Koronarajoitusten poistaminen

Hallitus kertoi eilen askelmerkeistään koronarajoitusten poistamiseksi. Tärkein tekijä tässä strategiassa on 80% rokotekattavuus yli 12-vuotiaiden osalta mikä on asiantuntijoiden mukaan positiivinen lukema ja se saavutettaisiin arviolta joskus loka- marraskuussa. Tämä on varsin tervetullut ilmoitus koska puolitoista vuotta kaikenlaisten rajoitusten alaisena alkaa olemaan jo melkoisen pitkä aika.

Toinen strateginen tekijä olisi määräys koronapassista, mutta hallitus ei näytä sitä ainakaan kovin tosissaan valmistelevan. Toki siihen liittyy myös perustuslaillisia kysymyksiä ja kun tiedetään perustuslakivaliokunnan tunnetusti tiukat tulkinnat, niin ilmeisesti hallitus on tästä syystä hyvin pitkälti hylännyt koronapassin keinovalikoimastaan.

Lakiperusteisesti määrätyn koronapassin sijaan hallitus mainitsi vapaaehtoisen koronapassin. Idea tässä on antaa eri toimijoille kuten ravintoloille, kuntosaleille, yms. keino välttää mahdolliset uudet rajoitustoimet vaatimalla asiakkailtaan esimerkiksi todistusta rokotteista tai sairastetusta koronasta. Jos hallitus ei saa määräystä koronapassista aikaiseksi, niin toivottavasti yrittäjät sitten tarttuvat mahdollisimman suurin joukoin tähän toiseen vaihtoehtoon. Ikävä totuus lienee kuitenkin se, että Korona on tullut ihmiskunnan kiusaksi ~ikuisiksi ajoiksi kuten influenssat. Näitähän vastaan joutuu jatkuvasti ottamaan uuden rokotteen ja sama juttu tulee kaikesta päätellen olemaan myös Koronan kanssa.

Jos/kun rajoitukset poistetaan ja tuntuva osa väestöstä on yhden piikin varassa tai jopa täysin rokottamattomia, niin ilman rajoituksia tauti ryöpsähtää taas vahvasti valloilleen aiheuttaen paljon myös niitä vakavia tautimuotoja joita vastaan rokotteet kuitenkin kohtuullisen hyvin suojaavat. Eli oma mielipide on se, että rokotekattavuuden ollessa 80% otetaan se koronapassi käyttöön ja poistetaan rajoitukset. Sen jälkeen vain opetellaan jotenkin pärjäämään tämän taudin kanssa.

0
Petri Laitinen

Vapaa ajattelija. Taattua mutuilua ja välillä ihan tutkittuakin tietoa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu