Tehyn ja Superin odotettu kauhun lakkokevät tuo ongelmia hallitukselle

Terveydenhoitoalalla on jo pitkään huomattu että hoitajat ovat keskituloisena korkeakoulutettuna ryhmänä jäämässä taas jalkoihin. Sipilän leikkaukset edellisellä hallituskaudella olivat raskas taakka ja söi keskustan kannatusta ja nyt Rinteen hallituksen veronkorotus piiskaan päätyivät keskituloiset eli hoitajat. Sen sijaan hoitajien palkkataso on täysin jumiutunut.

Keväällä käytävissä julkisen puolen palkkaneuvotteluissa on saada 1,8 prosenttia sen päälle mitä miesvaltaiset liitot. (T. Haapala.IS 21.9.19). Valtionvarainministeri Lintilä on kuitenkin ilmoittanut että valtion taholta ei ole varattu mitään ja Rinteellä on pelkkää ”ymmärrystä” tarjottavana. Onhan se kuitenkin ymmärrettävää että vaali – ja juhlapuheita riittivät ja kaikille luvattiin ilmaisia vappulounaita.

Nyt tutkijat hämmästelevät jopa kunnianhimoisen ilmasto lupauksen vesittymistä. Hoitajien työmatka ajoihin sekä pelastus ja ensihoidon käyttämään polttoaine verotukseen kajottiin vain mitättömällä korotuksella jolla ei saada mitään konkreettista aikaan ilmastopäästöihin. Mutta korotukset ovat merkittäviä lisäkuluja pelastuskuluihin.

Millariikka Rytkösellä on sen sijaan näytön paikka Tehyn puheenjohtajana onko hän hoitajien edustajana johtaja vai hyväksyykö hän hoitajien jatkuvan piiskaamisen ja ruoskinnan. Kevättä odotellessa.

PetriLavonen

Havukka-ahon ajattelija. Kaukoviisas, teoriaviisas, käytännönviisas ja jälkiviisas villistä lännestä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu