Vaikuta valtakunnanpolitiikkaan kunnallisvaaleissa!

Nyt siihen on mahdollisuus 09.04.2017! Nimittäin vaikuttaa valtakunnan politiikkaan kunnallisvaaleissa, sillä hallitus ilmoitti siirtävänsä hallituskautensa puolivälitarkastelun kunnallisvaalien jälkeiseen aikaan! Tämän hallitus teki kaikessa hiljaisuudessa pelkällä Twitter-päivityksellä 08.11.2016. Edellinen hallitus piti puolivälitarkastelun helmi-maaliskuussa, mutta nyt SOS-hallitus siirsi sen ajalle 24-25.04.2017.

Ilmassa viipyvä aromi viittaa ilmiselvään porvaritaktikointiin, sillä hallitusohjelman leikkauspolitiikan toimimattomuus voisi saattaa hallituksen osaamisen naurunalaiseksi. Tämä voisi osoittautua poliittiseksi itsemurhaksi juuri ennen kunnallisvaaleja. Tähän mennessä oikeistohallitus on käyttänyt poliittista valtaa poikkeuksellisen röyhkeästi oman edun ajamiseen antamalla niille joilla jo on, ja ottamalla pois niiltä joilla ei ole juuri mitään, ei edes terveyttä. Kyyti on ollut historiallisen kylmää palkansaajankin näkökulmasta, sillä mm. työttömyysturvan omavastuuaikaa on pidennetty ja ansiosidonnaisen kestoa lyhennetty 100 päivää. Työajan suhteen on taannuttu jopa -80 luvulle saakka jolloin ns. pekkaspäivistä sovittiin ja työaikaa lyhennettiin. Nyt työaikaa ollaan pidentämässä kolmen kokonaisen päivän verran, joka sotii perinteistä maalaisjärkeä, sekä kaikkea uusinta tietoa työhyvinvointiin ja työtehokkuuteen liittyen. Maata johtava porvarisuora on tehnyt historiallisen suuren taantumuksen iskun työelämään, sillä KiKy:n pakkosoveltamisessa työpaikoille ei ole ollutkaan aidosti kyse paikallisesta sopimisesta, tai luovien ideoiden kuuntelemisesta. Koska porvareilla ja EK:lla on hallitusohjelman luomisesta saakka ollut yhteiset intressit, tulevat hallituksen toimet tulevaisuudessa heikentämään palkansaajien halukkuutta sopia työpaikoilla paikallisesti.

Jos hallituspuolueet nyt menestyvät kunnallisvaaleissa, voimme olla varmoja, että hallituksen nykypolitiikka saa jatkua. Se voi jopa kiihtyä entisestäänkin, jos vaalitulos on normaali, tai hyvä. Tulevilla kunnallisvaaleilla tulee siis olemaan poikkeuksellisen suuri vaikutus valtakunnan politiikkaan. Tämä tulee meidän jokaisen muistaa vaalikentillä itsemme motivaattorina, ja sanoa tämä asia kansalle niin kuin se on! Meillä ei ole mitään hävettävää, hallituksella on, ja paljon onkin.

 

 

Kirjoitus oli Pohjanmaan demarien bloggaus 23.11.2016

petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen Kokkolan kaupunginvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu