Voi tätä käsien pesua!

Tämä kuluvan vuoden poliittinen hittihokema ponnahti taas esiin kun Vihreät ja Keskusta alkoivat nokittelemaan toisiaan tutkimusrahoitusten noin 50 miljoonan leikkauksista. Kyseinen leikkaus siunattiin kevään puoliväliriihen tuoksinnassa ja nyt siellä riidellään että kenen syy se on.

Kuten jokainen varmaan muistaa, puoliväliriihi itsessään oli lähinnä surullisenhupaisa näytelmä. Keskustahan lähti neuvotteluihin puhkua täynnä kuin kaljasaavi ja mediassa alettiin jännäämään kaatuuko jopa hallitus. Viikon verran siellä sitten riideltiinkin kunnes presidentti Niinistö soitti Keskustan puheenjohtajalle Annikka Saarikolle ja sopu löytyi nopeasti ja hyvin samanlaisesta paperista mitä Marin tarjosi jo neuvotteluiden ensimmäisenä päivänä. Tämän sovun seurauksena sovittiin myös tuosta nyt kiistakapulana olevasta tutkimusrahoituksen leikkauksesta.

Asiasta päätettiin siis yhdessä tuumin hallitusviisikon toimesta. Vihreiden Twitter-papukaija, europarlaamentikko Ville Niinistö ei kuitenkaan ymmärtänyt mitä ”yhdessä päättäminen” tarkoittaa ja alkoikin hankaamaan puolueensa käsiä puhtaaksi Tolulla ja tinnerillä. Niinistö teki tämän sättimällä kepulaista tiede-ja kulttuuriministeri Antti Kurvista kun tämä ilmoitti hyväksyvänsä nämä yhdessä päätetyt leikkaukset. Niinistön twitter ketjun olisi voinut erittäin osuvasti päättää legendaariseen kapteen Picardin facepalm-meemiin.

Arvelen että tässä on käynyt niin että siellä puoliväliriihessä on sovittu asioista eikä kukaan ole ollut oikein perillä että mistä kaikesta on sovittu. Sitten on noussut pienimuotoinen kohu kun on päätetty leikata tutkimusrahoja ja Vihreille, tai lähinnä papukaija-Niinistölle on tullut kiire pestä omat kädet koko asiasta. No, lähinnähän tuo Niinistön riehaantuminen aiheuttaa ihmisissä suunnatonta myötähäpeää joten Vihreiden kädet taisi muuttua vain likaisemmiksi. Jos Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo ajattelee yhtään puolueensa parasta, hänen kannattaisi kiireesti takavarikoida Niinistön Twitter -tunnukset.

+1
Petri Laitinen

Vapaa ajattelija. Taattua mutuilua ja välillä ihan tutkittuakin tietoa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu