Oikeamielisten offensiivi käynnissä
Ihan viime aikoina olemme saaneet tutustua valtamediamme tuottamiin seuraaviin juttuihin: Suomalaiset ikimetsät Ylellä sekä Hesarissa pääkirjoitus 26.12. sekä Sixten Korkmanin vieraskynä-artikkeli populismista. Lisätään tähän vielä Hesarin julkaisema mielipidekirjoitus luottamuksen heikentymisestä.
Näiden juttujen ajallinen läheisyys herättää pohtimaan: onko tässä kyseessä jonkinlainen ajoitettu ”oikeamielisten offensiivi”? Siis nyt, kun Trumpin valtakausi ja Brexit siirtymäaika on päättymässä ikäänkuin ajateltaisiin: vihdoinkin oikeamielisyys on voittamassa, nyt täytyy takoa kun rauta on kuumaa ja syöttää ihmisille oikeita näkemyksiä asioista.
Menemättä tässä sen enempää ruotimaan yllä mainittujen juttujen sisältöä, tyydyn toteamaan: ovathan ne aika erikoisia juttuja jokainen. Se, että nämä esitetään juuri näihin Brexit- ja Trumpin vallan loppumisen aikoihin tosiaan herättää pohtimaan, olisiko tässä tosiaan kyse tarkoituksellisesta ajoituksesta – jonkinlaisesta oikeamielisten offensiivista? Politiikkahan on polarisoitunut viime aikoina. Ei pelkästään Amerikassa, vaan myös Euroopassa. Tämän seurauksena tunnutaan yhä enemmän ajateltavan, että ihmisiä on kahdenlaisia: oikeamielisiä ja väärämielisiä. Menemättä yhtään trumppimaisiin fake news-väitteisiin, on kyllä todettava, että valtamedia Suomessa on aika vahvasti itseään oikeamielisenä pitävien käsissä.
Todettakoon, että itselleni Trumpin valinta vuonna 2016 oli järkytys ja Brexit äänestystulos yllätys. Itse lukeudunkin enemmänkin näihin tässä tarkoittamiin ”oikeamielisiin”, mutta pidän silti valtamediamme meille syöttämää propagandaa ongelmallisena. Meillä suomalaisilla ei nykytilanteessa ole juuri varaa esittää huomautuksia eräiden muiden maiden medioiden riippumattomuudesta.
Toivoisin valtamedian katsovan peiliin ja miettivän tarkkaan, missä menee informaation ja propagandan raja.
Oikeamielisten offensiivi?
Mitä Trump tai Boris saivat/ovat saaneet aikaan maissaan? Toinen jakoi kansaa ennennäkemättömästi ja käyttää valtiota omiin bisneksiin ja toinen heikentää yhtiöiden toimintaa.
Yhteistä heille on se, että UK:n tapauksessa liittovaltio eli Yhdistyneet kuningaskunnat saattavat hajota Skotlannin itsenäistymisliikkeen saadessa vahvistusta EU erosta ja USAn tapauksessa jos valtapuolueiden erot kasvavat huomattavasti, niin jotkut liittovaltiot eroavat. Se ei ole nopea prosessi, mutta niinkin voi käydä.
Mitä virheitä löysit ikimetsäohjelmasta, kun kerran sitä arvostelet?
Ilmoita asiaton viesti
”Mitä Trump tai Boris saivat/ovat saaneet aikaan maissaan?”
-> Miksi kyselet täällä asioita, jotka saisit itsekin selville muutamassa sekunnissa? Mene googleen, niin löydät vastaukset kysymyksiisi.
Ilmoita asiaton viesti
Ei minun tarvitse ottaa selville mitään, sillä kuten pystyt lukemaaan, niin vastasin jo seuraavassa lauseessa itse tuohon kysymykseen, minkä olet laittanut oman kommenttisi alkuun.
Mitä tulee ”oikeamielisyyteen”, mistä blogissa valitetaan, niin käyttäisin ennemmin sanaa realismi, sillä Trumpin ja Boriksen ajamat asiat ovat osoittautuneet umpisurkeiksi. Eli ei ole ihme, että heidän toimiaan ja linjauksiaan arvostellaan rajusti.
Ilmoita asiaton viesti
”kuten pystyt lukemaaan, niin vastasin jo seuraavassa lauseessa itse tuohon kysymykseen, minkä olet laittanut oman kommenttisi alkuun.”
-> Niinhän sinä vastasit, mutta jätit vastauksessasi mainitsematta aika paljon asioita, mitä esm. Trump on saanut aikaan. Jos et ole niistä tietoinen, niin katsele ympärillesi.
”Trumpin ja Boriksen ajamat asiat ovat osoittautuneet umpisurkeiksi.”
-> Se on sellainen mielipide, ja erilaisia mielipiteitä maailmaan aina mahtuu.
Ilmoita asiaton viesti
Jätin mainitsematta, sillä juuri mitään hyvää hän ei saanut aikaan.
Ilmoita asiaton viesti
”juuri mitään hyvää hän ei saanut aikaan.”
-> Työssäkäyvät amerikkalaiset ja yrittäjät ovat varmaan tuosta eri mieltä. Trump on saanut aikaan työtä ja toimeentuloa. Talous on kasvanut ja vahvistunut Trumpin kaudella ennätyksellisen nopeasti. Se yksistään riittääkin monelle äänestäjälle. Ulkopolitiikan osalta mainittakoon rauhantyö Lähi-idässä.
Ilmoita asiaton viesti
Osaat varmaan kertoa mitkä hänen päätöksistään ovat vaikuttaneet talouden kasvuun.
Rauhan työ lähi-idässä? Yhtä epävakaata kuin ennenkin. Pari aselepoa tai rauhaa ei juuri ole muuttanut tilannetta siellä mihinkään suuntaan. Käytännössä kaikki ovat vihollisia toisilleen ja erilaiset liittoutumat muodostuvat ja purkautuvat satunnaisestikkin.
Suurin ongelma, eli Palestiinan tapaus, on ratkaisematta ja sitäkin Trump haittasi huomattavasti. Keskeisellä paikalla on iso keskitysleiri ja niin kauan kuin se on olemassa, ei rauhaa tule alueelle.
Ilmoita asiaton viesti
”Osaat varmaan kertoa mitkä hänen päätöksistään ovat vaikuttaneet talouden kasvuun.”
-> Osaat varmaan itsekin mennä googleen ja etsiä. En minä ryhdy googlettamaan sinun puolestasi, varsinkin kun kyse on nyt aivan yleisesti tiedossa olevista asioista.
”Rauhan työ lähi-idässä? Yhtä epävakaata kuin ennenkin.”
-> Trump oli neuvottelemassa Israelin ja Arabiemiraattien rauhansopimusta kuten tiedät.
”Pari aselepoa tai rauhaa ei juuri ole muuttanut tilannetta siellä mihinkään suuntaan.”
-> Johonkin suuntaan on silti asioita tapahtunut. Ei tietenkään yksi mies ehdi tai pysty tekemään kaikkea.
Ilmoita asiaton viesti
Yllättävää kyllä, se suuri keskitysleiri halusi kansalaistensa osalta liittyä hyvinkin Israeliin. Mutta sen vartijat pistivät tähän katucallubbiin osallistuneet selliin. Katucallub toteutettiin aidosti ja aivan tavalliset pienet palestiinalaiset sanoivat kantansa:halusivat liittyä Israeliin.
Näin myös kun Itä Jerusalemissa tehtiin arabien keskuudessa mielipidetutkimus. Heistä uskomaton 75 % – ei vain tahtonut olla Israelin lipun alla, vaan oli siitä ylpeä.
Miksi tieto meille tullessaan muuttuu matkalla, siinä kysymys!
Ilmoita asiaton viesti
Sen mitä nyt olen seurannut paikallisesti U.S:ta ensimmäistä kertaa elämäni aikana, olen nähnyt valtavasti kiitollisuutta Trumppia kohtaan amerikkalaisten sydämissä.
Ilmoita asiaton viesti
Väitteesi on aivopesun tulos. Sosialismin ja EUn tulinsiirtounionin vastustaminen ovat hyviä asioita. Näin on myös massamigraation jarruttaminen.
Juuri edustamasi näkemykset hajottavat EUta ja USAta. Kansakunnilla on itsellään velvollisuus pitää huolta itsestään.
Ilmoita asiaton viesti
”Sosialismin ja EUn tulinsiirtounionin vastustaminen ovat hyviä asioita.”
Sosialismi nosti Suomen kurjuudesta ylös. Miksi sen vastustaminen on hyvä asia?
EUn tulonsiirtounioni on ylläpitänyt rauhaa Euroopassa yli 70 vuotta. Miksi sen vastustaminen on hyvä asia?
Ilmoita asiaton viesti
”Miksi sen vastustaminen on hyvä asia?”
-> Sosialismin seuraukset ovat nähtävissä nykyään vaikka Venezuelassa. Jos Venezuelan malli miellyttää, niin sitten sosialismin vastustaminen varmaan ei ole hyvä asia.
”Sosialismi nosti Suomen kurjuudesta ylös.”
-> Suomessa ei kai ole harjoitettu puhdasta sosialismia koskaan. Sosialidemokratiaa kylläkin, enenevässä määrin varsinkin 1970-luvulta saakka. Se on johtanut julkisten menojen nousuun.
Ilmoita asiaton viesti
Sosialidemokratia on sosialismia. Johan se lukee sanassakin.
Mitä tekemistä Venezuelalla on tässä keskustelussa?
Miten selität muiden valtioiden, vaikka USAn valtion menojen kasvun sekä suuret lainat suhteessa valtion budjettiin? Kapitalismilla, sosialidemokratialla vai sosialismilla?
Ilmoita asiaton viesti
”Sosialidemokratia on sosialismia. Johan se lukee sanassakin.”
-> Johan se lukee sanassakin, että sosialidemokratia on edustuksellisen demokratian kautta toteutettua sosialismia.
”Mitä tekemistä Venezuelalla on tässä keskustelussa?”
-> No sitä tekemistä, että siellä Venezuelassa sitä sosialismia on nyt kokeiltu parikymmentä vuotta. Maa on romahtanut, kuten tiedät. Sosialismi ei nostanut kurjuudesta ylös vaan johti kurjuuteen.
”Miten selität muiden valtioiden, vaikka USAn valtion menojen kasvun sekä suuret lainat suhteessa valtion budjettiin?”
-> Mitä selittämistä niissä on? Velka on yksi osa taloutta. Yleensä velka ei ole ongelma, jos on velanmaksukykyä.
Ilmoita asiaton viesti
Ootko ihan varma, etää Trump jakoi kansan?
Ilmoita asiaton viesti
Olihan se toki alkanut jo paljon ennen Trumpia, mutta Trumpin aikana se paheni. Onneksi USA kuitenkin on demokratia joten Trump ei voinut hommata itselleen, perheelleen ja vieläpä seuraajilleenkin elinikäistä syytesuojaa niin kuin mafiapäällikkö Putin itäisessä naapurissamme.
Ilmoita asiaton viesti
Vapaana ne lulkevat Suomeakin tuhonneet poliitikot alkaen vihreistä ja punikeista. Syytesuoja toimii täysin mitään vastuuta ei heillä ole teoistaan.
Ilmoita asiaton viesti
Pitäisikö sinun hommata koneeseesi alkolukko? 😀
Ilmoita asiaton viesti
Nyt sanoit juuri sen tärkeimmän kohdan: maa, jossa on varjeltu sitä, että mielivalta ei pääse hallitsemaan. Maa, johon paetaan turvaan mielivaltaa, sortoa ja kärsimystä.
Mutta nyt tummat varjot yrittävät ängetä sisään ovista ja ikkunoista. Konservatiivit ovat äärimmäisen peloissaan juuri niiden peruspylväiden murtumisesta, kun puolet kansasta ollaan laittamassa sivuun yhteydestä.
Ilmoita asiaton viesti
Yhdistikö hän kansaa?
Ainakin toisiaan vastaan.
Käytännössä hän kärjisti tilanteen ja on kannustanut lausunnoissaan tilanteen huonontumista. Kyllä sitä toimenpiteenä voi pitää kansaa jakavana.
Ilmoita asiaton viesti
Vihreä toimittajakuntamme ei tuohon alennu, tuskin heillä peilejä onkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä se hyövää peiliin katsominen. Siellä on sama naama kuin katsojallakin. Mikään ei muutu. Vasta sitten, kun enemmistö ajattelee toisin, voi valtamedia ehkä harkita käsityksiään. Sekään ei ole kovin todennäköistä.
Ilmoita asiaton viesti
Petri, sulla oli hieno pienkouluidea tuolla vanhemmissa kirjoituksissasi. Suattaapi syntyä kuule vielä uusia hyviä keksintöjä, joissa lapsilla olisi todella hyvä olla ja ellee! Ookkos opettaja itte?
Ilmoita asiaton viesti
Trumpin valta edustaa uutta Neuvostoliittoa. Kaikki mikä ei suoraan tue sitä leimataan propagandaksi kuten blogisti tekee.
https://twitter.com/MartinScheininF/status/1343802743815892995?s=19
Ilmoita asiaton viesti