MOT/Lääkärit tuomareina

Yle kanavan MOT-ohjelman toimittaja ja ohjelmajohtaja saivat sakkoja tapauksessa, jossa ohjelmassa esiintyi isä omilla kasvoillaan, puhumassa itse hänen omiin lapsiinsa kohdistetusta aiheettomista insestisyytöksistä.

Korkein oikeus päätti antaa asiassa sakkoja.

MOT ohjelman käsikirjoitus:

http://yle.fi/mot/mv040419/kasikirjoitus.htm

KKO päätös:

http://www.kko.fi/45598.htm 

Uutinen asiasta:

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/01/kko_tuomitsi_mot-ohjelman_tekijat_korvauksiin_insesti-jaksosta_496314.html

Kyseessä olleiden miesten kohtaloista löytää netistä sen verran tietoja, että ainakin toinen heistä on käynyt oikeutta insestiepäilyksiä vastaan ja ehkä saanut korvauksiakin.

En ala tässä enempää asiaa ruotimaan, koska tämä oikeudenkäynti on ollut asiakokonaisuudessa vain yhtä asianhaaraa koskeva, eikä siten kerro kaikkien muiden päätösten ratkaisuja ja perusteita.

Jokatapauksessa, ei voi kuin ihmetellä tuota -90 luvulta lähtenyttä insestikortilla leimaamista, eräänlaista modernia noitavainoa. Muistaakseni se sai alkunsa jostain (käsittääkseni feministien toimittamasta) tutkimuksesta, jossa nuoret tytöt kokivat huomattavissa määrin seksuaalista hyväksikäyttöä nuoruutensa aikana. Ja sitten joku taisi jossain esittää aivan poskettomia prosentteja hyväksikäytöistä muutenkin.

Tämmöinen on saanut vain pahaa aikaiseksi ja todelliset oikeat hyväksikäyttötapaukset voivat saada sen johdosta lepsuja tuomioita, koska niin monta väärää isää ja miestä on tuomittu vastaavissa tapauksissa.

Minä uskon, että ilman tätä MOTn toimittamaa ohjelmaa, asiat olisivat vielä samalla mallillaan tässä maassa. Asiassahan olikin ymmärtääkseni niin, että jos mies ei olisi esiintynyt omilla kasvoillaan, niin asiassa ei olisi ollut tuomittavaa.

Olisiko asiassa pitänyt, antaa enemmän painoarvoa ohjelman antamalle positiiviselle kehitykselle asian yhteiskunnallisen demokratian kehittymisessä sekä lain- ja käytännönsäännöissä? Ensin pitäisi vain tietää, mitä muita oikeudenkäyntejä asiassa on käyty.

Hakekaa netistä tietoa, ennenkuin kommentoitte asiaa.

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu