rauhanrakentajana ja vaikka jo ennen vaaleja alkoi tihkua tietoa al-Taeen homofobisista ja antisemitistisistä kirjoituksista hän onnistui kuitenkin raivaamaan tiensä eduskuntaan. (Näistä lisää mm. täällä ja täällä)
Kun muisti oli tarpeeksi huono niin näitä ei tarvinnut tunnustaa kuin vasta vaalien jälkeen.

Vaalien jälkeenkin al-Taee onnistui tuomaan omia, ainakin näin länsimaisesta katsantokulmasta kyseenalaisia mielipiteitään julki ehdottaessaan että naiset ja tytöt meinisivät kohteliaisuussyistä uimahalleihin Burkini päällä. Tämä ilmeisesti jollain tasolla ”vapauttaa” musliminaiset ja -tytöt uskontoon liittyvistä alistavista tavoista. Itselleni tämä idea ei kyllä millään tasolla auennut.

Nyt, vuonna 2023 Hussein al-Taee on uudestaan eduskuntavaaleissa SDP:n riveissä ehdokkaana mutta tällä kertaa taktiikka on vaihtunut. Sen sijaan että toisi kiistanalaisia ja vähintäänkin keskutelua herättäviä mielipiteitään julki vasta vaalien jälkeen, al-Taee on päättänyt toimia näin jo ennen vaaleja. Tämä on totta kai hienoa että ehdokas näyttää todelliset karvansa ennen vaaleja niin äänestäjät tietävät mitä saavat.

Tällä kertaa arabiankielisessä videossaan al-Taee vihjailee että lastensuojeluviranomaiset ottaisivat maahanmuuttajataustaisia lapsia huostaan enemmän tai vähemmän mielivaltaisesti. Jokaisella on tietysti täysi oikeus arvostella viranhaltijoita asemastaan riippumatta. Mutta kun se asema muuttuu tarpeeksi merkittäväksi niin silloin olisi enemmän kuin toivottavaa että olisi väitteiden ja vihjailujen tueksi jotain aktuaalista faktaa. Tämä jäi ainakin tällä kertaa näkemättä.
Erikoisen tästä tekee se, että samanlaista pelottelutaktiikka ovat käyttäneet niin desantti-dosentti Bäckman kuin esimerkiksi naapurimaamme Ruotsin islamilaista propagandaa suoltavat tahot.

Itselleni tästä herää kysymys että mitä mieltä Hussein al-Taee loppujen lopuksi mistäkin asiasta on. Onko hän SDP:n riveihin täysin istuva avarakatseinen rauhanrakentaja vai onko hän jo aikaisempien kirjoitusten perusteella, ainakin omalla mittapuullani jopa ääriajatteluun taipuva henkilö.

Petri Laitinen

Vapaa ajattelija. Taattua mutuilua ja välillä ihan tutkittuakin tietoa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu