Passit pois aatesotureilta

Syyriassa ja Irakissa taisteleva IS-järjestö jatkaa etenemistään. On arvioitu, että järjestöllä on useiden miljardien omaisuus. Juuri tämä raha tekee tästä järjestöstä niin vaarallisen. He ovat saaneet houkuteltua länsimaista taistelijoita omiin riveihinsä lupaamalla tästä suuren rahallisen palkkion. Moni tarttuu tähän tarjoukseen, koska kotouttaminen ei omassa maassa ole onnistunut.

Nyt nämä länsimaiset aate/palkkasoturit ovat palaamassa kotimaahansa, ja tästä ollaan huolissaan. Huoli on aiheellinen siksi, koska jotkut taistelijat ovat matkallansa radikalisoituneet ja haluavat jatkaa aatesoturina omassa kotimaassaan. Kenties he saavat siitä jopa palkkaa?

Tämmöisessä tapauksessa voi jopa koko valtio joutua ikävään asemaan kansainvälisesti, jos Suomen kansalaisuuden omaava aatesoturi matkustaisi esimerkiksi Venäjälle ja suorittaisi siellä jonkinlaisen pommi-iskun. Ihan vain siksi, että haluttaisi aiheuttaa levottomuutta länsimaissa. Miksi meidän pitää antaa tämmöinen mahdollisuus?

Jos on valmis kuolemaan jonkun muun, kuin oman maansa puolesta, niin heille tulisi myös antaa mahdollisuus asua sellaisessa maassa, jonka puolesta he ovat valmiita kuolemaan. Ja sen tahon joka tämmöisiä sotureita vastaanottaa, tulee sellainen mahdollisuus tarjota.

Kyse ei ole pelkästään Syyriasta tai Irakista. Jonkin aatteen vuoksi taistelevia voi tällä hetkellä olla vaikka Ukrainassakin. Minun mielestäni tulisi mitätöidä kaikkien sellaisten henkilöiden passit, jotka ilmiselvästi ovat lähteneet ulkomaille sotimaan.

Kun Suomen kansalainen taistelee vieraalla maaperällä, tulee sen minun mielestä perustua valtion päätökseen.

petripartanen

Kiinnostuksen aiheet: Brändäys, projektinhallinta, aluepolitiikka, EU, hanketyö, työelämä, ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu