Vasemmistopopulismiako kaivataan? Täältä pesee ja tämä on totta!

SDP:n sanotaan olevan tämän tästä kriisissä ja kykenemätön uudistumaan? Kriisissä ovat ennemminkin tämän maan nykyiset, tulevat ja entiset palkansaajat, jotka ovat unohtaneet olevansa nykyisiä, tulevia tai entisiä palkansaajia. Miten näin on päässyt käymään?

Maassa on nyt kansan tahtoma oikeistohallitus, äärioikeistolaisine elementteineen. Ilmeisesti kansa halusi kansallisomaisuuden myynnin jatkumista, maahanmuuton lisääntymistä, lisää työaikaa ja vähäosaisilta leikkaamista, sillä nämä ovat tämän hallituksen aikana toteutuneita ja suunniteltuja toimenpiteitä.
Eduskuntavaalitkin voittavat näköjään aina se taho, joka kulloinkin lupaavat hulluimmat ennustukset työpaikkojen kasvusta jos he pääsevät hallitukseen. Ei ole tullut satoja tuhansia työpaikkoja vaikka työttömiä siivotaan ilmaisiin pakkotöihin kortistosta, jotka puolestaan vain vähentävät palkatun työvoiman tarvetta. Toinen ”työllistävä” teko oli panna jokaisella palkansaajalle 24 tuntia lisää työaikaa, jonka väitetään alentavan työttömyyttä? Kun työssä oleville annetaan 24 tuntia lisää työaikaa, tarkoittaa se päinvastoin sitä, ettei tarvita lisää työvoimaa työtunteja tekemään! Tähänkö kansa antoi mandaatin äänestämällä suurteollisuuden etujärjestöä, kokoomusta? Tulevaisuuden historian tunneilla nauretaan ja puistellaan päätä näille ”saavutukselle”, koska se tehtiin aikana, jolloin olisi kipeästi kaivattu valmistautumista työelämän suuriin murroksiin työaikaa lyhentämällä, sekä toimia nuorten matalapalkkaisten pätkätyöläisten aseman parantamiseksi! Pääluottamusmiehenä odotan tuskissani ”paikallisen sopimisen lisäämistä”, joka tällä hetkellä tarkoittaa vain paikallisen sanelupolitiikan kasvattamista! Tämmöisille ”saavutuksille” voi kaltaiseni työntekijöiden jokapäiväisiä oikeuksia puolustava pääluottamusmies taputtaa karvaisia käsiään vain, jos niiden välissä on jonkin oikeistohallituksen ministerin pää! Jokainen ymmärtää, ettei Suomen työllisyys kasva, jos ei sen liian yksipuolisella vientisektorilla ole mitään tarpeeksi kiinnostavaa, jota joku ulkomainen taho haluaisi ostaa!

Ihmiset muuttavat töiden ja parempien mahdollisuuksien perässä, jonka vuoksi kaupungistuminen on luonnonilmiön kaltainen asia, jota ei voi estää. Tämän seurauksena monelle kaupungissa asuvalla palkansaajalle on perinnöksi jäänyt jonkinlainen peltotilkku tai soinen risukko. Vaikka verovähennyksiin näitä vastaan voi hakea moottorisahan naapurin puun kaatoon, tai karvahaalarin ja kumisaappaat omalla suolla kävelemiseen, niin ei se palkansaajasta yrittäjää tee. Pääasiallisen elannon tullessa päivätöistä palkansaajana, on järkevää ajatella miten työehtoja ja palkkaa voi parantaa päivätöissä. Näitä voi parantaa vain ja ainoastaan kuulumalla ammattiliitoon ja siten ammattiyhdistysliikettä puolustamalla. Jos ammattiliittoja ei olisi, niin meillä olisi pelkästään ihmisten eduskuntavaalien äänestyskäyttäytymisen vuoksi 24 lisätyötunnin sijaan 100 lisätyötuntia.

On myyty valtion yhtiöt ja kaivokset, on myyty sähkö- ja televerkot, myydään sitten vielä rautatiet ja jätetään tämänkin riskit kansan maksettavaksi. VR:n pilkkominen kalustoyhtiöön verukkeella jos toisella on yksi hölmöimpiä ajatuksia ikinä. Yhtä hölmö ajatus olisi se, että valtio omistaisi Suomen kaikki pakettiautot ja kuorma-autot. Näitä valtio voisi sitten vuokrata halukkaille yrittäjille, jolloin bisneksien mennessä reisille jäisi kaikki kalustosta aiheutuva taloudellinen riski aina valtiolle, eli sinulle ja minulle. Oli syynä raideleveys, asemien porraskorkeus tai mikä muu veruke hyvänsä, niin tämmöiseen kansan hölmönä pitämiseen ei kykene kuin kaverikapitalismia ajava Berner, joka on ollut Sipilän suojatti eduskuntavaaleista alkaen. Tähänkö kansa antoi mandaatin vaaleissa äänestäessään keskustaa?
Päinvastoin tulisi jopa kansallistaa ulosmyytyä omaisuutta! Esimerkiksi voitaisi ottaa Soklin fosfaattiesiintymä, joka annettiin kaupan kylkiäisinä ulkomaille, ilmaiseksi. Valtion tulisi vaatia, että kaivoksen omistavan yhtiön tulee perustaa alueelle kaivos kahden vuoden kuluessa, tai sitten se kansallistetaan takaisin samalla summalla, jolla se annettiin poiskin, ilmaiseksi.

Akateemiset kokevat useammin olevansa ”sinisiä” tai sitten jotain vihreän sävyistä. Punaista väriä ei koeta omaksi varsinkaan sellaisissa piireissä, jotka ovat itsetietoisia korkeasta koulutuksestaan ja haluavat kuulua johonkin mystiseen lukeneeseen eliittiin, kuplaan. Todellisuudessa kaikki akateemiset instituuteissa työskentelevät ihmiset ovat ihan samanlaisia tavallisia palkansaajia kuin siivoojakin. Itseasiassa oikeistohallituksen aikana on tullut selväksi, että akateemisia aloja arvostetaan vähemmän kuin yksityisen sektorin vientialoja. Jos akateemisena koet tulleesi huijatuiksi leimautumalla sinisen tai vihreän sävyihin, niin aiheesta oletkin. Vaikka akateemisten alojen liittojen puheenjohtajat kulissien takana niiaavat kiltisti porvaripuolueille, niin akateemisten alojen liitoille on tyypillistä olla julkisesti ”epäpoliittisia”. Siksi ei olekaan ihme että akateemisilla aloilla koetaan, ettei heidän liitoistaan ole mitään todellista hyötyä. Liitot ovat kuitenkin demokraattisia etujärjestöjä, joiden politiikkaa muutetaan sisältä käsin. Suosittelen ”näkemään punaista”. Vaihtoehtona on olla eliittisessä kuplassa, joka on oikeasti harhaa, sillä globalisaation seuraavassa vaiheessa teidän työnne ja palkkanne ovat murroksessa, jolloin tarvitsette sanavalmiita liittoja enemmän kuin koskaan!

SDP tarjoaa poikkeuksellisen ympäristön todella laajalle kirjolle ihmisiä tekemään politiikkaa, koska puolueessa on kaikenlaisia ihmisiä siivoojasta dosenttiin. Tämmöisessä palkansaajat, eli kansan, huomioivassa yhteisössä syntyy koko Suomen huomioivaa politiikkaa. Tulevaisuuden suurimmat uhkatekijät Suomelle ovat kuitenkin kansainvälisiä. Tämmöisten uhkien edessä SDP:llä on poikkeuksellisen vahva järjestö löytämään ratkaisuja, koska Sosialidemokratia ei ole pelkästään Suomea koskeva kansanliike, vaan kymmeniä maita koskeva kansainvälinen kansanliike. Kansainvälisten ongelmien edessä kansainvälisiä kytköksiä omaava liike luo parhaita kehitysideoita yli rajojen. Ylikansallisiin ongelmiin ei kansallinen kokoomus, maalaisliiton perillinen keskusta, tai perussuomalaiset pysty vastaamaan lähellekään samalla tasolla, kuin mihin kansainvälinen SDP pystyy.

On totta, että rinteen #synnytystalkoot ei sovi nykypäivän nuorten ajatusmaailmaan. Rinne puhui aikalaistensa kieltä joka ei sovi nykyaikaiseen keskustelukulttuuriin väestön huoltosuhteesta. Mutta oltiin sanavalinnasta mitä mieltä hyvänsä, niin Rinne kuitenkin onnistui nostamaan yhteiskuntaa rapistavan ongelman tapetille. Sellainen yhteiskunta, joka ei kykene pitämään itseään yllä väestöpohjaltaan, on sairas. Minusta on todella kummallista ajatella, että meidän ei tarvitsisi olla huolissaan väestön huoltosuhteesta, eli syntyvyydestä, ja nojautua tämän suhteen maahanmuuton mukana tuomaan huoltosuhteen ”tervehdyttämiseen”. Suomen kaltaisessa maassa ei tarvitse rajoittaa väestönkasvua, riittää kun pidetään nykytaso. Tämä tosin edellyttää merkittäviä panostuksia lapsiperheiden asemaan. Tämän keskustelun ytimessä olet sinä, nuori ja lapsista haaveileva pätkätyöläinen/nollatuntisopimuslainen! Äänestitkö viimevaaleissa jotain nykyisistä hallituspuolueista? Tough luck, eli paska säkä niin sanoakseni. Mutta Kerrankos meistä jokainen erehtyy. Siirrä lapsihaaveita neljällä vuodella ja äänestä ensikerralla jotain sinun asioitasi ymmärtävää ihmistä, eli palkansaajan edustajaa jolla on kokemusta palkansaajana olemisesta.

Ilman SDP:n työväensiiven mukana oloa maamme hallituksessa, ei näyttäisi olevan mitään joka pidättelisi maahan muodostunutta härskiä kaverikapitalismia, kansallisomaisuuden myymistä veroparatiiseihin tai työehtojen rivoa polkemista. Minulle sosialidemokratia on myös sitä, ettei aina leimauduta kiiltokuvamaiseen voittajaleimaan, joka on todellisuudessa pinnan alta vain kylmää oman edun tavoittelua, henkilökulttia tai lyhyiden trendien perässä juoksemista. Se on kokonaisvaltaista ihmisten sosiaalisten oikeuksien edistämistä, johon kuuluu kaikenlainen ihmisen kunnioittaminen laissa ja teoissa. Politiikassa saa, voi ja pitääkin olla hauskaa, mutta politiikan tekeminen käytännöksi ei ole pelleilyä, se on aina vakava juttu. Vakavaa se on siksi, koska sillä vaikutetaan meidän kaikkien jokapäiväisen elämän lisäksi meidän lapsiemme tulevaisuuteen ja vanhempiemme toimeentuloon – meidän itse maksamilla verorahoilla!

Olemme kaikki syypäitä nykytilaan. Olemme mukavuuden ja ilon hakuisia – siksi media kirjoittaa siitä mikä myy, seksistä ja skandaaleista. Kuka sitä päivääpäivää-lehteä ostaisi, jos siinä kerrottaisi tavallisen sorvaajan tai siivoojan kauppakassin sisällöstä tai heidän tuulikaapissa olevasta 10 vuotta vanhasta tuulipuvusta ja perintökumisaappaista. Ei, vaikka me kuinka olemme edustuksellinen demokratia, niin meillä pitää olla omat ”kuninkaallisemme” skandaaleja, sosiaalipornoa ja seksiä, kaikkea mitä rahan ympärillä olevat ihmiset meille tarjoavat – sirkushuveja.

Olisiko jo aika herätä ja nähdä sirkushuvien läpi mitä maassa tapahtuu!

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu