Miten Suomeen saadaan 100 000 000 euron investointeja?

Moi kaikille, olen Petri Pulkkanen 54-vuotias espoolainen perheen isä, yrittäjä ja asianajaja. Olen koulutukseltani oikeustieteen lisensiaatti ja merikapteeni. Olen Liike Nyt r.p. ehdokkaana kevään Eduskuntavaaleissa. Ks. lisää www.petripulkkanen.fi

Miksi olen lähtenyt ehdolle?

Olen kyllästynyt seuraamaan vanhojen puolueiden keskinäistä nokittelua siitä, miten alati niukkenevat ja usein velalla rahoitetut resurssit jaetaan tai mitä menoja leikataan ilman että yksikään poliitikko suuntaisi voimavaransa ja huomionsa siihen, miten Suomi saadaan talouskasvun tielle ja siten lisättyä työpaikkoja ja hyvinvointia. Minä olen enemmän kiinnostunut luomaan uusia ja positiivisia ratkaisuja Suomen haasteelliseen taloustilanteeseen kuin jakamaan sulle mulle -tyyliin alati pienenevää kakkua.

Eduskunnan tehtävänä on laatia lainsäädäntöä. Olen usein kuullut väitteen siitä, että Eduskunnassa ei voida tehdä mitään kansainvälisten suurinvestointien saamiseksi ja siten Suomen työllisyyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi, mikä on täyttä pötypuhetta!

Eduskunnassa voidaan ja pitää nimenomaan säätää lainsäädäntöä, jolla Suomi houkuttelee kansainvälisiä 100 000 000 euron suurinvestointeja, joiden myötävaikutuksena Suomeen syntyy voimakas talouskasvu, ja siten paljon lisää työpaikkoja ja runsaasti hyvinvointia meille kaikille jaettavaksi. 

Mikäli minut valitaan kansanedustajaksi, tulen laatimaan seuraavan lakialoitteen.

Suomessa tulee säätää laki kansainvälisten 100 MEUR investointien houkuttelemiseksi Suomeen, josta investoijan liikeyritys saisi 10 v yritysverovapauden ja investoija 10 v osingon lähdeverovapauden Suomessa. Tämäntyyppisiä järjestelyjä on EU-maissa mm. Puolassa (Specjalne Strefy Ekonomiczne).

Puolassa on tavoitellut vuodesta 1994 lähtien investointeja tehokkaine verokannustimineen, joiden pääoman kokonaisarvo oli 30 miljardia euroa, eli 30 000 000 000 euroa, vuonna 2022 ja kun samanaikaisesti Puola on edelleen EU:ssa ns. nettosaajana.

EU:n komissio ei ole nähnyt Puolan investointikannustimissa ja toiminnassa EU-oikeuden vastaisuutta, eikä kiellettyä verokilpailua. Suomen ei siis tarvitse keksiä pyörää uudestaan, vaan ainoastaan seurata Puolan viitoittamalla tiellä.

Suomen on aktiivisesti ja tehokkaasti ajettava etujaan EU:ssa, sillä Suomi on kilpailullisesti huomattavasti heikommassa asemassa, kun Benelux-maat, Ranska ja Saksa, jotka sijaitsevat Manner-Euroopassa Atlantin rannoilla, ja lähellä toisiaan ja suuria eurooppalaisia markkina-alueita.

Suomen asemaa ja sijaintia Euroopan periferiassa Itämeren kulkuyhteyden rajoittamana ja Venäjän naapurina ei ole tosiasiallisesti ymmärretty, eikä otettu huomioon Manner-Euroopassa EU:n päätöksenteossa. Suomen asema on poikkeuksellinen ja siten Suomi tarvitsee EU:ssa erityiskohtelua Manner-Euroopan maihin verrattuna.

Suomeen ei saada investointeja pelkästään kehumalla Suomen vakaita yhteiskunnallisia oloja, korkeaa koulutustasoa tai infrastruktuurin hyvää tasoa yms, vaan nyt on ryhdyttävä tehokkaisiin lainsäädännöllisiin toimiin talouskasvun saamiseksi ja valtion velkakierteen katkaisemiseksi.

Jos Sinä haluat Suomen voimakkaaseen talouskasvuun ja huomattavasti lisää työpaikkoja ja hyvinvointia meille kaikille, äänestä Petri Pulkkanen Eduskuntaan.

www.petripulkkanen.fi

Petri Pulkkanen
Espoo
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Olen 54-vuotias espoolainen perheen isä, yrittäjä ja asianajaja. Olen koulutukseltani oikeustieteen lisensiaatti ja merikapteeni.

Olen siinä mielessä harvinainen akateeminen, että olen työskennellyt koko aikuisikäni eri ammateissa eri tasoilla työelämässä ja suorittanut kaikki opiskeluni työni ohessa.

Minulla on yli 30 v työkokemus vastuullisista asiantuntija- ja esimiestehtävistä sisältäen 1 463 päivää meripalvelua suomalaisten ja ns. mukavuuslippulaivojen miehistö- ja kansipäällystössä. Olen ollut vuosikymmenien varrella, mm. Metso Oyj:n, KPMG Oy:n, Ernst & Young Oy:n, Finnlines Oyj, ESL-Shipping Oy:n, Neste Oy:n ja Alandia Tanker Companyn, palveluksessa. Viimeisen 10 v olen toiminut asianajajana omassa toimistossani.

Minulla on laaja elämänkokemus ja osaan asettua toisen ihmisen asemaan. Olen sosiaalinen ja käytännöllinen aikaansaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu