Vihreät vanhempainvapaat

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/70580-vihreat-rukkaisivat-vanhempainvapaata

Perinteiselle ydinperheelle kolme viiden kuukauden lapsen hoitojaksoa olisi hieno juttu. Mutta perinteisenä feministipuolueena vihreät eivät voi ottaa kantaa siihen todelliseen ongelmaan, joka koskeen tilannetta, jossa isä ja äiti asuvat eri osoitteissa.

Jäin todellakin miettimään tilannetta, jossa vanhemmat eroaisivat pian lapsen syntymän jälkeen. Miten tässä tilanteessa isällä olisi mitään oikeutta pitää viittä kuukauttaan kun äideillä käytännössä aina annetaan lähihuoltajuus. Tai kuka tässä tilanteessa saisi päättää siitä kolmannesta viiden kuukauden jaksosta, kenelle se jakso kuuluisi?

Aina voidaan sanoa tätä marginaaliryhmän ongelmaksi, mutta avioerolapsia on vuositasolla kymmeniätuhansia. Sitähän ei taasen tiedä kuinka monta näistä on niin nuoria lapsia joita tämä koskisi, mutta jossain luki joskus, että eräs suurimmista eron syistä on elämän muutos jonka alle 1-vuotias lapsi tuo perheeseen.

Samalla pitäisi siis laittaa remonttiin tuore lastensuojelulakikin. Pitäisi luoda aito yhteishuoltajuus, jossa molemmilla vanhemmilla olisi sanavaltaa lapsensa asioihin. Nykyäänhän yhteishuoltajuus on käytännössä vain sanoja tuulessa, ja niitähän sinne sopii.

Asia ei kuitenkaan ole viimekädessä niin helposti ratkaistavissa, kuin mitä tässä esitän. Lasten edunkin käsite kun muuttuu kymmenen vuoden välein. Tälle lasten edun käsitteelle on feminismi tuonut viimeisen kolmen kymmenen vuoden aikana paljon pahaa, mm. nämä insesti ja parisuhde paranoidiat -90 luvulla jotka perustuivat vääristeltyihin tilastoihin.

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu