Venetsialaiset yhdistävät suomalaiset

 

Venetsialaiset, tuo ihana ideologiavapaa juhlapäivä. Juhla yhdistää koirat, suomenruotsalaiset, persut ja vihreät sekä poliisin. Venetsialaiset tuovat oikeanlaisen juomiskulttuurin suomeen eli siemaillaan sivistyneesti viiniä pikkusormi koholla ja nautitaan viimeisistä lämpimistä kesäilloista.

Jokainen valitsee juhlapaikakseen kauneimman luontokohteen joka on jollaintapaa merkittäväksi tullut elämän varrella. Tästäkään ei synny nyt naapuririitaa vaan kaikki toivottavat iloisena toisensa tervetulleiksi. Pariskuntien riidat ovat hetkeksi tauonneet ja malttavat kulkea yhden illan romanttisessa pimenevässä illassa käsi kädessä.

Mikä on sitten se ideologiavapaa yhdistävä tekijä? No se että koirat eivät hauku ilotulitusta ja uudenvuoden rakettikiistan tapaisesta ei ole ollut mielensäpahoittajia. Kukaan ei ole vaatinut valoshowta sen korvaajaksi.

Juhannuksena poliisi sulki ankaralla käskyllä kokkojen polton ja kävipä jopa sammuttamassa erään kirjailijan mökillä kokon vaikka nyt verrattuna ilmaston jatkuvan ns lämpenemisen johdosta Elokuun viimeiset viikot ovat olleet kuivia kuin Death Valleyn autiomaassa. 

Rannikkoseutujen suomenruotsalaisten juhla on saanut hyväksynnän sisämaan suomalaisilta, jotka innostuvat veneilemään kerran kesässä ja melkein selvinpäin. Persut ja Vihreät nautiskelevat yhdessä kesämökillä rapuja ja juovat viiniä laseista sekä laulavat suomenruotsalaisia juomalauluja. 

 

Kyllä, Suomi on hyvä maa, se on paras meille suomalaisille sekä Elokuun viimeinen päivä ”A. Ehrnrooth”

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu