Suomen virallinen koronastrategia perustuu jättimäiseen valheeseen

Maamme koronatilanne on kriisiytymässä: THL valehtelee, YLE valeuutisoi ja ajopuuhallitus johtaa – ”toivotaan, toivotaan -koronaexit” tulee, oletko valmis?

Kun reilu viikko sitten näin Suomen hallituksen linjanvedon maamme avaamisesta pikkuhiljaa, ajattelin, että tällä kertaa hallituksen touhu perustuisi ihan kohtuulliseen logiikkaan ja ymmärrykseen korona- ja taloustilanteesta ja niiden jokseenkin järkevään nivomiseen yhteen. Puhuttiin myös siitä, että tilannetta seurataan ja ollaan valmiita, jos joku menee pieleen.

Valitettavasti erehdyin – se menee kyllä pieleen, mutta valmiita ei olla, sillä jo perusteet pettävät myös uudessa koronastrategiassa.

Hallituksen esityksen taustalla olevassa ns. Hetemäen työryhmän korona-exit raportissa on samat aivan liian alhaiset – ja nyt jo todistettavasti täysin väärät – kuolleisuusolettamat koronavirukseen sairastuvien osalta. Nuo luvut ohjaavat yhä vain maamme hallituksen päätöksiä. Se on käsittämätöntä jo tässä vaiheessa.

Kuten olen itse koko ajan tuonut esille blogeissani, todellinen lopullinen koronakuolleisuus tulee olemaan Suomessakin 0,5% – 1 % luokkaa, jopa enemmän. Se ei ole asiallisesti lähelläkään kausi-influenssatasoa 0,05% – 0,1%, eli lukuja, joita THL jatkuvasti yrittää meille esittää. Kymmenkertainen ero tuollaisessa oleellisessa fundamentaalissa aiheuttavaisi varmaankin potkut koko porukalle missä tahansa muussa läntisessä demokratiassa, mutta ei Suomessa!

Samat THL-salmiset ja tervahaudat siellä ovat päivästä toiseen spicegirls-likkojen kanssa ”asiantuntijoina” hallituksen tiedostustilaisuuksissa. Jos tästä hengissä selvitään, saavat he varmaankin reilun palkankorotuksen ja hyvän eläkeviran palveluksistaan isänmaamme hyväksi sekä kutsun Linnan juhliin uudet ansiomerkit rintapielissään…

 

***

Hetemäen taustaraportti oli perusteiltaan samaa huuhaata kuin mitä ovat olleet THL:kin ulostulot tähän asti. Vaikka kyseisen raportin tekijöinä oli pääasiassa muita kuin THL virkamiehiä, näkyy THL:n käsiala selvästi myös tuossa raportissa, valitettavasti.

Raportissa ei ollut mm. mitään johtopäätöstä tai arviota siitä, paljonko (lue: miten vähän) suomalaisista tällä hetkellä on sairastanut koronan. Luulisi olevan hyvin oleellista lähtötietoa? ”Väärät luvut” olisivat paljastaneet THL:n ”asiantuntijuuden” ja koko raportilta ja samalla Suomen viralliselta koronastrategialta olisi kadonnut pohja alta saman tien – miksi ottaa THL:lle ja päättäjäporukalle kiusallisia lukuja hyvää tarinaa Suomen ”loistavasta menestyksestä” koronasodassa pilaamaan?

Suomalaisia mitä ilmeisimmin valmistellaan hyväksymään jatkossa korona jonain luonnonlakina, jota ei voi välttää?

Kaikki saamamme disinformaato, ihmisten väsyminen eristäytymiseen ja koronauutisten seurantaan, luontainen vapaudenkaipuu ja toisaalta paradoksaalisesti myös maamme tähänastinen ”menestys” koronasodassa (hölmöläisten tuurilla) vain pahentavat koronakeitosta. Siitä on syksyyn mennessä tulossa todella myrkyllinen.

Tulemme hämmentyneinä jatkossa seuraamaan, kuinka tautitilanne pahenee, mutta viranomaiset tai hallitus eivät teekään asialle mitään tai vetkuttelevat – olemme nyt korona-ajopuu vailla oikeaan tietoon perustuvaa strategiaa. Tilanne on hengenvaarallinen. Keitokseen kun lisätään kesä ja kärpäset, matkailu kotimaassa, anniskelupaikkojen avaamiset, yksityiset joukkobileet, pienten peruskoululaistemme käyttö koronaepidemian miinantallaajina…

 

***

On todella huono vitsi väittää, että olisi hyvä asia, jos suomalaisia sairastuisi kevään, kesän ja syksyn aikana enemmän covid-19 tautiin, niin silloin ensi talvena pääsisimme vähemmällä.

Emme pääse, jokainen uusi sairastunut on tappio myös tulevaisuuden taudintorjunnan osalle. Miksikö? Siksi, että jo nykyinen todistetusti vain noin 0,2%-0,5% koronasairastavuus Suomessa on aiheuttanut peräti 271 suomalaisen kuoleman. Covid-19 tauti ei siksi anna meille minkäänlaista pelivaraa tavoitella laumaimmuniteettia tai edes osittaista laumaimmuniteettia.

Jos tautia olisi satakertainen määrä nykyiseen verrattuna eli noin 20% – 50%, meillä olisi jatkossa pian noin 27 100 suomalaista koronan takia ruumisarkuissa! Todennäköisesti edes tuokaan sairastaneiden ja kuolleiden(!) määrä ei vielä takaisi laumaimmuniteettia, jos sellainen yleensäkään on saatavissa koronaa vastaan?

Muistellaanpas menneitä hieman. Suomen kansanterveyspuulaaki, THL, väitti pokkana ”asiantuntijaskenaariossaan” maaliskuun puolivälissä, että jos 20% suomalaisista saa taudin niin pääsemme ”vähällä”, jos 40% niin epidemia olisi ”keskivaikea” ja 60% olisi ”vaikea”. Jos osaa yhtään matematiikkaa tajuaa miten järjetöntä ajattelua THL meille tuolloin esitti, ja valitettavasti esittää yhä.

Ammuin alas moiset luvut omassa blogissani perustuen dataan mitä jo silloin oli käytettävissä. Siis jos yhtään on halua ymmärtää oikeita lukuja, tehdä eettisiä valintoja ja myös taloudelle parasta, eikä lumoutua omiin ja kollegoiden (Ruotsin Anders Tegnell) koronaskenaarioihin.

Ainoa järkevä strategia Suomelle olisi pyrkiä kaikin mahdollisin keinoin eroon koronasta, eli tukahduttamisstrategia.

Se olisi täysin mahdollinen Suomessa, mutta suuri koronavalhe estää sen tavoittelun. Suomessa tietyt piirit pitävät päänsä mieluummin pensaassa ja toistavat propagandana samaa mantraa kuin ovat alusta asti toistaneet niin kauan kuin ikinä mahdollista. Tulee mieleen eräs tositarina ”maailman parhaasta laivasta” sen kapteenista ja jäävuoresta.

 

***

”Uudet tiedot: Koronavirus on levinnyt Suomessa vähemmän kuin luultiin – se voi tarkoittaa, että seuraava tautiaalto on ankara

THL löysi viruksen vasta-ainetta 2,4 prosentissa tutkituista näytteistä.”

”Juttua korjattu 8.5. kello 16.59: Lisätty tieto siitä, että positiivisten näytteiden joukossa on myös vääriä positiivisia näytteitä. Täysin varmoja koronavirustartuntoja on otoksesta ainoastaan 0,26 prosenttia.”

Noin uutisoi YLE muutama päivä sitten äskettäin tehtyjä Uudenmaan vasta-ainetutkimuksia. Heh, miljardin euron systeemimedia YLE joutuu nyt jo kertomaan väkisinkin asioita edes hieman niin kuin ne ovat – koronatestit ja korona-analyysit kun on tällä kertaa tehnyt THL itse. Onhan se vähän noloa, että tuhannen ”asiantuntijan” THL ei usko edes omia vasta-ainetestejään vaan jänkää vieläkin totuutta vastaan.

THL valehtelee niin kauan kuin se ei kerro olleensa pahasti väärässä ja siksi myös Suomen koronastrategiaa pitää oleellisesti muuttaa!

Kohta voi olla jo myöhäistä. Luojan kiitos, olen havainnut, että Suomessa on joku muukin jo vihainen THL:n suuntaan. Oli mm. eri tieteenalojen tutkijoiden esitys pääministerille suunnatulla avoimella kirjeellä joku aika sitten.

Luin mielenkiinnolla myös entisen THL:n tutkimusprofessorin, Matti Jantusen, haasteen ex-työnantajalleen. Mukava havaita, että joku osaa ajatella myös asiantuntijapuolella. Matti Jantusen erinomainen blogi sisältää saman viestin kuin minulla eksaktisti lääketieteen ja kansanterveystieteen näkökulmasta ja termein perusteltuna. Pikkuhiljaa lisääntyvä paine toivottavasti saa aikaan tuloksia, mutta onko meillä kohta enää aikaa, korona riistäytyy aivan liiaksi käsistä ennen sitä?

 

***

Vallanhimoiset poliitikot, poliittiset ”asiantuntijat” ja poliittinen valtamedia, koko suomalaista yhteiskuntaa vaivaava vakava ylipolitisoituminen. Niistä olen kirjoittanut ja puhunut yli viisi vuotta Nukkuvien kautta ja muutenkin. Kaikki tämä tulee mitä ilmeisemmin lopulta kaatumaan päällemme koronakriisin onnettoman huonona hoitamisena?

”Helsinki, we have a problem…”

Ja taas kerran Helsingin herrat ja rouvat ovat puikoissa ikään kuin muuta Suomea ei olisikaan. Lähes koko muu Suomi on jo taudin käytännössä taltuttanut, sitä eivät vain ole Helsingin herrat ja rouvat kiireessään (mukamas) koskaan huomanneet. Kohta tämäkin valtava etu on menetetty hölmöläisten koronasodassa.

Toki hölmöläisten valtakuntaa auttaa maantieteellinen sijaintimme, harva asutuksemme ja juro kansanluonteemme – ehkä selviämme lopulta pelkällä parin vuoden löysällä hirrellä, ehkä ajaudumme sisällissotaan? Yhtä kaikki, se porukka, joka meitä vie ei ole tehtäviensä tasalla koronakriisin hoitamisen suhteen, eikä se ole mikään pieni ongelma.

Tai luulee vievänsä – korona on kuningas hölmöläisten valtakunnassa.

14.5.2020

Villa Sirsa, Petäjävesi

Petri Hirvimäki

pj., Nukkuvien puolue – Nukkuvat ry

 

***

Nukkuvien puolue – Nukkuvat

Hirvimäki Unpolitical Youtubessa

PetriHirvimki

Iskä Kalervonkadulta Jyväskylästä. Ope Gradiassa. Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja kts. www.nukkuvat.fi. Unitas kansanliikkeen perustaja, vapaustaistelija ja ex-presidenttiehdokas. KTM, kokenut yrittäjä ja 2000-luvun sekatyömies. Yhteydenotot: petri.hirvimaki(at)nukkuvat.fi, puh. +358 44 987 13 02

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu