”THL:n vappusatanen”

Vappusatanen meemi - tekijä tuntematon

Eipä ole THL:n luvut viime aikoina ”aivan” täsmänneet sen omiin skenaarioihin sen suhteen, miten tappava tauti korona oikeasti on. Fokusta siinä mielessä jatkossa enemmän strategisiin linjauksiin? Ei hätää, nyt tuo valtapuolueitten ikioma kansanterveydenhuollon jäsenkirjalafka esittää ”asiantuntijoittensa” suulla entistä nerokkaampia ajatuksenjuoksuja

”Jos COVID-19 epidemian hidastamistoimet lopetetaan liian nopeasti tai hallitsemattomasti, epidemia voi käynnistyä voimakkaana uudestaan (”ruutitynnyri”), kirjoitetaan arviossa.

Toisaalta, jos COVID-19 epidemian tilanne jatkuu koko kesän yhtä hitaasti etenevänä kuin nyt huhtikuussa, syksyn tai alkutalven aikana on ilman kontaktien rajoittamista odotettavissa samanlainen voimakas epidemiapiikki (”ruutitynnyri”).

Tästä syystä rajoitusten purkaminen pitää tehdä asteittain, mutta ei liian hitaasti. Tilanne vaatii myös jatkuvaa tarkkailua.”

Täh..?

 

***

Miten tästä koronahölmöläisoopperasta muistuu mieleen eräs entinen pääministeri, joka lupasi vappusatasen kaikille Suomen köyhille eläkeläisille, jos hänen puolueensa pääsee valtaan? Kyseinen satanenhan muuttui matkan varrella enemmänkin vitoseksi (miinus verot), mutta se ei enää haitannut, sillä tulihan entisestä pääministeristä silloin pääministeri.

THL tosin tarjoilee wapun kunniaksi porkkanan sijaan raippaa eli ruutitynnyreitä siellä ja ruutitynnyreitä täällä. Kauhulla odotan, mitä kaikkea tuleman pitää THL:n tähän astisen karmean track recordin korona-asiantuntijana tietäen.

”Hei, me tiedetään tää homma…”

Onko nyt sovittu hallituksessa, että on opetusministeri Li Anderssonin ja vasemmistoliiton vuoro vetää spicegirls-likkoja hetken aikaa? Joku toinen saa parrasvalot sitten kesäkuussa ja heinäkuussa, kukin vuorollaan?

Avataan koulut kahdeksi viikoksi nyt keväällä, että saadaan vähän säpinää ja draivia? Ihmisille tunnetta siitä, että hallitus osaa tehdä ”isoja päätöksiä” vaikeassa tilanteessa? Soitto vain THL:n Salmiselle ja kas, puoltolausunto on saman tien valmis retoriikasta tinkimättä, laadusta välittämättä.

Ai niin, taisihan ministeri Andersson itsekin luvata vapun alla yhden sortin vappusatasen jokaiselle suomalaiselle..? Ei tässä enää pysy perässä, niitä satasia tuntuu olevan taas liikenteessä. Ja hölmöläisiä.

”Sinä, minä, yks, kaks, kol…”

Hauskaa Wappua!

1.5.2020

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

pj., Nukkuvien puolue – Nukkuvat ry

 

***

Nukkuvien puolue – Nukkuvat

Hirvimäki Unpolitical Youtubessa

PetriHirvimki

Iskä Kalervonkadulta Jyväskylästä. Ope Gradiassa. Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja kts. www.nukkuvat.fi. Unitas kansanliikkeen perustaja, vapaustaistelija ja ex-presidenttiehdokas. KTM, kokenut yrittäjä ja 2000-luvun sekatyömies. Yhteydenotot: petri.hirvimaki(at)nukkuvat.fi, puh. +358 44 987 13 02

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu