Ikäinstituutti ja muut turhat järjestöt

Helsingin Sanomien painetussa lehdessä julkaistiin 28.8.2022 koko sivun lehti-ilmoitus. Ilmoituksen tarinassa Maarit, 78,  Oulusta tekee selväksi sen, että liikunta ei häntä kiinnosta. Ilmoituksen julkaisijalla, Ikäinstituutilla, on kuitenkin ratkaisu ongelmaan. Ratkaisuja kuulemma löytyy nettisivulta www.voitas.fi.

 

Suomessa on valtava määrä periaatteessa hyvää tarkoitusta palvelevia järjestöjä, joiden olemassaolon oikeutuksen perään voi hyvin perustellusti kysyä. Mihin esimerkiksi tarvitaan Ikäinstituuttia? Vanhusten liikunta ja harrastaminen ovat tottakai hyviä asioita. On vain hyvin todennäköistä, että Ikäinstituutti tavoittaa vain muutoinkin aktiiviset vanhukset. Heidän nettisivuillaan ja jumppavideoillaan ei saada liikkeelle suurimassa tarpeessa olevia: elämänhalunsa menettäneitä ikäihmisiä.

Ikäinstituutin nettisivulla voi tutustua järjestön toimintaan. Tuorein nettisivulta 28.8. 2022 löytyvä toimintakertomus on vuodelta 2019(!), josta siitäkin puuttuvat taloustiedot. Talouslukuja löytyy aiempien vuosien toimintakertomuksista. Vuoden 2019 osalta mainitaan vain kokonaisbudjetti: 2.7 miljoonaa euroa. Sillä saatiin toimitakertomuksen mukaan mm 50 julkaisua ja 25 500 videoiden näyttökertaa.

On hyvin hankalaa arvottaa Ikäinstituutin kaltaisen toimijan aikaansaamien videoiden arvo maailmassa, jossa Youtube on jo tulvillaan ohjevideoita laidasta laitaan. Miksi käyttäisimme veronmaksajien rahaa jumppavideoiden teettämiseen kun sellaisia jo on yllin kyllin? Miksi tarvitsemme järjestön tuottamaan jotakin ekstraa vanhusten hyvinvoinnin hyväksi? Miksi emme saa normaalia vanhustenhoitoa sellaiseen kuntoon, että Ikäinstituutin kaltaisia toimijoita ei edes tarvittaisi?

Liberaalipuolueen Aarne Leinonen on tehnyt hyvää työtä käydessään läpi valtion budjettia. Hänen havaintojaan voi seurata esim Twitterissä hashtägillä #LeikattavaaLöytyy. Tuoreen Liberaalipuolueen tilannektsauksen mukaan ovat löytäneet jo 6.3 Miljardia euroa turhia menoja valtion budjetista.

Tätä blogia kirjoitettaessa seuraaviin eduskuntavaaleihin on aikaa 217 päivää. Todellakin toivon, että seuraavissa vaaleissa teemaksi nousee Suomeen kasvanut valtava piilojulkinen sektori, josta Ikäinstituutti on yksi esimerkki. Viimeistään saatuamme aikaiseksi valtavan Sotehimmelin, on meidän ihan pakko alkaa siivota turhaa piilojulkista sektoria.

Hesarille nykysysteemi epäilemättä sopii oikein hyvin. Saavathan piilojulkiselta sektorilta hyvät mediamyyntitulot.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu