Onko Kokkolan henkilöstöjohtaminen ajan tasalla?

Kaupunginhallitus teki kesäretken ulkomaille. Venetsialaisten yhteydessä pidettiin VIP-tilaisuus.
Samaan aikaan on kaupungin henkilöstöä koskevat YT-neuvottelut.
En liene ainoa, jonka mielestä nämä asiat eivät voi mahtua saman vuoden tapahtumiksi. Mutta silti nämä kaikki tapahtuvat Kokkolassa parhaillaan, tänä vuonna.
Kaupungin henkilöstöjohtamisen politiikka tuntuu olevan hukassa, kun toiset joutuvat säästämään enemmän kuin toiset. Jos kaupungilla on akuuttia rahantarvetta, niin säästöt tulisi helpoiten edellä mainituista tilaisuuksista.

Tämmöisinä taloudellisesti ankeina aikoina kaupunginhallituksen pakolliseksi kokemansa kesäretki voisi aivan hyvin sijoittua vaikkapa ms Jennyllä tehtävään retkeen Tankkariin. Samalla tuettaisi paikallista matkailua, ja tämä olisi huomattavasti halvempaakin.
Venetsialaisten yhteydessä tarpeelliseksi koettu ns. VIP-tilaisuus puolestaan voisi aivan hyvin olla vastikkeellinen tapahtuma. Varmastikin kaikki tilaisuuteen osallistuneet olisivat voineet maksaa esim. 50€ omavastuun.

Näillä kaupungin budjetin miljoonien vajetta ei kuitenkaan saataisi täytettyä. Silti tämmöisillä teoilla kaupungin johto näyttäisi todellista talkoohenkeä ja halua osallistua säästötalkoisiin tasapuolisesti kautta linjan.

YT-neuvottelujen tarpeeseen en ota kantaa. Mutta sehän on se viimeinen konsulteilta lainattu konsti, kun ei enää mitään muuta keksitä tehdä. YT-neuvottelut eivät kuitenkaan sovi kunnalle samalla tavalla, kuten ne sopivat yksityiselle yritykselle. Kunnalla on monia lakisääteisiä tehtäviä, joista ei noin vain voi laittaa työntekijöitä pois. Jos näin kuitenkin tehdään, niin siitä on seurauksena sakkoja.

Lieneekin aika selvää, että YT-neuvotteluilla ei tarvittavia säästöjä tulla saamaan aikaiseksi.

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu