Ihmisen yhdenvertainen hetki

Suomessa on noin 2,1 miljoonaa palkansaajaa. SAK:ssa on noin miljoona jäsentä. SAK:n tekemän tutkimuksen mukaan tavalliset palkansaajat ovat yksi vähiten varmoista äänestäjäryhmistä. Mitä pienempituloinen ihminen on, sitä epävarmempi äänestäjäkin hän on. Tämä on yksi syy, miksi eduskunta ei ole poikkileikkaus kansasta.

Eduskunnassa ei juurikaan ole taustaltaan perinteisistä SAK:laisista pienipalkkaisista käsityöläisammateista peräisin olevia kansanedustajia. Suurimmalla osalla kansanedustajista on niin sanottu valkokaulustyöntekijän ammattitausta. Pahimmillaan kansanedustajalla, jopa eräällä entisellä työministerillä, ei ole ollut edes pysyvää työsuhdetta, vaan on menty lähes suoraan koulusta tai puolueen palkkalistoilta eduskuntaan.

Eduskuntavaalien aikana tavallisella pienituloisella palkansaajalla ja eläkeläisellä on poikkeuksellisen paljon kavereita ja ymmärtäjiä. Mutta mitä tavallisen pienituloisen tai yksinasuvan ihmisen arjesta ymmärtää työkokemusta vailla oleva korkeasti koulutettu ja hyväsukuinen kansanedustajaehdokas? Tarvitsemme eduskuntaan enemmän tavallisen ihmisen kokemuksia tavallisen arjen vastoinkäymisistä.

Palkansaajat voivat äänestämällä tehdä mitä vain. Juuri tätä pelätään, sillä me kaikki olemme taustastamme tai tuloistamme riippumatta yhdenvertaisessa asemassa 19.04.2015.
Seuraava yhtä yhdenvertainen hetki ihmisen elämässä on vasta neljän vuoden päästä.

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu