Suomi saattaa joutua maksamaan korvauksia al-Holin leirillä olleille

YK:n lapsen oikeuksien komitea antoi Suomelle langettavan päätöksen jossa se katsoo että Suomella on velvollisuus maksaa al-Holin leirillä olleille, siellä edelleen oleville, sekä myös näiden omaisille korvauksia näiden kokemista ihmisoikeusloukkauksista. Nämä ihmisoikeusloukkaukset katsotaan Suomen syyksi sillä varjolla että täällä ei olisi tehty tarpeeksi näiden terroristijärjestö Isisiä tukemaan lähteneiden naisten ja heidän lapsien palauttamiseksi Suomeen al-Holin leiriltä. Valituksen komitealle olivat tehneet näiden Suomessa olevat omaiset.

Komitean päätöstä voi hyvin pitää jopa täysin totuuden vastaisena. Suomessahan oli hallituksessa (ainakin vasemmassa siivessä) palava tahto palauttaa leirillä olevat takaisin Suomeen. Näin siitä huolimatta että mm. Supo piti heitä vakavana turvallisuusuhkana. Hallituksessa oli ”hiljainen hyväksyntä” ulkoministeri Pekka Haaviston junailemalle operaatiolle. Taistelun tuoksinnassa ulkoministeri Haavisto päätyi myös rikkomaan lakia, mutta lopulta hallituskumppanit pelastivat hänet virkasyytteeltä.
Muutenkin koko operaatio oli erittäin hämärä. Julkisuuteen sanottiin että mitään suunnitelmia ei ole, sitten sieltä oli tulossa vain lapsia, mutta kuten arvata saattaa, lopulta saatiin tänne niin sanotusti koko paketti. Sen lisäksi voidaan myös kysyä että saako tuollaiselta leiriltä ihmisiä ulos ilman lahjuksia? Henkilökohtaisesti pidän sitä täysin mahdottomana. Tuo al-Holin palautusoperaatio pitäisi muutenkin tutkia aivan juuria myöten jotta selviäisi että kuka teki mitäkin ja kenen luvalla. Nythän koko juttu hautautui salaiseksi luokiteltuihin asiakirjoihin ja loput jäi koronakriisin alle.

Mutta takaisin tuohon päätökseen. Kyseinen lapsen oikeuksien komitea ei ole mikään tuomioistuin joten sillä ei myöskään ole asian suhteen minkäänlaista toimeenpanovaltaa. Päätöksellä voi kuitenkin olla hyvinkin merkittävä painoarvo jos korvausasiaa lähdetään ruotimaan esimerkiksi oikeussaliin asti. Toivottavaa kuitenkin olisi että Suomen oikeuslaitos tekisi asiassa järkipäätöksen ja hylkäisi nämä korvausvaatimukset. Kuten sanottu, hallitushan pyrki kaikin keinoin pelastamaan nämä fanaatikot täysin heidän itse aiheuttamaltaan ahdingolta. Jos näiden lapsien ja omaisten pitäisi joltain taholta hakea korvauksia, niin ainut oikea osoite olisi Suomen valtion sijasta näiden lasten vanhemmat. Nämähän ne olivat täysin yksinään syypäitä siihen mihin tilanteeseen nämä lapsetkin lopulta joutuivat.

+7
Petri Laitinen

Vapaa ajattelija. Taattua mutuilua ja välillä ihan tutkittuakin tietoa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu