Maria Ohisalo on käskyttänyt ministeriötään selvittämään voitaisiinko turvapaikanhakuprosessi mitätöidä

Sisäministeriö on kaikessa hiljaisuudessa selvittänyt äitiyslomalle jääneen sisäministeri Maria Ohisalon käskystä mahdollisuutta järjestää viime vuosikymmenen puolivälissä maahan tulleille kielteisen turvapaikan saaneille oleskelulupia. Jokainen varmaan ymmärtää että tämä käytännössä mitätöisi koko turvapaikanhakuprosessin koska sen tuloksella ei olisi enää lopputuleman kannalta mitään merkitystä. Vaikka tästä(kin) menettelystä puhutaan että se olisi kertaluonteinen ja tarkkarajainen niin kyllähän se lisäisi entisestään Suomen vetovoimaa siirtolaisten silmissä. Pahimmassa tapauksessa voi käydä jopa niinkin että hetken kuluttua huomataan tämän päätöksen olevan jonkun yhdenvertaisuuspykälän vastainen ja oleskeluluvat pitääkin antaa kaikille halukkaille. Tämä voi toki olla Vihreiden ja Maria Ohisalon suunnitelmakin. Ohisalon taidosta laskelmoida kertoo se, että tämä jupakka (jos siitä nyt sellainen tulee) tuli julki sopivasti heti sen jälkeen kun hän jäi itse äitiyslomalle ja soppa kaatuu muiden vihreiden syliin.

Tällainen hanke on kaikessa järjettömyydessään täysin pöyristyttävä ja ihmettelenkin että miksi mediat eivät ole jo pää märkänä vaatimassa tästä etusivun uutisesta selvitystä. Jos kuultaisiin että ministeriössä valmisteltaisiin hanketta jossa ehdottomaan vankeuteen tuomitut hetken tuomiotaan välteltyään saisivat armahduksen niin kyllä siitä nousisi aikamoinen metakka. Kun kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut jää tarkoituksella laittomasti maahan, niin kyllä se kertoo siitä minkä verran kyseinen henkilö kunnioittaa kyseisen maan lakeja ja viranomaisten määräyksiä. Tämän lisäksi kun ihminen on oleskellut monta vuotta maan alla niin elantohan on voinut tulla vain joko pimeistä töistä ja/tai rikollisuudesta. Ei tällaisille henkilöille pitäisi missään nimessä antaa mitään erivapauksia, vaan juurikin päin vastoin. Viranomaisten resursseja näiden henkilöiden tavoittamiseksi pitäisi lisätä ja pakkopalautuksia tehostettava.

Ei tästäkään sotkusta voi päätyä mihinkään muuhun johtopäätökseen kuin siihen, että Vihreät on ihan oikeasti vaarallinen äärijärjestö.

+22
Petri Laitinen

Vapaa ajattelija. Taattua mutuilua ja välillä ihan tutkittuakin tietoa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu