Sanna Marin – anna potkut THL:n väärille profeetoille!

Sanna Marin, missä viipyy ilmoituksesi siitä, että THL:n johto ja sen johtavat ”korona-asiantuntijat” eivät enää nauti luottamustasi?

Kun aikaisemmin keväällä Suomessa kohistiin huoltovarmuuskeskuksen maskikaupoista, ilmoitit, ettei toimitusjohtaja Lounema enää nauti luottamustasi. Se johti hänen eroonsa. Aivan samaa pitää vaatia kaikilta niiltä ylimmiltä päättäjiltä ja virkamiehiltä, jotka ovat tehneet tai tulevat tekemään megaluokan virheitä korona-asiassa vastoin kaikkia odotuksia tai jopa vastoin olemassa olevaa tietoa.

Jos oikeat johtopäätökset jäävät nyt tässä asiassa tekemättä, Sanna Marin, arvoisa pääministeri, on se hallitukselta anteeksiantamaton virhe. Se osoittaisi, että hallituksenne mielestä kaverinkauppa ja poliittinen peli ovat paljon tärkeämpiä tekijöitä kuin suomalaisten suojeleminen tappavalta tartuntataudilta parhaalla mahdollisella asiantuntemuksella.

 

***

Oikealla strategialla korona olisi Suomesta jo tukahdutettu, nyt olemme siitä vielä hyvin kaukana ja raskaita toimia edessä.

Luojan kiitos Ruotsin tapainen ikäihmisten ja perussairaiden kansanmurha meillä sentään ilmeisesti vältetään? Kiitos siitä enemmänkin hölmöläisten hyvälle tuurille kuin Suomen hyvälle koronastrategialle, koska sellaista ei ole.

Jos THL olisi saanut yksin päättää, olisimme varmastikin lähteneet toteuttamaan Ruotsin mallia. Onneksi maaliskuussa oli muitakin tahoja eri toimenpiteitä vaatimassa. THL:n ”asiantuntijoiden” ääni on kuulunut koko ajan kaikessa koronapäätöksenteossa ja nyt on aika vaihtaa miehiä ja naisia THL:n suunnalla reilulla kädellä.

Kaiken järjen mukaan THL:n uskottavuuden pitäisi olla nyt jo nolla myös hallituksessa jos se yhtään ymmärtää asioita?

Suomella on epäjohdonmukainen sillisalaatti-koronastrategia, jota voi myös löysäksi hirreksi nimittää. Hölmöläisten koronatouhu on maksanut turhia suomalaisten henkiä ja tästä vastuussa ovat olleet osaltaan THL:n ylimmät koronavirkamiehet terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen ja tietenkin THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta hänen esimiehenään. Tottakai vastuu on paljolti myös teillä, Sanna Marin ja hallituksen muut ministerit –

hommatkaa oikeita asiantuntijoita sinne avuksenne!

Ruotsalaiset pesköön oman likapyykkinsä. Missään nimessä Suomessa ei saa jatkossa enää vertailla liiaksi tekemisiämme Ruotsiin ja tuudittautua siihen, että meillä on asiat hyvin. Eivät ne ole hyvin vaan huonosti suhteessa siihen mitä voisivat olla harvaanasutussa maassa, jossa asuu juro kansa.

Ruotsissa asiat ovat katastrofaalisesti. En tiedä minkä puolueen miehiä Ruotsin johtava valtionepidemiologi Anders Tegnell on, mutta naapurimme ikiaikaisen valtapuolueen tietäen, alan uskoa hänen olevan demari, jos mies puhuu siellä televisiossa vielä kovinkaan montaa päivää. Aivan samaa voi sanoa Suomessa Salmisesta ja kumppaneista THL:ssä!

 

***

Sillä, että juuri minä kirjoitan tässä ja nyt tätä blogia, jossa vaadin sekä täysreivausta Suomen koronastrategiaan että oikeita asiantuntijoita ja päteviä virkamiehiä toimenpiteitä tekemään, on merkityksensä. Nimittäin on käynyt niin hassusti, että juuri kansalainen Hirvimäki on lakaissut alusta asti lattioita THL:n käsittämättömillä skenaarioilla ja luvuilla koronaan liittyen.

Luulisi olevan aika vakuuttava näyttö siitä, miten pielessä THL:n ajattelu on ollut?

18.3.2020 alkaen olen kirjoittanut kymmenkunta koronablogia Uuden Suomen Puheenvuoroihin, joissa olen johdonmukaisesti esittänyt omat koronalukuni ja mihin ne perustuvat – oikeaan on mennyt, hämmästyttävästi täsmälleen oikeaan. Olen samassa yhteydessä kertonut miksi THL:n luvut ovat kymmenkertaisesti väärässä ja miksi ne ovat olleet suorastaan hengenvaarallisia Suomelle.

Kun blogejani lukee, niistä huomaa johdonmukaista reagointia erilaisiin uusiin koronalukuihin matkan varrella. Perushypoteesia ei ole tarvinnut korjata, mutta se varmistui kahden kuukauden aikana koko ajan. Ensimmäinen koronablogini on täällä ja muut löytyvät täältä.

Myös sellaista uutta dataa blogeissani on väliin ollut, jonka luulisi ”tuhannen asiantuntijan” THL:n ja miksei valtamediankin kykenevän huomioimaan ja mahdollisesti esittämään uutena tietona koronasta? Esimerkiksi blogini ”Kittilässä muhii koronasensaatio!”, jossa kytkin toisiinsa Kittilän kaivosmiehille tehdyn kattavan koronatestauksen, THL:n väärät luvut sekä oman käsitykseni. Osoitin samalla kiistattomasti jo tuolloin suomalaisen datan avulla, että THL:n käsitys on pahasti virheellinen.

Ei kiitos, ei tuntunut kiinnostavan. Lopullinen täysin vastaansanomaton niitti olivat THL:n suorastaan nolot omat vasta-ainetutkimukset Uudellamaalla ja vielä pisteenä i:n päälle laajemmat Espanjan terveysministeriön tekemät vasta-ainetutkimukset kymmenille tuhansille espanjalaisille. Case closed. Nyt on aika katsoa THL:n johtavien ”asiantuntijoiden” track record koronan osalta. Se on hyvin murheellinen.

 

***

Kritiikkini kärki THL:n touhua kohtaan on nivoutunut siihen, kuinka tappava koronaviruksen aiheuttama covid-19 tauti on.

THL on alusta asti määritellyt todellisen koronakuolleisuuden (kuolleet / kaikki sairastuneet) vain 0,05% – 0,1% tasolle eli tavallisen kausi-influenssan suuruiseksi. Tästä aivan liian alhaisesta luvusta THL on pitänyt itsepintaisesti kiinni koko ajan.

Itse määrittelin todellisen koronakuolleisuuden jo alussa 0,5% – 1% tasolle Suomessa ja vastaavissa länsimaissa, joissa terveydenhoito kunnossa. Voi toki olla lopulta hieman enemmänkin. Kuolleisuuteen liittyen mietin ja esitin myös millaisen osuuden ihmisistä korona voisi inhimillisesti katsoen Suomessa sairastuttaa? Toisaalta mitä muualla on tapahtunut pandemian aikaisemman vaiheen maissa, mitkä ovat olleet faktat oikein tulkittuina?

Jos nuo asiat olisi ymmärretty, se olisi tuottanut oikeaa päättäväisyyttä ja enemmän oikeita toimia torjuntatyöhön. Olemme nähneet, miten väärät toimenpiteet voivat johtaa katastrofiin, kuten Ruotsissa tai löysään hirteen kuten Suomessa väliin oikeilla ja väliin väärillä päätöksillä.

Jopa katastrofikin ainekset Suomessa olivat olemassa reilu pari kuukautta sitten johtuen juuri siitä, että Suomen päättäjillä on ollut THL:n ”asiantuntijoitten” tuottamana väärä käsitys koronasta sen oleellisimman seikan osalta. THL:n harhainen käsitys koronakuolleisuudesta on selittänyt myös julkisessa keskustelussa jatkuvasti olleen kosiskelun (Ruotsin) laumaimmuniteettistrategian suuntaan.

Kannattaa osata tässä kohtaa hieman matematiikkaa: em. prosenttiluokkien kokoero (kuinka paljon toinen on toista suurempi) ei suinkaan ole vajaa prosentti vaan peräti 1 000% eli kymmenkertainen!

Siis Suomi sai ”asiantuntemusta” THL:n suunnalta, joka väitti, että vain yksi suomalainen kuolee koronaan, kun oikeasti kuolee tuhat prosenttia enemmän eli kymmenen suomalaista. Tai että THL:n maaliskuussa esittämän korona(kauhu)skenaarion ”lievässä” 20% sairastavuudessa kuolisi vain 550 – 1 100 suomalaista koronaan, kun oikeasti kuolisi 5 500 – 11 000. THL-skenaarion ”vaikeassa” 60% sairastavuudessa kuolisi vain 1 650 – 3 300 suomalaista kun oikea luku olisi todelliset sotalukemat eli 16 650 – 33 000 kuollutta suomalaista!

Siinäpä ”asiantuntemusta” kerrakseen maamme hallitukselle auttamaan koronapäätöksentekoa – jatketaanko samalla porukalla vai pannaanko THL:n nykyporukka jo vilttiketjuun?

Myös opposition kannattaa ottaa tästä blogini viestistä koppi siltä varalta, että Marinin hallitus ei sitä tee tai se vitkuttelee. Välikysymystä kehiin tarvittaessa. Allekirjoittaneelta voi pyytää apuja, jos siltä tuntuu. Nyt on kutsuttava uudet pelintekijät hommiin asiantuntijapuolella ja se alkaa THL:stä.

Vaaleissa sitten lopulta myös maamme hallituksen ministerit vaihtoon, jos nykyinen ei osaa tehdä oikeita johtopäätöksiä edes koronaesikunnastaan. Hallituksella itsellään on jatkossakin täysi vastuu tekemisistään eikä se voi enää mitenkään mennä nykyisten THL:n ”korona-asiantuntijoitten” selän taakse – luulisi moisen olevan jo äärimmäisen kiusallista?

 

***

Arvoisa pääministeri Sanna Marin,

Kirjoitin ensimmäisessä koronablogissani 18.3.2020: ”Koronasodan heikoin lenkki Suomessa on THL, terveyden ja hyvinvoinnin laitos, maamme korkein viranomaistaho kansanterveysasioissa.”

Tuo ei suinkaan ollut ennustus vaan asia, jonka pystyi näkemään jo silloin, jos vain tarkasti seurasi sitä mitä maailmalla tuolloin tapahtui: Kiinassa, Etelä-Koreassa, Japanissa, Italiassa vs Suomi. THL:n Salminen ja Tervahauta eivät moiseen pystyneet vaan ovat vetäneet itsepintaisesti omaa linjaansa väärillä perusteilla. Niihin on kenties Ruotsilla ja Anders Tegnellillä ollut isokin vaikutus – kollegaa ei jätetä koronakriisissä?

Sellainen on hengenvaarallista Suomelle.

Sanna, sinulla on nyt korteissasi Musta Pekka. Siitä kannattaa pyrkiä eroon mahdollisimman nopeasti tai asiat alkavat hallituksen osalta näyttää todella oudoilta jatkossa. Hallituksen tekemät ratkaisut ovat olleet osin vääriä, pahastikin, sen suhteen, että saisimme painettua uusien koronatartuntojen määrän nollaan tai lähelle koko maassa. Sitähän te hallituksessa nyt sitten haluatte..?

Onneksi maasta löytyy ihan oikeaakin asiantuntemusta koronakriisin hoitamiseksi ja siihen liittyvää kansalaisaktivismia ja pöhinää. Olen pistänyt viime aikoina ilolla merkille, olethan sinäkin? En puhu nyt tällä kertaa itsestäni. Siitä vain rekrytoimaan osaavia ihmisiä hallituksenne avuksi, joilla tausta paljon paremmin kunnossa kuin THL:n nykyporukalla – osalla myöskin paperit ”virologiasta” sun muista toisin kuin allekirjoittaneella.

Toki autan mielelläni myös itsekin kun tarvetta jatkossa taas ilmenee. Edustan kohtuullisen suurta suomalaista puoluetta, mutta ei sotketa politiikkaa nyt tähän – teen tätä bona fide, onhan kyseessä yhteisen isänmaamme etu. Yhteystiedot profiilissani.

Sanna, nyt pitää toimia – odotettavissa on vastapalloa Porvoon mitalla!

18.5.2020

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

pj., Nukkuvien puolue – Nukkuvat ry

 

***

Nukkuvien puolue – Nukkuvat

Hirvimäki Unpolitical Youtubessa

PetriHirvimki

Iskä Kalervonkadulta Jyväskylästä. Ope Gradiassa. Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja kts. www.nukkuvat.fi. Unitas kansanliikkeen perustaja, vapaustaistelija ja ex-presidenttiehdokas. KTM, kokenut yrittäjä ja 2000-luvun sekatyömies. Yhteydenotot: petri.hirvimaki(at)nukkuvat.fi, puh. +358 44 987 13 02

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu