On aika kääntää uusi lehti

Kirjoitukseni, joka on julkaistu Outokummun Seudussa 20.05.2021.

 

On aika kääntää uusi lehti

Tulevina vuosina Outokummun kaupungin hallinnoimien rahastojen tuotot ohjautuvat mm. infran ylläpitoon, yleisen viihtyisyyden kehittämiseen, kulttuuriin, kaupunkilaisten harrastetoimintaan jne. Moniin asioihin, joita aktiiviset ja idearikkaat ihmiset omalta osaltaan kehittävät. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Outokumpu tulee olemaan vireä pieni kaiken aikaa kehittyvä kaupunki, jossa on hyvä asua.

Viimeisen vuoden aikana on korostettu paljon korona-ajan aikaansaamaa digiloikkaa. Todellinen digiloikka tullaan näkemään vasta tulevina vuosina, kun digiajan tuotekehitys tuo markkinoille uuden ajan palvelut ja sovellukset. Muutoksen laki vaikuttaa ja on läsnä kaiken aikaa, tänään ja huomenna. Uusia tulevaisuuden toimialoja ja ammatteja syntyy erityisesti seuraavien 10 vuoden aikana koronan kiihdyttämän tuotekehittelyn ja muuttuvien rakenteiden seurauksena alkavassa trendissä. Tähän trendiin meidän täytyy kyetä kiinnittymään myös täällä Outokummussa ja pystyä katsomaan vuosien taakse tulevaan aikaan.

Kirjoitin aiemmin, että paikkakunnalle on tulevina vuosina luvassa paljon hyvää rahastotuottojen mahdollistaman aktiivisuuden ansiosta. Tämä tarjoaa selkeää etua kaupungin julkikuvan ja markkinoinnin kannalta. Kehittyvä kaupunki voi tarjota vetovoimaisen alustan lähivuosina syntyville uusille tulevaisuuden kasvavia ja kehittyviä aloja edustaville yrityksille ja niissä työskenteleville ihmisille. Outokummun nouseminen houkuttelevaksi vaihtoehdoksi näille yrityksille ei kuitenkaan tapahdu pelkästään omalla painollaan.

Nyt on mietittävä ja ajateltava mitkä ovat tulevia megatrendejä. Tämän jälkeen tarvitaan tulevaisuuden visio(t) siitä, mitkä näistä trendeistä ovat sellaisia, joiden ympärille voidaan rakentaa ja kehittää uutta Outokumpua.

Sanotaan, että on aika kääntää uusi lehti ja se aika on nyt. Tämä uusi aika vaan täytyy nyt uskaltaa ja haluta ottaa vastaan.

Petri Kokko
kuntavaaliehdokas
Sininen tulevaisuus

 

 

0
PetriKokko
Sininen tulevaisuus Outokumpu
Ehdolla kuntavaaleissa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu