Oikeamielisten offensiivi käynnissä

Ihan viime aikoina olemme saaneet tutustua valtamediamme tuottamiin seuraaviin juttuihin: Suomalaiset ikimetsät Ylellä sekä Hesarissa pääkirjoitus 26.12. sekä Sixten Korkmanin vieraskynä-artikkeli populismista. Lisätään tähän vielä Hesarin julkaisema mielipidekirjoitus luottamuksen heikentymisestä.

Näiden juttujen ajallinen läheisyys herättää pohtimaan: onko tässä kyseessä jonkinlainen ajoitettu ”oikeamielisten offensiivi”? Siis nyt, kun Trumpin valtakausi ja Brexit siirtymäaika on päättymässä ikäänkuin ajateltaisiin: vihdoinkin oikeamielisyys on voittamassa, nyt täytyy takoa kun rauta on kuumaa ja syöttää ihmisille oikeita näkemyksiä asioista.

Menemättä tässä sen enempää ruotimaan yllä mainittujen juttujen sisältöä, tyydyn toteamaan: ovathan ne aika erikoisia juttuja jokainen. Se, että nämä esitetään juuri näihin Brexit- ja Trumpin vallan loppumisen aikoihin tosiaan herättää pohtimaan, olisiko tässä tosiaan kyse tarkoituksellisesta ajoituksesta – jonkinlaisesta oikeamielisten offensiivista? Politiikkahan on polarisoitunut viime aikoina. Ei pelkästään Amerikassa, vaan myös Euroopassa. Tämän seurauksena tunnutaan yhä enemmän ajateltavan, että ihmisiä on kahdenlaisia: oikeamielisiä ja väärämielisiä. Menemättä yhtään trumppimaisiin fake news-väitteisiin, on kyllä todettava, että valtamedia Suomessa on aika vahvasti itseään oikeamielisenä pitävien käsissä.

Todettakoon, että itselleni Trumpin valinta vuonna 2016 oli järkytys ja Brexit äänestystulos yllätys. Itse lukeudunkin enemmänkin näihin tässä tarkoittamiin ”oikeamielisiin”, mutta pidän silti valtamediamme meille syöttämää propagandaa ongelmallisena. Meillä suomalaisilla ei nykytilanteessa ole juuri varaa esittää huomautuksia eräiden muiden maiden medioiden riippumattomuudesta.

Toivoisin valtamedian katsovan peiliin ja miettivän tarkkaan, missä menee informaation ja propagandan raja.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu