EIT vs KKO sananvapaudesta

Suomi sai jälleen rangaistuksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta, tällä kertaa sananvapaudesta, virallinen linkki. Mielestäni asiassa ollut oikeustapaus on tarpeeksi samanlainen jo aikaisemmin kirjoittamaani tapaukseen MOT lääkärit tuomareina.
Näenkin, että kun tuo toinenkin asia viedään EIT:n asti rikkomuksena sananvapaudesta, niin taas nakki napsahtaa Suomelle, ja taas me veronmaksajat maksamme oikeuslaitoksemme virheistä tuhansia euroja.

Pitäisikö nämä Suomea koskevat rangaistukset ottaa suoraan pois oikeusministeriön budjetista, tuskin ne nykyään sieltä menevät? Jos luetun ymmärtämiseni on kunnossa, niin pelkästään tänä vuonna Suomi on joutunut maksamaan EITn määräämiä korvauksia erinäisille henkilöille jo yhteensä 66021€. Seitsemästä tänä vuonna annetusta päätöksestä kuusi on mennyt läpi, eli keskimääräinen korvaus ratkaisua kohden on 11000€ ja kuukautta kohden, vaikka helmikuu vasta aluillaan, niin 33000€. Luonnollisesti henkisiä kärsimyksiä ei, asiasta riippuen, voi rahalla aina korvata.

Nythän on sorvattavana ensivuoden alussa voimaan tuleva laki, jonka mukaan Suomenkin tuomioistuimilta voitaisi hakea korvauksia mm. pitkittyneistä oikeudenkäynneistä samalla periaatteella, kuin mitä EIT:kin on Suomea asiassa rankaissut. Mietin vain, että kun tämmöinenkin mahdollisuus tulee, niin se on korvausta hakevalle pahimmillaan vain pakollinen lisärahareikä lopulliselle tavoitteelle hakea EIT:een, koska he eivät ota käsittelyyn asiaa, jota ei ole kohdemaassa loppuun käsitelty.

Missä määrin muut lukijat luottavat oikeuslaitokseen ja sen toimintaan?

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu