Ulkoministeriö ei kerro koko totuutta
Ulkoministeriön sivuilla:
http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=31355&contentlan=1&culture=fi-FI
On kerrottu Suomea koskevat päätökset Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta (EIT). Siellä ei kuitenkaan ole kerrottu kaikkea, niinkuin voisi olettaa.
EITn omasta tietokannasta:
http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/search.asp
Voi hakea kaikki Suomea (Finland) koskevat päätökset vuodelta 2008, tulokseksi hakukone antaa yhdeksän kappaletta, kun taas aikaisemmin mainittu ulkoministeriön sivusto antaa vastaukseksi vain 5 kappaletta.
Kysyin ulkoministeriöstä mistä tämä epäsuhta saattaa johtua. Lainsäädäntösihteeri vastasikin minulle ja kertoi havaintoni olevan oikeita ja ongelman olevan vain heidän sivustonsa päivitysajankohdassa. Tämä on minusta kummallista, koska ulkoministeriön samaisella sivustolla on myös Suomen tänä vuonna saamat rangaistukset, jotka ovat siis viimevuotisia tuoreempia.
Oli syy mikä tahansa, niin aika löperöltä touhulta kuulostaa, että ehkä ainoana sivustona (en ole löytänyt muita, finlex on liian sekava) joka suomen kielellä tarjoaa näitä maamme kannalta epäedullisia päätöksiä, ei viitsi päivittää sivustoa ajan tasalle, tai parhaimmillaankin päivitys on valikoivaa.
Suomi saa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta päätöksiä asukasmäärään nähden verrannollisesti yhtä paljon kuin entiset itäblokin maat. Tämän voi itse kukin todeta sivulta:
Siellä on tilastot viimeisen kymmenen vuoden ajalta.
Voimmekin taulukon pohjalta vetää sellaisen johtopäätöksen, että kuulumme oikeuskäytäntömme toimivuuden kannalta mm. Italian, Turkin, Bulgarian ja Romanian kaltaisten maiden joukkoon. Melko hienoa, vai mitä….
Mitenkähän oikeuslaitoksen meneillään oleva uudistus tulee muuttamaan näitä lukuja? Veikkaan että ei millään lailla. Lautamiesten määrää tiputettiin Suomessa seitsemästä kymmenestä aina neljään kymmeneen kappaleeseen sataa tuhatta asukasta kohden (70/100000 -> 40/100000 ***). Tästä säästyvät, oman arvioni mukaan viitisen miljoonaa, tuskin menevät uusien tuomareiden palkkaamiseen. Pelkään että ne käytetään muihin kuluihin ja entisten tuomareiden palkkojen kohentamiseen. Aika näyttää. Ammattituomareita Suomessa on tällä hetkellä 17 sataatuhatta asukasta kohden (17/100000 ***). Tämä suhdeluku jatkossa kertoo, menevätkö rahat aikuisten oikeasti asioiden kunnolla hoitamiseen vai menevätkö ne jälleen johonkin pohjattomaan kaivoon. Äkkiä voisi ainakin kuvitella, että jos ei ammattituomareiden määrä kasva, ja kun lautamiesten määrä melkein puolitettiin, niin miten laatu voi siinä sitten kasvaa?
(*** https://wcd.coe.int/com.instranet.InstraServlet?command=com.instranet.CmdBlobGet&InstranetImage=1041073&SecMode=1&DocId=1314568&Usage=2 sivu 254)
Muita Suomea ja itäblokin maita yhdistäviä tekijöitä oikeuslaitoksen suhteen voi tutkiskella itse kukin yllä tuossa mainitulta sivustolta.
Jatkoa tulee 26-27.5.2009 valtionsyyttäjä on vaatimassa Turun hovissa Seppo Lehdolle ja avustajakseen (kirjastotyöntekijäksi verrattavalle) väittämälle viattomalle taholle ehdotonta vankeutta mm. muhammedpilakuvista eli muslimien uskonrauhan häirinnästä sekä näitä maahanmuuttouskovaisia loukanneiden sivustojen julkaisusta
Näin toimii siis Lukasenkon hallintoon verrattava Suomen ns. ”oikeuslaitos”.
Viikolla tuli elokuva aiheesta elokuva V … orwellimaisesta toisinajattelijajahdista
Seppo Lehto Tampere
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa on periaateajattelun takapajuisuuden ohessa tekijänä se, että sodan jälkeen lakia oli rikottava ns. sotasyyllisyysjutuissa, joista tuomittuja sitten armahdettiin, kun tuomiot olisi tullut yksinkertaisesti kumota laittomina. Sen jälkeen ajettiin monessa asiassa vastaavilla tulkinnoilla, joita Kreml ilmeisesit vaati vähimmäissyyden mittanaan. Ulkoministeriö korruptoitui vastaavasti vastaavien tulkintavelvoitteiden kanssa. Esim Hgin Etykin kohdalla se jätti sen ”ihmisoikeuskorin” toteuttamatta ja koko ministeriö siirtyi kannattamaan ns. ”aktiivista rauhanpolitiikkaa,” jonka yksi osan – josta se tai valtio ei ”tiennyt” mitään – oli siteen luominen Saksan jakoa kannattaviin terroriattentaatteihin. Näiden ”tietämättömyyksien” rinnalla ”sivustojen päivitykset” ovat UM:lle tavanmukaista pikkupetollisuutta, josta palkat taitavat yhä suurimmaksi osaksi tulla.
Ilmoita asiaton viesti
Eikä Suomessa ole korruptiotakaan hehheh.
Presidentti Halonen allekirjoitti Suomen uuden kielilain Ruotsin kansallispäivänä 6.6.2003.
Kielilakikomitean puheenjohtaja Pekka Hallberg sai vieraan vallan edustajilta (Ruotsi) korkean kunniamerkin työstään kielilakikomiteassa.
Svenska Folksskolans vänner rf. palkitsi kielilakikomitean sihteerin Sten Palmgren ruotsin kielen puolesta tekemästään työstä 10 000 euron ”kulttuuristipendillä”. S.Palmgren on OM:n korkea-arvoinen virkamies.
Suomessa voi nimittäin antaa virkamiehelle ihan puhdasta käteistä hyvistä palveluista kunhan vaan ymmärtää kutsua annettua rahaa ”stidendiksi” tai ”palkinnoksi”, vaikka virkamieslain mukaan virassa saatu palkka pitäisi olla riittävä korvaus tehdystä virkatyöstä.
Asian on käsitellyt eduskunnan oikeusasiamies ja todennut,että kaikki meni ihan laillisesti. Asian käsitteli Palmgrenin juristikolleegat.
Ilmoita asiaton viesti
Yksi ratkaisu olisi siirtää oikeuslaitos EU:n vastuulle ja alaisuuteen. Se toisi oikeusvarmuutta ja yhtenäistäisi eurooppalaista oikeuskäytäntöä.
Ilmoita asiaton viesti