Ovatko Vihreät idiootteja? (klikkiotsikko)

Olen melkein koko aikuisikäni ollut kiinnostunut politiikasta ja muutenkin yhteiskunnallisista asioista. Näin ei siis ihan aina ole ollut ja juuri äänestysikään päästyäni äänestin kerran jopa Vasemmistoliittoa. Kuten varmaan 90% kyseisen puolueen äänestäjillä, myös oma päätös johtui puhtaasti siitä etten suoraan sanoen edes tiennyt mitä asioita kyseinen puolue oikeasti ajaa. Heikkojen puolustaminen yms. kuulostivat nuoren pojan korviin vain kivoille asioille. Toki heikkoja pitääkin puolustaa mutta myöhemmin olen ymmärtänyt että sen voi tehdä joko vihervasemmistolaisella tavalla tai sitten järkevästi. Puolustuksena on mainittava sekin että vielä siihen aikaan Vasemmistoliitto oli joiltain osin myös duunaripuolue. Sitähän se ei ole ollut enää pitkiin, pitkiin aikoihin.

Vaikka äänestinkin Vasemmistoliittoa, politiikkaa ymmärtämättömänä olin ainakin jossain määrin avoin vähän kaikille vaihtoehdoille. Ainoan poikkeuksen tähän teki jo silloin Vihreä liitto. Vaikken silloin mitään mistään ymmärtänytkään, niin siitä huolimatta Vihreiden logiikka asioista ei jotenkin tuntunut järkevälle. Kun sitten aloin seuraamaan politiikkaa tarkemmin, löytyi myös syy siihen aikaisempaan tuntemukseen Vihreitä kohtaan: Vihreässä logiikassa ei ole mitään järkeä.

Mitä enemmän asioihin perehdyin, sitä enemmän tunsin antipatiaa puoluetta kohtaan. Vähän väliä kysyin itsekseni tuon otsikon mukaisen kysymyksen, eli ovatko nämä Vihreät ihan idiootteja. Tälläkin vaalikaudella Vihreät ovat ajaneet Suomea konkurssiin täysin päättömillä ilmastotavoitteillaan saaden vahvaa tulitukea vihervasemmistolaiselta pääministeriltä. Ajattelin jatkuvasti että miksi nämä Vihreät eivät tajua että saadaksemme Suomeen vihreästä teknologiasta vientivaltin meidän ei tarvitse itse ottaa välittömästi käyttöön jokaista keinoa. Ei meidän tarvitse sen takia olla ”Historian oikealla puolella”. Jos joku haluaa olla esimerkiksi tupakan suurin viejämaa, niin ei sen takia tarvitse laittaa jokaiselle oman maan kansalaiselle röökiä huuleen.

Nyt takaisin itse aiheeseen. Eilen katsoessani Vihreiden puoluekokousta minulle valkeni viimein vastaus siihen 20 vuotta poltelleeseen kysymykseen eli ovatko Vihreät idiotteeja. Vastaus on melko yksiselitteinen: Ei, Vihreät eivät ole idiootteja. Heidän kannattajistaan ei voi kylläkään sanoa samaa. Jos puhutaan että Perussuomalaisten kelkassa on mukana vaikka minkälaista porukkaa, niin kyllä on Vihreiden kannattajissakin jos jonkunlaista viheltelijää. Tajusin tehneeni virheen siinä että ajattelin lähtökohtaisesti jokaisen puolueen tavoitteeksi paremman Suomen. Keinot ja ideologiat ovat ehkä erilaiset mutta lopullinen tavoite on sama, ainakin puolueen omassa ajatusmaailmassa. Vihreiden kohdalla tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Vihreät tekee nimittäin politiikkaa puhtaasti heidän kannattajilleen eivätkä suinkaan Suomen hyväksi.

Vihreiden kannatus tulee pääosin isoista kaupungeista. On siis selvää että ei esimerkiksi kotona (tai välillä kadulla) makaava hippi tai opiskelijakämpästä ratikalla/fillarilla/bussilla yliopistolle suuntaava äänestäjä välitä pätkääkään esimerkiksi siitä mikä bensan litrahinta on. Jos Vihreiden kannattajat eivät tästä välitä niin eihän puolueenkaan kannata silloin siitä välittää. Jos kannattajakunta ei ole, tai eivät ymmärrä olevansa maksajina päättömissä ilmastotavoitteissa, niin silloinhan se on helppo myös niitä kannattaa. Vihreät ovatkin iskeneet hienosti tähän rakoon. Toki Suomi kokonaisuudessaan tulee kärsimään tästä toiminnasta mutta Vihreiden poliitikoille se tietää kissanpäiviä. Nyt ymmärrän paremmin miksi esimerkiksi Halla-aho puhui Vihreistä vaarallisena ääriliikkeenä. Vihreiden toiminta on todella monella tavalla todella röyhkeää ja häpeilemätöntä jolla he pyrkivät edistämään ikävä kyllä vain omaa etuaan.

+18
Petri Laitinen

Vapaa ajattelija. Taattua mutuilua ja välillä ihan tutkittuakin tietoa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu